reklama

Grudzień 2011

reklama
Violett, Milva, Firanka, Dorotar - współczuję. Niech Wasi chłopcy jak najszybciej wyzdrowieją! Trzymam kciuki!

Venus, odkąd jesteśmy na Bebilonie pepti (ujawniła się skaza białkowa) Emilcia ulewa duzo mniej. Teraz bluzki są głównie zaślinione ;)
Gratuluję przy okazji zakończenia okresu kolkowego! Ty chyba z nas wszystkich przeszłaś najciężej początki macierzyństwa, więc cieszę się, że i u Was wyszło słonko ;)

Nikuss, odpowiedź na Twoje pytanie dla mnie jest prosta. Czy spróbowałabym mleka od innej matki? Nie, brzydziłabym się. Tak mam i już. Więc gdybym nie była postawiona pod ścianą, na pewno nie skorzystałabym z takiego rozwiązania. Wolę mm.

Kota, Sosnowiczanka - gratulacje dla Waszych bliskich :) Kolejne maleństwa, ach... :)

Kota gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi i cioci :-)Ja przeżywałam parę lat temu poród mojej siostry bardziej niż swój

Mła kochana ja zaczęłam dopiero żyć!!

Tak sobie czytam jak Wy teraz piszecie czasem, że Wasze maleństwa płaczą cały dzień i musicie je nosić, to nie wiem czy to Was troszkę pocieszy, ale Wam napiszę, że ja miałam tak prawie pełne 3 miesiące od rana do nocy...Wytrzymcie nawet jeśli będzie to kilka dni!!

Jak widze podswietlony watek na sygnale to az mi sie cos robi biedne te nasze dzieciaczki, dziewczyny zycze szybkiego powrotu do zdrowia maluszka.
ach gdzie ta wiosna??? u nas ciagle zimno a najgorsze sa te wiatry...
co do mleka innej kobiety to jezeli byla by ona z mojej rodziny jak siostra itp to bym sie zgodzila bo np moj brat byl karmiony piersia przez ciotke jak mama byla w szpitalu ale czy bym wziela mleko od innej obcej kobiety to chyba jednak nie
Kota gratulacje:D a Bartki to naprawde fajne chlopaki sa:P

Ostatnia edycja:
Hej ;*

U nas cale szczescie dobrze wiec to chyba nie rota ;) Uffodetknelam z ulga, moze uda sie zalatwic laryngologa na jutro to wyjdziemy po poludniu a jak nie to w czwartek.. Juz blizej niz dalej.
Dzisiaj Fabianek jakis troche marudny jest. Juz tez ma dosc tego szpitala chyba

Firanka trzymam kciuki zeby jezeli to Rota to zeby szybko przeszlo ale mam nadzieje ze to jednak nie rota..

Freiya to idzcie do zoo ;P tam duzo sloni i ten budynek dla sloni jest fajny:)

Venus takie obfite ulewanie jest przy refluksie zoladkowym, niestety nic ztym sienie robi.Tzn zageszcza MM i tyle.podobno przechodzi sano. ale jezeli maly przybiera ladnie na wadze to sie nie martwa. Moze taka jego natura i tyle

milva masz inhalator?? my tutaj dostalismy katarku i tez nie dalo sie nic wyciagnac ale zalegalo gdzies w srodku i dostalismy wlasnie inhalacje z soli morskiej i po 2 inhalacjach byla super poprawa.

Kota - gratulacje dla Twojej Sis!!!Ja czekam na moją bratową, ale jeszcze troszkę (23 kwiecień - będzie miała CC)..
Firanka - dużo zdrówka dla Twojego smyka!!Oby te rota szybko mu znikło!!
Nikuss - ja w sumie chyba jeszcze Ci nie odpowiedziałam..ja bym też nie wzięła mleka z banku mleka, jakoś bym się brzydziła:sorry2: Stawiam na MM!
Violett, wcale się nie dziwię Fabiankowi - oby nigdy więcej żadnych szpitali!!! I tak jest dzielny..

Ja tez nie podalabym dziecku mleka od innej kobiety, moze jest ze mną cos nie tak, ale wydaje mi sie to po prostu obrzydliwe :baffled: Takie jest moje zdanie i nie mam nic przeciwko, jesli ktos ma inne.

Kota, gratulacje dla siostry, no i dla ciebie tez, w koncu zostalas ciocia:))) cos te dziewczyny pospieszyly nam sie troszeczke:)

Venus bardzo sie ciesze ze skonczyly sie wasze kolki, trzymam kciuki zeby juz nigdy nie wrócily:)

Firanka zdrówka dla Krzysia!

Tyle sie naczytalam o szczepieniu na rota ze po pewnym czasie nawet zalowalam ze zaszczepilam na to Alana, ale widzę ze coraz wiecej dzieci ma z tym problem i juz nie zaluję. Tym bardziej ze te nieszczesne kupki jakie robil juz sie unormowaly. Mam pytanie: Czy jest wsród nas mama która szczepila na rota i jej dziecko wlasnie zachorowalo???

Ja dzis bylam na zakupach i kupilam taką sliczniusią, malusią sukieneczke:))) Piekna, czerwona, no cudo:) Oj dlaczego dla malych kawalerów nie ma takich slodziutkich ubran .... A popołudniu smigam do szpitala poznac okruszka:)

Violett pójdziemy do zoo bo ja uwielbiam ale czekam, aż Emilka będzie jeszcze troszkę ciekawsza świata, jakoś tak w lipcu może się wybierzemy, będzie też ładna pogoda to z rączek będzie oglądać

Kota gratulacje! Ja też zostanę na dniach ciocią Mikołajka, spodziewamy się go 16 kwietnia :)

reklama
Witam się u ja

Dzisiaj totalnie niewyspana, nie wiem co sie stało mojej Niuni, ale jeczała i wiercila sie przez sen, normalnie w nocy slicznie juz spi od 2 miesiecy codziennie po 8-10 godzin a dzisiaj masakra, zaczela po 23 i potem co 2 godziny jeczała nawet nie otwierajac oczu ostatecznie obudzila sie z rykiem po 6 i do teraz marudzila nic sie jej nie podoba, uspałam ja i postawiłam na tarasie bo pogoda jest tak zmienna ze bałąm sie ze jak gdzies pojde to deszcz mnie zaskoczy.

Nikuss-ja bym nie dała innej kobiety pokarm tak jak juz jakas z dziewczyn napisała pokarm matki jest dopasowany do jej maleństwa i dla innego niekoniecznie musi byc dobry, aczkolwiek kiedys w Polsce istniala instytucja mamki i dobrze sie miala, ale ja wole dawac swoje i dokarmiac mm, ja juz mi sie calkowice skonczy a widze ze cos mi laktacja spada to przejde na mm calkowicie,

btw-moja mała nagle zaczela jesc ogromne ilosci mm, i od 2 dni zageszczam jej to mleko kleikiem ryzowym bezglutenowym-jak dostanie takie zagęszczone mleko to je az sie trzesie,

Kota,Sosnowiczanka
-gratulacje dla bliskich i oby malenstwa dobrze sie chowały

Wszystkim chorym maluszkom zdrowka zycze

Ja lece na 15.30 do fryzjera moze mi sie humor nieco poprawi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry