reklama

Grudzień 2011

ja dziś ledwo chodze śnieęta jestem głowa boli i mega nie wyspana jestem ogólnie słaba nocka a rano do internisty pobiegłam po skierowanie na wyniki badań więc zrobiłam sobie morfologię jutro odbiór , a po za tym mnie pani doktor zmartwiła bo powiedziała że mam szmery serca i za m-c do kontroli i jak coś mam echo serca zrobić?????? nie wiem o co chodzi może z przemęczenia i nerw bo ostatnio chodzę naminowana naprawdę i wszystkim się denerwuje????
oj jak nie urok to s...

pomyliłam się i w innym wątku napisałam więc przeniosłam tutaj:tak:

po za tym dziś mi ręce chyba odpadną mdleją mi od noszenia małego cały dzień płacze i co odłoże to aż się zanosi helpppppp mam dziś masakre i znowu sama z dziećmi normalnie marze o tym aby Zu poszła już do przedszkola ale jeszcze tydzień muszę dać radę jak nie zwariuje,

reklama
Milva jakie objawy zapalenia uszkow mieliscie? Kurcze Zuzia nigdy nie miala i nie wiem czego wypatrywac :no: Maly dzis w obu uszkach mial tak jakby wosk w nich rozlany, nie w samej dziurce ale calym uszku i ciagnie sie czasem za nie tez, dodatkowo jak pije to znow krzyczy i juz sama nie wiem czy to moze byc to bo tu lekarza sie doprosic o zbadane uszu to znow masakra :angry:

Objawy? Ja myślałam, że to może zęby! Co doswiadczenie , to doświadczenie- moja mama od razu powiedziała, że może uszy...on po prostu darł się całą niedzielę, ani na ręku, ani leżeć, ani spać. Nigdy tak nie robił i ewidentnie było widać , że jest coś nie tak. Nie miał gorączki. Teraz w sumie mogę stwierdzić, że nie dopijał do końca- a uszy bolą przy przełykaniu. Lekarz dziś po naciśnięciu przy uszkach od razu wiedział, że to to, bo mały zapłakał. Zajrzał mu do środka jeszcze.
Po kroplach jest lepiej. Na noc dałam mu jeszcze czopek. Oby szybko się wyleczył, bo jestem padnięta na maxa...podziwiam mamy, którym maluszki ciągle chorują! Trzymajcie się:tak:

Widze ze kazda z nas jest przemeczona:baffled:ehhhh daja nam popalic te nasze malenstwa ...u mnie oczywiscie to samo co wczoraj ,przedwczoraj itd....

łysa- u nas jak Alan miał zapalenie ucha srodkowego, to był wielki jeden krzyk!!! nic nie pomagało ,goraczki nie miał ale nie mogł jesc płakał przy polykaniu ...cala noc nie spałam pamietam to jak dzis od 22-9 rano był jeden wielki ryk i pojechalismy do normalnego szpitala, bo niestety pediatra w ImiDzie ma wiele do zyczenia i stara "lampucera" powiedziala ze nic mu nie jest.Okazało sie ze ma zapalenie ucha ,oskrzeli, i jelit....nawet nie mysle co by było gdyby...a miał wtedy tylko 2 tygodnie:no:

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za chorowitki!!!!

Co do tematu chodzików to my nie planujemy chodzika raczej z niego zrezygnujemy i kupimy Maciulkowi pchacz.

łysa czekam na zdjęcie gotowego łóżeczka :-)

Ankubator super te grzechotki :-)

No więc poszłam dzisaj z małym z tymi rączkami do przychodni i dowiedziałam się niezbyt wiele tzn. najpierw jakiś pan chyba położnik obejrzał łapki Maciulka po czym zadał pytania czy w rodzinie jest enzema lub astma potem pytał czy nie zmieniłam proszku do prania i musiałam powiedzieć w jakiej marce piorę później powioedział że to przez to że przegrzewam dziecko bo powinien mieć body i 1 bluzeczkę bez rajstopek i czapki a Maciuś miał na sobie body kr rękaw, bluzkę dl rękaw, rajstopki, spodenki czapeczkę cieniutką i dodał żebym w czwartek jak będę na szczepieniu udała się do lekarza żeby przepisał mi maść sterydową i przejdzie i tyle tylko.
Wyszłam troszkę wściekła z tej przychodni bo dziecko przegrzewane by miało potówki na ciele a nie tylko na rączkach szorstką skórkę. Dzisiaj nie wyrobiłam się iść po Oilatum do kąpieli ale jutro na pewno kupię i zacznę w tym kąpać Maciulka.

Dzisiaj troszeczkę z niunią pospacerowaliśmy bo od 13-17.40 wróciliśmy Maciuń zjadł i usnął wstał o 19.30 i szaleje.

No i chyba przechalilam moje dziecko bo dzisiaj zrobila nzadsza kupke niz zwykle i zwymiotowal, a ja juz cala w stresie. narazie taka akcja byla tylko raz wiec to raczej nie rota ale ja juz dygam na sama mysl. Tak bardzo chce wyjsc w czwartek bo wiem ze zaraz cos maly zlapie no i cholernie tesknie za Marika ;(

Maxwell napisalam Ci juz na FB jutro dam ci sklad tej masci, ale jak dla mnie to nie wyglada na LZS ( lojotokowe zapalenie skory) tzn Fabian mial zupelnie inne te zmiany

Nikus ja bym nie chciala zeby Fabian pil melko innej kobiety..

Łysa my lezymy w szpitalu na OBUSTRONEE ZAPALENIE UCHA SRODKOWEGO iu nas bylo tak ze przez jakies poltora tygodnia Fabian ciagle plakal, mial zly humor i nie chcial jesc bo az sie darl i juz nawet nie samo ciagniecie tylko jak go przystawialam do cycka to on nie chcial i od razu wpadal w histerie, pojechalam z nim do szpitala tak zbadali, uszy tez i bylo ok a jakos po tygodniu z lewego ucha wyciekla mu ropa, no i okazalo sie ze w drugim uchu tez jest ropka ale jeszcze nie wycieka.No i jak piszesz ze maly sie lapie za ucho to wlasnie tez tak moze byc. Wiec moze idz do polskiego lekarza bo mi dzisiaj lekarz prowadzaca ze szpitala powiedziala ze utakich malych dzieci to nie ma zartow z zapaleniem ucha..

Witajcie:)
lysa jak łóżeczko bedzie gotowe to wstawiaj
biggrin.gif

Ankubator dobry interes z grzechotkami!!

Wszystkim choruszka duzo zdrowka dzidziuski!!

Spadam spac bo jutro na szczepienie z Mloda,jestem ciekawa ile wazy:):)::))

Buziaczki Mamki:*

hej hej

ja wczoraj padłam.. usypiajac Kamila, po 21 słysząłam jak mała marudzi w wozku ale wiedziałam ze jest przy mojej mamie, i mi się usnęło, obudziła mnie mama o 23.30 umyłam się przebrałam i poszłam spac daleja młoda na jedzonko wstała dopiero po 4 i potem spała do 7.15 a to wszystko od godz. mniej wiecej 21 bo się okazalo ze marudziła sobie przez sen dlatego mama mnie nie budziła:) jestem więc wyspanaaaaaaa za wszelkie czasy)

Izi a ty cierpisz na bezsennosc kochana>>>??? ja tez dzis idę z młodą a szczepienie i tezz się zwazymy, haha ciekawe jaka wyjdzie trzecia waga bo w sumie u naszej lekarki zawsze wazona wiec chyba najbardziej miarodajna.
lysa tez czekam na foto
maxwell moja mała miała taką zmiane raz i to ostatnio ale ewidentnie w miejscu gdzie robią się jej fałdki skorki pod bródką i wywniskowałysmy z mama ze musiala sie uślinic i ja odparzyło tak dziwnie, po 2 dniach samo zeszło, no i ja tez kremuje buzke cetaphilem.
ankubator bardzo fajny zabawkowy zakup:) oj tez bym polowała ale mam tego tyle po młodym ze najchetniej to polowe bym wyrzuciła ale tak fajnie sie Kamil bawi no i mloda tez zaczyna:)

Dzień dobry :)

Ankubator ale super zestaw grzechotek!

Violett mam nadzieję, że szybciutko wrócicie do domu i Rota was ominie!

Nikuss niezależnie od oburzenia mam karmiących MM to gdybym nie miała pokarmu wolałabym karmić mlekiem innej mamy niż sztucznym. W szpitalu miałam straszny problem bo nie było pokarmu, krew leciała zamiast mleka, Emila strasznie się szarpała i rzucała, a ja tak bardzo nie chciałam jej dokarmiać mm. Gdybym miała możliwość wzięłabym jej butelkę z banku mleka. A tak musiałam jej podać trochę mm bo bidulka nie mogła z głodu i suchości w buzi spać.

U nas nocka dziś ok (jak zawsze) chociaż ostatnie dni były ciężkie bo nie dość, że dziąsło boli (kiedy ten cholerny ząb wreszcie wyjdzie?!) to jeszcze przez 4 dni nie było kupy i małą bolał strasznie brzuch. Tatuś obiecał Emilce słonia jak zrobi kupę no i w końcu dziś idziemy szukać tego słonia. Bo Emilka uwielbia słonie. Ma różne zabawki, grzechotki itp. ale zawsze najbardziej fascynuje ją słoń.

reklama
Dzień dobry!!

Ja już po kawce :-)
Wczoraj Mikołaj nie mógł zasnac 1,5 h ale wkońcu się udało..
Wczoraj pobolewał go brzuszek...No ale wiadomo że raz lepiej raz gorzej.

Dziewczyny może mi pomożecie...Mikołaj często ulewa, po każdym jedzeniu kilka razy. Małe ilości ale często:-(Są dni że prawie wcale a teraz ostatnio codziennie. Czasem zdarza mu się to jak mu się odbija a czasem tak po prostu...Mam sie martwić? Do lekarza idziemy na szczepienie 11 i nie chcę go włóczyć po ośrodku gdzie pełno zarazków!!Nie wiem czy to normalne bo wkońcu skończył 3 miesiące...Proszę poradźcie coś bo zaczynam się niepokoić:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry