reklama

Grudzień 2011

my już wrocilysmy z wizyty, mala dostala butlę mleka i coś tam jojczy w wozku sobie.
Generlnie z wizyty jestem mega zadowolona, szczepienia tez ok, a co do wagi to mamy zalecone mieszane karmienie mam sobie wybrac sposob albo co drugie karmienie butla albo karmic z obu piersi i dopajac butlą(wowczas wyjdzzie ile jej brakuje) w sumie i tak juz powoli chcialam odchodzic od cycka więc niech bedzie:), zobaczymy czy na takim karmieniu mała przybierze czy poprostu taki jej urok i będzzie drobna bo poki co brakuje jej ponad pol kg. do swojej normy zwiazanej z masą urodzeniową.

Izi jak tam u was???
kota gratuluje siostrze no i dumnej cioci:)
Firanka zdrówka dużo dla Krzysia
Violett to uffff ze to nei rota, i oby was juz nic nei łapało.

reklama
Sosnowiczanka, wśród nas nie ma chyba grudniaczka szczepionego przeciw rota, który zachorował, ale córka mojego kolegi z pracy była szczepiona i kilka razy już leżała w szpitalu z ostrym rotawirusem jelitowo-żołądkowym.

Aga, zazdroszczę fryzjera :) musze się koniecznie zmobilizować i też wybrać, bo doszło do tego, że mi wczoraj mama podcinała włosy :D i całkiem sprawnie jej to poszło.

Miałam dziś z Amelką na badania jechać ale kupki wczoraj nie zrobiła. Dziś zrobiła zgarnełam trochę i jutro na badania, jejku ale mam stresa na bank będzie mega płacz i szał.Zabieram siostrę ze sobą bo boję się, że sama jej nie utrzymam. I tu mam zastanowienie, czy porozmawiać mam z Melcią i powiedzieć jej co ją jutro czeka czy zabrać ją na żywioł????? Doradźcie.

SOSNOWICZANKA dla chłopców też teraz już coraz więcej jest ubranek ślicznych.

ach... u nas od wzoraj wszystko na wariackich papierach ;p Mikolajowi rzebił sie drugi ząb ( :-D) za to Mężol rozwalił sobie kolano i wczoraj kumpel musial go tachac do szpitala, ma L4 do piątku. jak tylko wchodze na BB to zaraz go mam obok zerkajaego przez ramię:dry::dry::dry: ale poki jest w domu to mam szanse zrobic porządki świątezne- dzisiaj pomyłam okna i podłogi- jutro będe prała dywan.

gosia: trzymaj sie dzielnie bidulko:*

żabcia: ja też kąpie Mikiego w Oliatum i pomaga na jego suche rączki :)

Violet, Firanka: obyście jak najszybciej wrocily do domku!

kota: gratulacje Ciotka! Oby się Kuzyn zdrowo chował!

Dorotar: ja bym powiedziała rano, bo bałabym się, żę się przed nocą przestraszy i nie będzie mogła zasnąć ;-)

ja też nie zgodziłabym się na mleko innej kobiety...może dlatego, że przeież nigdy nie masz 100%pewności o w tym mleku jest...

Jestem rozczarowana :( wyobrazcie sobie ze pojechalam do przyjaciółki do szpitala zobaczyc malutką i nie zobaczylam :( Pare minut przed moim przyjazdem pielegniarki wziely dziecko zeby pokoj wywietrzyc przed spaniem:( Chociaz pogadalam z kumpelą spokojnie, bo nikogo u niej nie bylo, no a zeby zobaczyc maluszka bede musiala jechac drugi raz...

Witam wieczorną porą :-)

Mój Syn dzisiaj odstawił szopkę w centrum tak się darł że nie sposób było go uspokoić nie miałam już mleka bo zjadł to kupiłam gotowca w kartoniku i dawałam mu w sklepie ale zjadł z 10 ml i nie chciał i dalej krzyk więc nosiłam takiego rozdarciucha na rękach i przestał płakać to położyłam do wózka i znowu krzyk ale przetrzymałam go w wózku takiego drącego się i usnął i poszliśmy do domu a po drodze straszliwie zmokłam dobrze że wózek ma folie to chociaż Maciulek nie zmókł.

Wykąpałam dzisiaj Maciulka w Oliatum i wzięłam mu te suche miejsca na rączkach kremem tej samej firmy i tu mam pytanie do mam używających takiego kremiku czy smarujecie dziecku tylko suche miejsca tym kremem czy całego ??

Malutki zasypia mi na sofie bo nie chcę go samego zostawiać na górze bo nie mam siły latać po schodach bo kręgosłup mnie coś boli a jak się schylam to piecze i czuję gorące w krzyżu ale to chyba od dźwigania ostatnio Maciusia bo jakoś ostatnio noszę go normalnie zamiast uwiązać w chuście.

Co do mleka innej kobiety ... w życiu bym nie podała takiego swojemu dziecku

Violett, Firanka szybkiego powrotu do zdrowia i domu dla Waszych chłopców.

kota gratulację dla Siostry :-)

Sosnowiczanka gratki dla koleżanki :-)

Miłego wieczorku i przespanych nocek :-)

Witajcie mamuski ;-)

kota gratki dla ciebie no i siosty oczywiscie! Sosnowiczanka dla twojej kumpeli rowniez :tak:

papayka rowniez trzymam kciuki za siostre :tak:
venus ciesze sie, ze problem kolkowy was powoli opuszcza bo powiem, ze moje ostatnie 3 miesiace to taki mieszany okres i ciesze sie, ze Benio juz leoiej je bo dostalabym w glowe, gdyby nie zaczal :baffled:
Nikuss nigdy w zyciu nie wzielabym mleka od innej matki, tak jak wiekszosc po pierwsze brzydzilabym sie, po drugie jest to dla mnie nienormalne bo albo sama moge wykarmic swoje dziecko albo nie i wtedy tylko mm :tak: Nie rozumiem po co tyle zamieszania z tym karmieniem piersia :no:
violett super, ze u was juz lepiej :tak:

A ja dzis bylam wazyc malego i ma rowniotkie 7kg :-) moj klopsik kochany, a taki fajny ubity jest, ze moglabym go wysciskac na smierc :-D Ale co sie w nocy strachu najadlam....podnosilam go do karmienia i jakos tak mi sie reka obslizgnela, ze prawie go upuscilam :-(:zawstydzona/y: Przytrzymalam go dlugoscia reki przy szyji i szyko wrocila druga reka ale trzeslam sie jak osika! Siedzialam na lozku, karmilam go trzeslam sie i ryczalam :-( A wszystko przez to ze a) bylam zaspana bo budzi sie co godzine i to juz byla. Oja 3 pobudka a b) jest w lozeczku podroznym bo Zuzia nadal musiala miec swoje lozeczko wiec strasznie nisko mi lezy a ja mam krotkie rece i wogole mSakra ....

Okazalo sie tez, ze zapodziala, sruby od zuzi lozka i teraz nie ma jak skrecic :-( bedziemy kombinowac albo cala chate bedzie trzeba przetrzepac :dry:

Mnie dzis udalo sie posrzatac w mojej szafie bo niestety mam niechlujny zwyczaj nie skladania swoich ciuchow i po jakims czasie diabel ma tam mlode :zawstydzona/y: Plus wyjelam jedno pranie ale musle, ze nadal ze 4 zalegle :-( u mnie ciuchy schna ok 2-3 dni bo pokoj gdzie je trzymam jest dosc chlodny wiec zanim nadrobie to co mam zalegle to nowe sie zbiera i tak w kolki grrrrr:wściekła/y:

Jutro lazienki a w czwartek mama przyjedzie to odkurze i posciel zmienie i to tyle. W piatek cos pogotuje bo zaprosilam A. rodzicow na sniadanie no i moja mama bedzie.

Ok zmykam, bo musze studiowac, buziaki i do uslyszonka :-)

Witam Mamuski!!

Kota
gratulacje,moja siorka jak urodzila to az sie poryczalam:) jej synek to Szymon:)

Venus nie martw sie z Patrykiem tez mialam non stop ulewanko-przebieranko i tak w koleczko,a z Mala ani razu!!

Milva u nas Mloda tez czasem ta charczy noskiem,to wtedy wkraplam jej sol fizjologiczna do jednej i drugiej dziurki i odciagam Frida i jest suoer..Przewaznie ma tak po nocy,moze to wina ogrzewania?Ze za sucho w pokoju jest?

Asko jestem jestem:) no nocny marek ze mnie ja zawsze na wieczor przesiaduje przed kompem:)
a rano M bierze Patrysia do salonu a ja z Mloda do 11 spimy:)Napisalam na odpowiednim watku o wizycie:)

M wlasnie wrocil niedawno z pracy a ja szybko pojechalam na solarium, bo do 21otwarte a wyjechalam o 20.44;/ i zdarzylam,ale Pani byla niezadowolona ze wparowalam przed zamknieciem...
Spadam na Przepis na zycie...

Buzka!!

reklama
Witam Piękne Panie:-)

Kota- gratuluje Szymonka !!!!:tak:
Nikuss- jesli chodzi o mleko , niestety ja takze nie jestem za tym. Ale kazdy ma inne zdanie :tak:
Łysa- to sobie stracha napedziłaś,ale powiem Ci kochana ze teraz bedzie coraz czesciej takich momentów a jak nasze malenstwa zaczną chodzic to juz oczy wokół głowy:-D:szok:
Dorotar- trzymam &&& zeby pobranie krwi u Amelki poszło szybko i sprawnie no i oczywiscie bez bólu:tak:(choc wiem ze bedzie ciezko)
Firanka- trzymam mocno kciukaski !!!!
Ankubator -gratuluje drugiego ząbka:-)
Żabcia- ja smaruje tylko zmienione miejsca a dalej oliwka.Ten oliatum soft krem polecila mi pediatra.

A my dzis jedzilismy i szukalismy Firanek na metry:baffled:dziewczyny tragedia chca 30-40zł za m/b bez obszycia!!!no poprostu w głowie sie nie śmiesci.Jutro szukania ciag dalszy...a od czwartu biore sie z M za sparzatanie teraz ma wolne bo czeka na sms od Urzedu zeby odebrac licencje:tak:wiec przez tydzien mi pomoze bedzie mył okna obiecał hihihi:-)dzis zarobiłam 80zł wreszcie klienci zaczynaja znów sie do mnie odzywac(strzyzenie piesków:)))))przez rok nie strzygłam bedac w ciazy bałam sie...

Dziewczyny życze wam przespanej nocki i zeby nasze dzieciaczki nie marudziły.

P.S.Zajrzałam do naszej galeri jestem w szoku ze te nasze dzieciaczki tak ROSNĄ!!! czasem nie wierze w to ze to juz minał rok odkad sie dowiedziałam ze przyjdzie na świat mały Alanek:szok:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry