reklama

Grudzień 2011

No a przez tą prace szczerze sie Przyznam że nawet nie słyszałam o tych szczepieniach... Chyba muszę nadrobić zaległości!

Dzis dostałam paczkę z bebilon z mlekiem 2 i sliniaczkiem. A hippa wciąż nie...

Pogoda u nas fatalna więc chętnie bym pospała.

reklama
kota masz bardzo dużo racji ale nie do końca się z Tobą zgadzam bo prawda jest taka że lekarze na prawdę nie informują o powikłaniach po szczepionkowych i prawdą jest to że nasze dzieci nie są badane zanim dostaną szczepionkę w pierwszej dobie życia...

:wściekła/y: A jestem zla jak osa ... Mlody dostal ten antybiotyk w niedziele na uszy i zapalenie drog oddechowych, butelka byla 125ml, mialam dawac 3x na dobe po 2,5ml, napisane bylo do skonczenia opakowania...dobrze, ze pamietam jak przy Zuzi bylo a mianowicie takim malym dzieciom nie daje sie dluzej niz 5 dni! Zadzwonilam do przychodni, babka w recepcji chciala mnie zbyc tym, ze mam zuzyc calosc a ja twardo ze chce lekarza, no to zadzwonili do mnie i potwierdzil, ze tylko 5 dni. Teraz musze obliczyc kiedy powinnam dac ostatnia dawke. Spytalam sie czy moge zarejestrowac mlodego na poniedzialek na osluchanie i sprawdzenie uszu a on, ze jezeli Ben jest zadowolony i nie ma temperatury to nie widzi takiej potrzeby :no::no: Rece opadaja, mam juz ich serdecznie dosc i gdybym miala wracac do polski to tylko przez sluzbe zdrowia :-( skad ja mam wiedziec, czy Ben jest ok jak zabkuje w tym samym czasie, kiepsko je, zle sypia, czesto placze, nadal ciagnie uszy i czasem placze tym bolacym placzem :confused2:

Niestety nie pomoge ze szczepionkami, bo tu na gruzlice nie szczepia wogole...

Ja tez mam dentinox i calgel na dziasla i ciagle mu smaruje bo na rekach juz sie nie da go karmic, tak jak mla karmie go jak lezy albo w bujaku :-(

Ide stanac obok siebie :eek:

chyba dziś obniżę materac na środkowy poziom, bo Kuba lubi tą karuzelę (w przeciwieństwie do mnie) :)

Nikuss, współczuję sytuacji, ja bym poszła na pocztę i już. na przyszłość niech wczesniej mysli o takich sprawach jeśli chce, żebyś Ty je załatwiała.

Freiya, trzymam kciuki, żeby to było od ząbków.

jeśli chodzi o szczepionki to ja staram się nie ulegać masowej histerii, co jakiś czas podnoszone jest wielkie larmo, że szczepionki wywołują autyzm, padaczki itd. ja w to nie wierzę, nie ma żadnych dowodów na to, że wszelkie choroby, czy ułomności wywołane są akurat przez szczepienia, uważam, że ludzie demonizują i pewnie gdyby nie zaszczepili dzieci, to one również okazałyby się chore, wtedy pewnie przyczyny szukałoby się gdzieś indziej.

co do szczepionek to sie zgadzam i mam rowniez takie zdanie jak Ty...

A czy Wasze dzieci spia zawsze w łozeczkach w dzien??Bo u Nas Mloda w dzien spi w salonie i my tu nie mamy lozeczka i spi na narozniku na macie edukacyjnej.Bo ja mam salon z kuchnia(niestety) i przynajmniej mam ja caly czas na oku,a tak bym co chwile maszerowala do sypialni;/

Robie obiadek jarzynowa zuka i zaraz mi rece odpadna,bo ja zawsze kroje,a nie kupuje mrozonki:)
Niedawno wrocilam z Rzes i M zostal z dwojka hehehehe i wrocilam a on jeszcze w pizamie i mowi dobrze ze jestes to moge sie isc w koncu umyc:) niech wie ze przy dwojce czasem nie mozna nawet do kibelka ze spokojem isc.
A dzis przyjezdzaja Tesciowie i zostaja do jutra wiec korzystam i jade cos kupic sobie na chrzciny,jakas kiecke,tylko zeby miala otwory na mleko:P zeby latwo sie karmilo hehe,no i chcialam jeszcze na solarium i do brwi jechac ale nie wiem czy czasu wystarczy:(

Milego dnia :*:*

Witajcie dziewczynki.
Nie było mnie tu od świąt, ale jakoś tak wyszło. Dziś byłam u lekarza i pobrałam hurtowo skierowania dla wszystkich dzieciaczków i od razu przebadałam Mikusia-jest ok:-D
Po niedzieli jadę co CZD pozapisywać dzieci do specjalistów.
Muszę kończyć bo Miki płacze

hej kobietki
wlasnie przeczytalam to o tych szczepieniach jej to straszne ale taka prawda moja zuzie bez naszej zgody tez odrazu zaszczepili pomimo ze miala wrodzone zapalenie pluc i tez zero informacji o jakich kolwiek powiklaniach. Jak przeczytalam historie o Kubusiu to az mnie zamrozilo. Moja ginekolog nie szczepila swojej coreczki dopiero jak miala 1,5 roczku to powoli zaczela ja szcepic a u nas co?? mala miala anemie i lekarze z poradni patologi noworodka nie kazali jej szcepic a z przychodni mojej ciagle dzwonili ze zuzia nie szczepiona ze jest jedynym dzieckiem z rowiesnikow ktora jest nie szczepiona itp nawet ostatnio jak bylismy na 1 szczepieniu to lekarz mial pretensje no to ja mowie ze mala miala anemie itp a ona ze nie widzi w tym przeciwskazan tez bylam wtedy mega wkur... ja uwazam ze malych dzieci nie powinno sie tak odrazu szczepic tyloma szczepionkami i powinno to byc rozlozone w czasie np 1 szczepionka n pol roku a nie faszeruja te nasze dzieci , A wiecie dlaczego jestem tak nastawiona do szcepien bo mam brata 16 ktory ma autyzm i wielu lekarzy mamie mowilo ze to wlasnie wina sczepionek. Ja sie strasznie boje szcepien i ich powiklan i tyle.

A co do zabkow to pomaga nam cagel:)

Ja wpadłam na chwilkę tylko, bo również pranie i prasowanie mnie wołają :)

Co do kaszki, to koleżanka mi poleciła smoczek krzyżyk, obie używamy butelek TT. I na razie młoda nie zgłaszała sprzeciwu i daje radę wciągać całą butlę :)

Tak sobie dziś pomyślałam, że ten czas to strasznie szybko leci i się nie obejrzę a już do pracy trzeba będzie wracać. Aż się zestresowałam - to będzie pierwszy rok, kiedy nie będę uczyć samej matematyki, ale w większości plastyki. Mój debiut to będzie :) Więc sięgnęłam na półkę z książkami i już szukam pomysłów, bo jednak to zupełnie inne lekcje matma i plastyka :D

No i przyszła mi paczuszka z BoboVity

reklama
Izi, Emilcia zawsze śpi w łóżeczku. I chwała Bogu... ;)

Kota, ja też wolę zaszczepić. W coś trzeba wierzyć, a przed epoką szczepionek na gruźlicę umierało na nią naprawdę dużo dzieciaczków...

Łysa, mogłaś ściemnić lakarzowi, że Benio marudny itd. Kto Ci w poniedziałek udowodni, że w czwartek było inaczej? ;)

Sosnowiczanka, na ulotce jest napisane, żeby Dentinox N używać 2-3 razy dziennie, ale nie dłużej niż kilka dni. Ja z tego względu jeszcze nie używam, bo się boję, że jak naprawdę będzie mi potrzebny, to sobie wyczerpię limit tych kilku dni ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry