• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Cześć.
Ja dziś znowu zdychałam. Bóle brzucha, jakieś takie dziwnie podejrzane, potem doszedł ból głowy:-( Na wtorek piszę się do lekarza na usg. Kuźwa i znowu pójdzie 200zł. Chce mi się płakać, ale te bóle są okropne. Muszę iść ze względu na dzieci-muszą mieć zdrową mamę, która się nimi zajmie.

Gabrysiu, Gwiazdko nasza, wszystkiego co najlepsze kochanie :*

reklama
zdrówka dla Gabi i moc buziaków przesyła Michaś wraz z mamusią:*:*:*

kota
wiem co czujesz jestem sama już miesiąc i też czasem sprzeczam się z M, on jest przemęczony bo pracuje po 14-16 godzin ja jestem zmęczona bo jestem cały dzień sama a wieczorami idę na pieczarki i o sprzeczke nie jest trudno, mam jednak wytłumaczenie dla twojego M chłopak się stara bo chce żebyście jak najszybciej poszli na swoję tym bardziej że kolejne dziecie w drodzę- nie bądź dla niego zbyt surowa bo to teraz dla niego cel najwyższy- jeszcze trochę i wszystko będzie jak z bajki przeprowadzicie się i będziecie mieć więcej czasu dla siebie:*

papayka mam nadzieję, że kręgosłup Ci odpuści:*

sosnowiczanka spokojnej nocki życzę, może alan jest zazdrosny o tatę dlatego tak źle śpi jak M jest w domu?:D

nastazja czy my się Ciebie doprosimy o jakieś foty??? no nie bądź tak ejjj;p;p;p

lysA nie słyszałam o tym miodzie, a co on potrafi:)?

netka wstydź się, że nie masz czasu dlaswoich wiryualnych psiapsiólek!!:D

maxwell impreza pewnie będzie boska!!:D
czekamy na fotorelacje:)

Michałowi idą dolne dwójki, ma bardzo zapuchnięte dziąsła i jest marudny od tygodnia- czyli w sumie idą nam trzy zęby równocześnie;/

Wczoraj wróciłam z grzybów po 12 wykąpałam się i nie mogłam zasnąc do łeb mi pękał- przeleżałam tak do 3 mały zaczął stękać dałam mu mlesia i dopiero potem zasnęłam a 7 pobudka;/ teraz Pysiak śpi a mamusia delektuję się piwem:D
potrzebuję porady- pracowałam trzy lata w telemarketingu- byłam dobra!! zadzwonił do mnie mój stary prezes że chciałby żebym dzowniła z domu nie wiem co robić...nie wiem czy mały mi pozwoli na 8godz pracy, poza tym mam dwa lata przerwy nie wiem czy jeszcze umiem ;/;/

Asienka mozesz spróbowac:) Najwyzej zrezygnujesz i tyle. Ewentualnie bedziesz rozmawiac przez słuchwakę bezprzewodową nosząc Michasia:) Zazdroszcze tego piwa. Ja sie wlasnie delektuję syropem dla karmiących, prenalenem, bo cos mnie gardlo juz drugi dzien pobolewa.
Nie pomyslalam wczesniej ze moze Alan zazdrosny o M, chyba go eksmituje (M oczywiscie!) Do salonu, niech spi na kanapire, a co!;)
Ech uciekam spac, rano jadę na targi fryzjerskie. Uwielbiam takie pokazy, w zeszlym roku nie bylam, bo bylam w koncówce ciąży a tlum zawsze jest niesamowity, Ciekawe jakie nowosci pokażą :)

Gabi, słodkie buziaki i najlepsze życzonka dla Ciebie, Gwiazdeczko! :* <3

Maxwell, udanej imprezy dla dziewczynek i dla rodziców! :)

Nastazja, ja też nie rozumiem tych 2 rozcięć....
Co do marudzenia u nas też było kiepsko tamtej nocy. Ani godziny spokojnej. Skończyło się na tym, że Miśka spała z nami.

Sosnowiczanka, no to teraz stanie przy kuchence będzie czysta przyjemnością ;) Pochwal się koniecznie! :)

Freiya, pisałaś kiedyś o chodzeniu.... Wiesz, ja myślę że każde dziecko ma swój czas i swój klimat. Jedne chodzą, inne jedzą (kamienie np. ;)), jeszcze inne się przytulają, albo mają komplet zębów ;) Praktycznie każdy Grudniaczek z czymś jest hej do przodu, a z czymś ciągnie się w ogonku. Musimy być cierpliwe, bo one wszystkie w swoim czasie i wg własnych możliwości osiągną kolejne punkty :)

Papayka, marudź do bólu :)

Izi, wykrakałaś mi tę kontrolę, tyle że.... w Lublinie ;)

Asienka, moja rada - SPRÓBUJ!!!!! Jeśli się nie da, to zrezygnujesz. Nic nie tracisz, Kochana! :*

Salsik, ale niefart z nogą M :( Mam nadzieję, że pracodawca jest przyzwoity i M będzie miał pracę.

Dorotar, gratulacje dla Kacperka!

Tofika, przegapiłam, że dołączyłaś do staraczek! Czyli kolejka jest taka: Rojku, Żabcia, Inka i Tofika. A może jeszcze kogoś pominęłam? :)
Trzymam kciuki za wszystkie! :*

Sergi, tulę :*** Wiesz, z perspektywy czasu ja też sądzę, że byłam już wcześniej w ciąży, niemal na pewno po IUI (jednej nocy przyszedł ból, który mnie obudził i niemal przeciął na pół), więc wiem, jakie to przykre i smutne :(

Milva, ale przecież nie planujesz urodzin w 4, tzn. Wy + teściowa! ;) Na pewno będzie fajnie, a mały Bart będzie brylował między gośćmi :)))

Net-ka, Aga, A_gala, Moja Miśka też ma ostatnio fazę na mamę. Nic nie mogę bez niej zrobić. Jak usłyszy, że przyszłam, to tak zapierdziela do mnie na raczkach (wie, będzie szybciej niż na 2), że aż dudni. M. się pyta, co jaj jej zrobiłam, że żyć beze mnie nie może. No jak to co? Urodziłam sobie! :D

Aga, Ty przynajmniej wiesz, że to zęby. Ja nie mogę sprawdzić, bo Miśka ostatnio nie zgryza moich palców. Mam nadzieję, że tej nocy Olcia Wam odpuści.

Kota, zdrówka, cierpliwości i siły! :*

A z rzeczy mniej zabawnych mamy problem z kupkami. Mała pije głównie mleka i raz dziennie je zupkę plus jakiś deser lub owoc. A kupki są beznadziejne - jak bobki królika. Twarde kulki wyciskane z bólem. Szkoda mi jej i chciałam podać jej suszone śliwki Gerbera, ale nie chce się tknąć, choć kiedyś lubiła. Macie jakiś pomysł po czym to, albo jak to zmienić? Ma tak juz kilka tygodni. Na weekendach się polepsza (karmię inaczej niż babcia ;p), ale potem wraca....

Mła dawaj Miśce dużo pić, może spróbuj też z jabłuszkiem jak jej śliwka nie podchodzi... a dodatkowo możesz kupić jej herbatkę z kopru włoskiego ja dawałam ją małemu przy kolkach na lepsze trawienie, słyszałam też o czymś takim jak woda koperkowa (gripe water, czy coś w tym stylu)- można kupić w aptece a tak BTW matko święta czym ta kobita ją karmi;p

co do pracy to sama nie wiem, przez siedzenie w domu chyba straciłam odwagę do podjęcia ryzyka- jakoś się boję....

Hej:)

powracam juz zdrowa, ehh wymeczyla mnie ta choroba baardzo:( Taka jakas slaba jestem ze nie pamietam kiedy tak zle ze mna bylo. Jeszcze wymyslilam ze trzeba przemalowac przed urodzinami nasz pokoj, wiec P dzisiaj malowal a wiadomo ja musialam sprzatacwiec sil brak..

Freyia Fabian jeszcze samodzielnie nie chodzi, swietnie radzi sobie przy meblach/scianie/pchaczu zaraczki tez asam zrobic parerazy kilka krokow.

Sergi wielkie buziaczki dla Gaby:) a cd Twojego testu to jestes pewna?? Ja z Marika mialam okres do 4 miesiaca, a o ciazy dowiedzialam sie na wizyciena ktorej mialam zrobic tylko cytologie, i pamietam ten stres jak zobaczylam krew, ale poszlam do ginekolog mojej i pow ze jest zarodek mimo krwawienia i ze tak moze byc.

Mła starte jablko:) I ja gotowalam kompon z suszonych sliwek i dodawalam suszona moree dla smaku:)

Asienka ja bym sprobowala, zawsze to jakas dodatkowa kaska na nowe ubranka czy zabawki dla malego:P a jak sie nie uda to trudno

reklama
Hej
Spać nie mogę! Od wczoraj mam dziwny wewnętrzny niepokój i sama nie wiem o co chodzi...
Myślałam ze zajmę sie ozdobami choinkowymi ake niestety wszystko zepsulam!!
Mlody wlasnie zjada mleko.

Mła surowe jabłko, woda ciepła z cytryną- najlepiej na czczo. Wg mnie za mało warzyw a nawet jak już dostaje to zapewne gotowane i przegotowane-czyli praktycznie pozbawione blonnika.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry