reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Żabcia przeczytałam o cieście ;) dałaś mi nadzieję, że nie tylko ja i P mamy "szczęście" w kuchennych rewolucjach ;) haha
Phelania moje dwie znajome mają Marcelów z tamtego roku ;D Piękne imię... znam jednego Marcela... ale ciacho z niego;D
Kupinosia Tak zasnęła nam Nina w drodze powrotnej i u moich rodziców spala w foteliku... ale jak wstała to dalej zmęczona była ;)) Fajnie, że się sprzedała ta karuzela ;) No i fajnie, że Ci Kasia tak ładnie odsypiała-mój Aniołek standardowo-jak młody Bóg, szalała prawie cały dzień! No i teraz nie czytam żadnej książki...jakoś się kurde skupić nie mogę...:(:(:(
Sosnowiczanka ;) ja bym chętnie dała się na takim pokazie poczesać i umalować ale ściąć włosów nigdy!!!CZERWONE ŚWIATŁO!
Łysa ... Ty to się masz...
P w pracy, zamknął nas w domu i wziął 2 klucze do pracy przez przypadek. Jesteśmy uziemione-chyba mamy za coś karę... Myślałam, że wyjdziemy z Pyzą na podwórko a tu takie coś ;(No nic, trzeba w takim razie ogarniać się w domu...

reklama
Dzień dobry
Żabciu jak skończę to wstawie zdjęcie. Poki co zabrakło szpilek :-)
Najlepszego dla Naszej Rocznej Panienki Oli!! Sto lat w zdrowiu :-)
Asienka dlatego wlasnie zajęłam sie czymś by w samotne wieczory nie zwariować :-)

Tylko trochę drogie to zajęcie... Nawet nie wiedziałam ze tyle bedą kosztować wszystkie dodatki. Zaproszeń nadal nie zrobiłam ale mam jeszcze czas :-)

Hej dziewczyny byłam wczoraj z Melą u lekarza i tylko się wkurzyłam dostałam plik leków na przeziębieni a jeśli chodzi o bóle głowy, łamiące się paznokcje i wypadające włosy, kazała mi obserwować jak sypia w nocy, choć powiedziałam, że śpi niespokojnie, że podczas snu się ślini czasami a ona dalej mi każe obserwować bo to mogą być owsiki i na badania żadne mi na razie nie da, no zesz w mordę a może jeszcze w gównie mam grzebać-sorry za dokładność ale tak mnie z nerwów trzęsie jeszcze dziś. Zastanawiam się nad zmianą lekarza, znajoma mi powiedziała, że w środy po 15 przyjmuje jeszcze inna pediatra i mi ją poleciła, jutro podjadę po pracy ale już sama i powiem co i jak, może da na jakieś badani. A i w czwartek do Warszawy to ta moja alergolog też pediatrą jest to też z nią sobie porozmawiam o Amelki przypadku. Kurczę właśnie w czwartek zapowiadaja deszcze , zastanawiam się jak ja pojadę z tymi moim dziećmi do tej stolicy-ech.
Kacperek coraz więcej drepta, wczoraj przeszedł u nas w pokoju od drzwi do komody tj. całą szerokość pokoju, mój Żuczek Wędrowniczek. Nocka kiespka, mały dużo razy się budził, Mele źle spała, mnie męczył ból żołądka i mdłości.
A no i byłam wczoraj u tej kuzynki i tak będzie pilnować Kacperka. Tylko 5 i 6 grudnia nie da rady bo musi iść do pracy, coś muszę wykobinować co z małym.

OLEŃKO WSZYSTKIEGO DOBREGO NA ROCZEK BUZIACZKI OD BB CIOTKI, KACPERKA I SZARAŃCZY AMELKI

PHELANIA tak jak pisałam na fb najważniejsze by dzidzia była zdrowa, no i pisałam też, że moja chrześnica do końca ciąży była na usg chłopcem, baaa w dniu porodu na badaniu była chłopcem a wyskoczyła panienka, nadzieja umiera ostatnia.

NASTAZJA ha ha padłam z tymi ciuchami dla Adasia od ciotki.

LYSA tulę.

AGAPA trzymam kciuki za usg, oby wszystko dobrze było.

Ostatnia edycja:
Inka tylko się nie rozpędź za bardzo bo narobisz tyle ozdób, że będziesz mogła hurtownie otworzyć!!:-D:-D

dziewczyny doczekałam się Miś mówi MAMA!!!:D aż się poryczałam;/ na razie mówi wtedy gdy sobie z czymś nie może poradzić albo gdy wychodzę do innego pokoju leci za mną i woła mama mama:D
ależ się wzruszyłam:D ostanie dwa tygodnie przeplatane bólem ząbkowania przyniosły nam dużo postępów najpierw chodzenie, później podawanie rzeczy o które proszę a teraz te magiczne słowo:-)

Asieńka haha a u nas wczoraj też poczułam się doceniona i wyróżniona przez moje dziecko. Do tej pory tylko tata sprawiał jej radochę, od jakiegoś czasu jest sezon na mamę. No więc wczoraj leżymy na podłodze w salonie, Ninka się bawi, P postanowił ją powkurzać. Zaczął się do mnie przymilać i obejmować, całować i mówić MOJA MAMA MOJA!!! Na co Ninka, wkurzona przysaneczkowała do nas:-Di zamiast w ramiona do tatusia, wlazła pod moją pachę i zaczęła robić"kocha mamę kocha".... Odsunęła P... i nie chciała mu dać do mnie dojść ;P P było smutno ;))
Dorota żałuje Wam skierowania na badania... masakra. Ja *******ę. Krew 5 zł, 7 zł mocz-u nas w szpitalu prywatnie... Nie powinni żałować takich pieniędzy jak dziecku włosy wypadają i nie wiadomo co jest...
5514.jpgOleńko dla Ciebie 200 lat w luksusie, dużo zdrowia a przede wszytskim spełnienia marzeń ;) w dorosłym życiu na roczek!!!
Ale mam lenia-o matko!I córko!

Dziękujemy dziewczyny!!!!!!!!!

Moja Kochana Córka skonczyła 5 minut temu roczek, jesteśmy w trojkę w domu i właśnie podrzucaliśmy małą do góry z tej okazji i życzenia były. Ah wzruszyłam się.

Z przyziemnych rzeczy jesteśmy chorzy tzn ja i M Ola sie na razie trzyma mam nadzieje ze nie załapie bo weekend impreza-zapowiedzieli sie wszyscy 25 osob wiec bedzie w sobote i niedziele no i w pracy M jest problem bo nie ma w sobote kto przyjsc na noc-moj maż zapowiedział ze od dawna mowił ze on ma urodziny córki i nie przyjdzie.

Edit-właśnie mierzyłam Oli temperature i ma 37,5, kurcze myślalam ze sie uchowa mała, spotkalam sie z koleżankami w niedziele i jedna przyszła co ma chore dziecko i chyba coś mi sprzedała

Ostatnia edycja:
Ech powiem wam ze ostatnio bylam u lekarza w piatek i nic nie bylo pozatym ze tabletki mam dopochwowe... ale to juz prawie cala ciaze... wiec niewiem.... teraz mam 4 grudnia wizyte... ale i tak moj lekaz powiedzial mi ze moze jeszcze przyjde do niego albo spotkamy sie gdzie indziej....

NETKA wiesz ja jestem taka wkur.... na postawę tej lekarki, pójdę jeszcze do innej, znajoma mi poleca w tej samej przychodni, tylko w środy po południu przyjmuje, ale pójdę już sama bez Meli bo od razu po pracy wstapię, jak mi nie da na żadne badania zmieniam przychodnię, choć nie będzie mi tak poręcznie jak teraz. Muszę jej zrobić badania bo niepokoją mnie te bóle głowy. Może to i przez owsiki jakby miała ale muszę wszystko sprawdzić, by wrazie tfu tfu-lepiej odpukać, czego mieć czyste sumienie, że jako matka zrobiłam wszystko co byłam w stanie zrobić, tym bardziej, że Mela miała dwa upadki na głowę.

reklama
Hej.

My juz po sp[aerku z zakupami, Fabianek teraz spi. Marika lezy w ozeczku i gada, moze tez usnie ja zjadlam wlasnie sniadanko i zamierzam sie pobyczyc:p

Żabcia nieza pore wybralas sobie na pieczenie ciasta:p

Inka pochwal sie bombkami:)

Milva ja tez juz nie moglam patrzec na swoje odrosty, a teraz juz odrostów brak ale tez jestem jakas "inna":)

Olciu moc buziaków i przytuylasów dla ciebie:)

Netka u nas jest identycznie z tym ze jak P tylko sie do mnie zbliza to nie wiadomo skad jest u mnie juz fabian i nie daje mnie dotknal bo inaczej jest placz:)

Dorota szczerze to mnie sie wydaje ze przez owsiki nie bolalaby glowa, kurde owsiki sa w odbycie, u mnie Marika miala ostatnio wiec wiem jak to wyglada. A w kupie nie bylo nic widac tylko miala jajeczka biale przy odbycie. No i oczywiscie w nocy sie krecila bo ja to swedzialo. Ale jakos malo prawdopodobne ze bol gloswy jest od owsikow;/ Idz do innego lekarza bo ta jest niepowazna.

Do góry