reklama

Grudzień 2011

reklama
Freyia gartulacje;) a u nas karp po 11 w selgrosie.

Kupiniosia moja też czasem tak się otrząsa jak piesek po deszczu:P dziekuje za choinkę:)

Firanka najlepszego:)

Milva szybkiego powrotu do zdrowia dla Bartusia!

A ja jutro jade dorobić troche sianka ;)
Teraz siedzęi czytam BB...
Jutro jeszcze nic wielkiego nie sprzątam,dziś w między czasie wyszorowałam krzesła..I zrobiłam pranie,a jutro reszta i co dzień coś;)

Dobranoc.

Hejka!
Zinnat jest dobrym antybiotykiem na zapalenie gardła lub problemy oskrzelowe. Natomiast dla mnie to nie miłe wspomnienia związane z Kamilką. Ponieważ przy tym antybiotyku dowiedzieliśmy sie że Kami jest uczulona na niektóre grupy antybiotyków m.in. Zinnat - spadają jej płytki krwi i robią się krwiaki na ciele. Augumentin prowadzi u niej do pokrzywki.
Także my na stale związani jesteśmy z kliniką w Krakowie gdzie robią antybiogram z krwi i mamy stałą lekarkę, której nie muszę non stop mówić na co jest uczulona Kamisia. Mam nadzieje ze z Zulką będzie inaczej.

Zdróweczka dla wszystkich! I byle do Swiąt:-)

Witam Was mamuśki w ten mroźny dzień.
Zawiozłam Melę do przedszkola i przyznam, że mam już dosyć tych codziennych jazd z Kacprem i noszenie go, rozbieranie jedną ręką Ameli. Całe szczęście dziś wieczorem wraca mama. Swoją drogą moja córka dziś znów nie chciała zostać w przedszkolu, aż to nie podobne do niej. Myślę, że jest to związane z dużą tęsknotą za babcią.
Teraz usypiam małego, bo rano obudził się o 5 pobuszował ze 20 minut i po wypiciu flaszki zasnął i pospał jeszcze do 6, nie dużo ale dobre i to.
Zarz trochę domek ogarnąć, obrać ziemniaczki na obiad, dziś frytki i mięsko do tego a na 13 do przedszkola na spotkanie z Mikołajem.

AGAPA wcisnełam się FREYI w kolejkę;-)
Jak to na zapalenie oskrzeli nie powinno się dawać antybiotyku??? To co czym dziecko w tym wypadku leczyć, mój Kacper jak był maleńki miała zapalenie oskrzeli to też antybola miał.

Hej hej, nie musicie się ustawiać tak w kolejkę do tej kawy :D
Choć nie ukrywam, że do Agaty łatwiej będzie mi się wybrać bo autobus mam tak naprawdę prawie spod domu, tyle tylko że godzinka drogi. Ale obawiam się, że i tak muszę poczekać aż trochę odtaja, bo Emilka w ciepłych ubraniach jest jak oparzona i nawet dłuższy spacer to kłopot, a o wsiadaniu do autobusu nie mam co marzyć.

Firanka trafiłaś na nienormalnych ludzi, tak mi się wydaje. Blanty?Whisky?I tak się nie czaili przy Tobie?
SZOK!!! Ja bym na policję zadzwoniła wychodząc stamtąd... Życie kurewskie Pei??Padłam.

100000 LAT DLA KASIEŃKI, BARTUSIA I MOJEJ NINECZKI!!!DZIŚ JUŻ ROCZEK! Chyba pierwszy urodził się Bartek, później Ninka i na koniec dnia Kasia ;)

2085.jpg
O tej porze w tamtym roku jadłam jogurt, by już nic całego dnia nie jeść. Tak się do cesarki przygotowywałam. O 16 byliśmy u ginekologa po skierowanie i o 20.20 Ninka już z nami była ;) Jechałam do szpitala i nie wiedziałam czy się zgodzą na CC tego dnia. A jednak ;) nie zawiedli mnie!

Dziś na 18 msza za Ninkę ;) za jej zdrowie na ten roczek ;) Muszę kopca kreta upiec-tylko to umiem haha, bo z pudełka, jakby ktoś odwiedził jeszcze ;)

100 lat dla naszych solenizantów Bartusia,Ninki i Kasi ;-) żebyście byli zawsze uśmiechnięci,nie dokazywali za często mamusią no i oczywiście dużo zdrówka.
Netka w ogóle zero jakiegokolwiek zawstydzenia,czy coś,zresztą tam to pewnie na porządku dziennym bo pudło wypchane marychą wielkości puszki na dużą kawę to o czymś świadczy...ogólnie to maniana,a teraz będą świnie robić wszystko żebym jak najmniej zarobiła...

reklama
Witam sie ledwo zywa;/
Katar i bol zatok mnie meczy ile sie da, Marika zakaszlana i zagilana, Fabian zagilany ale ucho chyba lepiej. Normalnie jakas masakra tylko P sie jeszcze trzyma. Na 18 idziemy do lekarza cala 3. Stwierdzilam ze przed siwtami wole zeby zobaczyl dzieciaki lekarz, zdecydowal co z antybiotykiem Fabiana bo mial brac 10 dni ale dzisiaj nam sie skonczyl i to jest 7 doba to moze uda sie juz go zakonczyc, i jeszcze musze recepte na mleko dla Fabianka wziasc cobym sie nie martwila ze nie starczy i jeszcze jakis krem musze wysepic na te jego liszaje.

Ewka moja Marika tez jest uczulona na wiekosc antybiotykow, w swoim zyciu byla chora 2 razy gdzie antybiotyk musiala brac ale w czasie tych chrob zmienialismy antybiotyki co 2 dni bo z kazdym cos nie tak, wysypa, opuchniecie, wymioty straszne. Obecnie lekarz nasz juz wie ze mloda leczy sie nie antybiotykiem bo ten zamiast leczyc to pogarsza stan zdrowia.

Kasia, Ninka, Bartus usciski dla Was:) Zawsze miejcie takie pogodne buzinki:)

Firanka patologia jakas;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry