• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Młoda spi wiec skrobne kilka słów.
Ja chyba po raz pierwszy czuje taką magie Świąt-może to będzie sentymentalne-ale nareszcie mam swoją małą 3 osobową rodzine- jakoś w zeszłym roku tego nie czułam-młoda była maleńka, ja po porodzie,nadal obolała,nic jesc nie mogłam bo karmiłam i zaraz jak coś zjadłam to mala miala uczulenie.
A teraz w domu stoi piekna choinka, pachną gałązki dodatkowo przystrojone na stole i pomarańcze naszpikowane goździkami, jedzenia nagotowałam jak dla pułku-ale gotowanie sprawiło mi też tym razem ogromna radość

A i napisalam juz w odpowiednim wątku ale i tutaj się pochwale że Ola zrobiła dzisiaj pierwsze 3 samodzielne kroczki.

Życzenia dla Was Kochane na te Święta

W tę Wigilijną noc, niech w Waszym domowym zaciszu, przy Wigilijnym stole,Zapanuje miłość, poczucie radości oraz zgoda,
Niech rodzinne ciepło doda wam odwagi w nadchodzącym Nowym Roku,
Tak aby był jeszcze lepszy od bieżącego.

reklama
Ale tu cisza :-)

Maciuś właśnie usnął M kroi warzywa na sałatkę a ja zaraz zabieram się za robienie ciasta z jabłkami.

Milva my też w tym roku bez prezentów tzn. śmiałam się do M że Maciuś dostał kapcie spodnie i bluzkę ja sukienkę a M paczkę tytoniu i była droższa niż moja sukienka ha ha ha :-D

Poszukuję na necie jak prosto spiąć moje durne włosy na jutro i nie mam pomysłu ... bo wiecznie tylko takie wyprostowane druty bez żadnych dodatków (mam na myśli spinki, opaski).
Może koleżanki fryzjerki coś doradzą :-)

witajcie. Miałam dziś cały dzień zajęty i jakbym się uparła to jeszcze miałabym co robić.
Upiekłam Snicersa, seremak, i sernik przekładany. Ugotowałam warzywa na sałatkę jarzynową i obrałam to wszystko, jutro tylko pokroić dodać resztę i gotowe. No i dziś paowaliśmy z P. prezenty, ale sprawnie nam to poszło:-)

Byłam w kościółku, dzieciaki z K w domku zostały bo zimno, teraz usypiam Kacperka bo już marudził i oczka tarł i wybierzemy się dalej za przygotowania i gotowania.

AGAPA jestem w szoku, że spędziłaś 4,5 godz i u fryzjerki, to co ona Ci robiła???
Tzn widzę na fotce ale i tak nie dowierzam, że tyle czasu tam spędziłaś, dobrze wyglądasz.
Już ci tłumaczę. Fryzjerka robiłam mi balejarz (jasny). Nałożyła mi więc jasną farbę-trochę to trwało- i potem siedziałam sobie z tą farbą spory kawałek czasu. Potem sprawdziła czy włoski się ufarbowały i tu był zoonk. Na siwych odrostach było ok, ale dalej:no: farba nie pokryła i musiała mi jeszcze raz nakładać, a tu się też zeszło, bo odwijała każdą folię , malowała i zawijała. A robiła to praktykantka więc szło to jeszcze wolniej niż zwykle. Nałożyła od razu ciemną farbę na pozostałe włosy i znowu siedziałam kawał czasu. Moje włosy są grube i zawsze musiałam siedzieć dłużej niż to ustawa przewiduje:baffled: Potem mycie, obcinanie i układanie. Byłam wściekła bo zmarnowałam pół dnia na fryzjerkę, ale podobam się sobie chociaż myślałam że tych jasnych będzie trochę wiecej.

Młoda spi wiec skrobne kilka słów.
Ja chyba po raz pierwszy czuje taką magie Świąt-może to będzie sentymentalne-ale nareszcie mam swoją małą 3 osobową rodzine- jakoś w zeszłym roku tego nie czułam-młoda była maleńka, ja po porodzie,nadal obolała,nic jesc nie mogłam bo karmiłam i zaraz jak coś zjadłam to mala miala uczulenie.
A teraz w domu stoi piekna choinka, pachną gałązki dodatkowo przystrojone na stole i pomarańcze naszpikowane goździkami, jedzenia nagotowałam jak dla pułku-ale gotowanie sprawiło mi też tym razem ogromna radość

A i napisalam juz w odpowiednim wątku ale i tutaj się pochwale że Ola zrobiła dzisiaj pierwsze 3 samodzielne kroczki.

Życzenia dla Was Kochane na te Święta

W tę Wigilijną noc, niech w Waszym domowym zaciszu, przy Wigilijnym stole,Zapanuje miłość, poczucie radości oraz zgoda,
Niech rodzinne ciepło doda wam odwagi w nadchodzącym Nowym Roku,
Tak aby był jeszcze lepszy od bieżącego.
Gratulacje dla Oleńki. Aga rok temu (no parę dni wcześniej) czekałam na ciebie na porodówce:-D

Dziękuje że się wam podoba moja fryzurka

Życzę wam zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt. Aby Nowonarodzony Jezus obdarzył was swoimi łaskami

Pierwsze, najważniejsze i niestety z powodu braku czasu chwilowo jedyne - Tofika, ogromny buziak i uściski dla Lenki na 13 miesięcy!!!!! :)

Aga,
gratulacje dla Oleńki! Jak zwykle zaskakuje swoimi postępami :)

Agapa piękna zmiana. Wyglądasz bombowo.
Ja wczoraj dostałam powera i umyłam wszystkie okna, zmieniłam firanki, ubrałam z Kami choinkę i prawie już czuć swięta:-) Jeszcze mężolek musi odkurzyć i tyle.
Dzisiaj jeszcze na szybko pojechaliśmy bo marketu po butki dla Zulki i kozaki dla mnie. Młodej kupiliśmy Bartki do chodzenia tak żeby za tydzień po knajpie miała w czym biegać, bo już ładnie sama spaceruje po domku.
Dziewczynki śpia wiec idę się poprzytulać do mężulka zanim na dniach przyjdzie @

Agapa-obejrzałam sobie Twoje zdjęcie- i tak patrząc na buzie-nigdy w życiu nie powiedziałabym że ważysz tyle ile pisalaś na zamknietym-dziewczyno nie widze sylwetki całej ale z tego co na zdjęciu to wygladasz super- a i zazdroszcze takich fajych grubych włosów-swego czasu chciałam miec taka fryzurke ale z moimi 5 na krzyż byłby kłopot-dla mnie fryzurka super pasuje Ci.

Netka dawaj z Synową do Poznania w końcu;) na pierwsze spotkanko;)

A więc oto mój kolor;)
Ale nie zwracajcie uwagi na mine;)
IMG_9643.jpg
moja robota;)

Hej:*

Wpadlam jeszcze dzisiaj bo nie wiek kiedy teraz zajrze. Jutro juz nie bede wchodzila na BB bo czasu bedzie za malo, a po naszej Wigilii jedziemy do rodzicow P i nie wiemkiedy wrocimy :)

Więc zaczniemy od życzen:)
Krzysiu duzo usmiechu na twojej twarzy Ci życze:)

Gabrysiu Twoje urodzinki jutro ale skladam Ci dzis zyczonka. Badz zawsze taka kochana gwiazdeczka, usmiechaj sie bardzo czesto i duuuzo prezentow:)

Krzysiu dla Ciebie tez usciski :*

Sara, Natalia, Lidia, Aleksy, Aleksandra, Oscar, Hania dla Was tez tulaski i caluski leca:)

Agapa super Twoja fryzurka, warto bylo siedziectyle na fotelu by zobaczyc ten efekt:) Dzieciaki przecudne:)

2707 super ze masz juz internet:)I super ze operacja sie udala. Ale mozesz mi przypomniec czemu mala miala operacje?? Czytalam ze ma, ale nie molam sie dokopac czemu??

Dorota to wczesniejsze zyczenia sle, duzo spokoju, ustatkowania, znalezienia pracy i zdrowka dlacalej waszejrodzinki:*

Dziewczynki takze Wesolych świąt Wam życze:)

Załączniki

• kartka.jpg
    kartka.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 34
IZI włosy są wystrzałowe ;D Piękny kolor, odważna tyś!:-):tak:

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!!
ŻYCZYMY WAM SPOKOJNYCH, RODZINNYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I DUŻO PREZENTÓW POD CHOINKĄ ;)))BOGATEGO GWIAZDORA, MIKOŁAJA CZY DZIADKA MROZA-W ZALEŻNOŚCI, KTÓRY WAS ODWIEDZA!

Milva haha zrobiłam sałatkę warstwową, tą z zupek chińskich, makówkę zrobiła mama-po Twoim poście dopiero przypomniałam o niej... ale zadzwoniłam do mamy i nadrobiła! Zrobiłam nutelkowe ciasto i ten piernik. Nie wiem czy piernik będzie okay ;P ale mama mówiła, że dobry ;)

Czytałam WAS na bieżąco ale dużo się dzieje ;) więc nie piszę. Wczoraj odwiedziła nas siostra, która jest aktorką i gra w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu- więc się nagadać nie mogłyśmy ;) jej synek jest z Października 2011... Więc mamy sporo tematów ;) oczywiście Nince oberwały się już prezenty ale i ja nie byłam dłużna siostry dzieciom ;)
Dziś Wigilia... U rodziców i u teściów. Jak szykowałam sałatkę to palca potrąciłam trochę, opuszek prawie odkroiłam, zesrałam się z bólu. Wisi na skórce i o wszystko haczy. Umieram... w takim miejscu taki ból...;(

GABRYSIU NA ROCZEK 1000LAT W DOBROBYCIE ;) MIŁOŚCI, SZCZĘŚCIU!!
DSC_0422+kopia.jpg

reklama
MILVA no jasne ja świąteczne, grudniowe dziecko jestem.
Jak nocka???
My też nie kupujemy sobie prezentów, tylko dzieciaczkom.

AGA gratulacje dla Olci a kroczki.

ŻABCIA a może wytapiruj sobie górę ładnie ją zepnij i boczki podepnij a z reszty włosów co zostaną z tyłu zrób sobie luźny warkocz, ja tak siebie ostatnio czeszę, prosta i ładna fryzurka.

IZI zajebisty kolor, sama się zastanawiam czy nie wrócić do rudości z lata ale póki co dożę do jasnych z farby a nie rozjaśniacze, więc na głowie mam jeden wielki mętlik.

VIOLA dziękuję.

U mnie mały śpi, Amela szaleje z zabawkami bo postanowiliśmy dać im już prezenty i tak nie będą za rok pamiętać, że powinno się je po kolacji dostać a przynajmniej trochę spokoju jest;-).
Byłam z K po pieczywko, po baterię do zabawki, odżywkę do włosków psikaną bo bez niej Meli nie uczeszę i po olejek dla K do elektronicznego papierosa.
Później reszta gotowania i aby do wieczora. Na Pasterkę zapewne pojedzie moja mama z moim mężem bo ktoś musi z dziećmi zostać w nocy a ja jutro sobie w dzień z siostrą do kościoła pojadę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry