• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania, ale czytam was codziennie :)

Agapko! Super wyglądasz i super dzieciaki! :) Nie myśl, że zmarnowałaś pół dnia, tylko że przez 4,5 godziny ktoś zajmował się tylko Tobą a Ty leniuchowałaś :)

Izi! Odważny kolor! Super!

270... super, że Karolcia wszystko dzielnie zniosła :)

Kota dobrze, że w pracy ładnie przyjęli Twojego maluszka, może wiedzą po pierwszej ciąży, że Ty nie z tych co w 5 tygodniu idą na zwolnienie do końca ciąży, choć nie ma podstaw i wiedzą, że mogą na Ciebie liczyć tak długo jak będziesz się dobrze czuła :)

U nas kolejny ząb, druga górna jedynka. Przebił się wczoraj. Ale dał nam do wiwatu. A wczoraj to już bidulkę aż wyginało jak próbowała coś zjeść i szły w ruch różne środki pomocy. Ale pod wieczór dziąsło pękło i mamy spokój. Chyba na dłużej bo nigdzie nic nie widać więcej.
Emilka próbuje sama chodzić, ale robi max 3-4 kroczki i zasuwa na kolanach. Ale za jedną rączkę to już chodzi bez problemu. Violett do lata na pewno będzie z Fabiankiem i Mariczką biegać, jeszcze się nagonimy ich :-D

reklama
Freyia gratuluję kolejnego ząbka, teraz Emilcia ma taki sam uzębienia jak Maciuś :-)

M smaży rybkę ja się umalowałam, uczesałam i siedzę chwilkę.
Maciuś dzisiaj to istny aniołek daje wszystko zrobić sam sobą się zajmuję już ponad 2 h się sam bawi i nie dokucza odziwo :-)

My też już po wigilijnym obżarstwie, odpoczywamy, K z mamą jedzie na Pasterka, ja bedę spać z dziećmi. Mały już śpi i ja sama chętnie bym już poszla spać.
Dizeciaki z prezentów zadowolone, Kacperek od babci i chrzestnej dostał dużą wywrotę plus przyczepkę do doczepiania do wywroty lub ciągania samą Wadera (tatuś ciągał małego na przyczepce i wywalił go już, na główkę upadł mały, na płaczu isę skończyło),od nas klocki i dwa małe autka również Wadera i samojeżdzące małe autko od żony chrzestnego Amelki.
A Amelcia dostała zabawkową maszynę do szycia i żelazko, wszystko na baterię (po rozpakowaniu okazało sie, że maszyna ma prawdziwą igłę ale dobrze zamontowaną, że dziecko sobie krzywdy nie zrobi) to od babci i mojej siostry i od nas dostała dwie gry, jedną elektroniczną z takim pisakiem a drugą wygibasy-kółka kolorowe na planszy na podłoge i lalę która sika jak się jej da pić z nocnikiem, butelką i niby pudrem od chrzestnego, jego żona przyniosła bo on nie przyjechał na święta, tylko ona z synem bo chrzestny w Anglii.
Jeszcze w drugi dzień świąt ma chrzestna Amelki wpaść.

My też już w domu, ale jutro.... Jutro zacznie się Meksyk, czyli przygotowania do środowego roczku. Pękam :/

Dziękujemy wszystkim za życzenia i odwzajemniamy :) Mam nadzieję, że święta z naszymi Grudniaczkami dla Was też są wyjątkowe :)

Witam.Od dwóch dni nie mialam ani chwili zeby zajzec do was, postaram sie to teraz postaram sie to nadrobic:)

Izi kolor super, lubie odwaznych ludzi i sama tez zresztą lubię wyrózniac sie z tlumu ;) A co :)

Zabcia trochę za póżno, ale napiszę. Zobacz sobie na you tube filmiki jak zrobic upięcie z warkoczy-są nie bardzo trudne a bardzo efektowne:)

Agapa zmiana super:) Zapuszczaj wloski kochana dalej, jeszcze troszke:)

Netka cos sie wczesniej nie chwalila ze siostra pracuje niedaleko mnie:) Chyba trzeba sie odchamic i wybrac do teatru:)

Sergii 100 lat dla Gabi:)

2701 dobrze ze juz po wszystkim. Teraz bedzie tylko lepiej:):)

Lysa i jak sernik??? Z moim to bylo tak ze moja siostra zna przepis na niego i mi pomogla i wyszedl bardzo dobry :)

Agala dla rocznej Elenki rowniez wszystkiego dobrego! *spoznione ale szczere:)

Kupinosia ja podobnie jak Dorotar kazdą farbę trzymam minimum pol godziny... A z tymi sklepowymi to za bardzo nie pomogę, bo nie pracuje na takich wiec nie znam ich mozliwosci.
Bardzo wspolczuje tragedi jaka spotkala waszych znajomych ...

Dzis rano bylam w pracy a M pojechal po choinkę. No i wyobrazcie sobie ze nie kupil bo juz nigdzie nie sprzedawali choinek..:eek::eek::eek: Kurde co roku kupowalismy dopiero w wigilię i zawsze byly... Siostra wygrzebala nam jakiegos starego sztucznego wiechcia i musi nam na ten rok wystarczyc... Cóż w przyszlym roku pewnie wczesniej zabierzemy sie za szukanie zywego drzewka...

A w sobotę byłam z kolezanką w pubie:) Kurde jak milo czasami wyjsc do ludzi:))) Wrócilam do domu ok 2 w nocy a tam co? Moi panowie siedzą w salonie i oglądają Myszkę miki :-). Patrze zdziwiona a M mowi ze Alan sie niedawno obudzil i nie wiedzial co ma z nim robic, no padłam normalnie:D

Jeszcze raz wesolych swiąt kochane:)

Spokojnych świątecznych dni dziewczynki:-)
u nas po wczorajszym obżarstwie chwila ciszy. Popołudniu idziemy dzisiaj do teściów, a jutro do moich rodziców bo maja rocznice ślubu.
Stalam się posiadaczką dwóch bransoletek Lilou:-) prezent od męża i zupełne zaskoczenie. Na jednej mam puzla z data ślubu a na drugiej mała dziewczynkę z dwoma kucykami i napis Zuza 2011 i większą dziewczynkę z jednym kucykami i napis Kamila 2005. Ale byłam zaskoczona:sorry:

hej! U mnie Tz też wyskoczył z niespodzianką- dostałam nowego laptopa! takiego małego, mój stary to już ledwo co chodzi...szok.
Ogólnie chciałoby się odpocząć w ciszy i spokoju a tu Bartek nie daje o sobie zapomnieć- nie wiem czy to jakiś skok roczkowy czy co, ale jest przez większość czasu nie do wytrzymania-zrobił się płaczliwy i jęczący , już w ogólnie niczym się nie zajmie sam:baffled:

Ewka- zazdroszczę bransoletek- muszę sobie uzbierać na swoje jakoś;-)

Witam się w ten świąteczny poranek :-)

Wczoraj na Wigilii było całkiem miło i fajnie i troszeczkę posiedzieliśmy po do domu dotarliśmy po 1.30. Po 21 Maciuś sobie zrobił drzemkę i usnął dopiero przed 2.

Jestem mega niewyspana i delikatnie mam kaca no ale Maciulek nie dał pospać mamusi i trzeba było wstać, zaraz idę zrzucić M z łóżka :-)

reklama
MŁA z naszymi grudniaczkami każde święta będą wyjątkowe.

SOSNOWICZANKA w Wigilę nie było już choinek:szok:,. wow u nas w Wigilę można jeszcze taniej kupić.
Super, że wyrwałaś się z domku z koleżanką.

EWKA fajny prezent dostałaś.

MILVA jak miło ze strony TZ a miało nie być prezentów, a Cię zaskoczył jednak.

ŻABCIA to teraz Maciusia pod opiekę K a Ty odpoczywaj.

My dziś wyjadamy jedzonko z wczoraj, K pojechał po swojego kuzyna, trochę się pogoszczą. Teraz babcia usypia małego a Melcia usneła na mojej siostrze. Amelka od wczorajszego popołudnia mi gorączkuję, nie wiem co jest, boję się żeby to nie szkarlatyno, pod przed świętami panowała w przedszkolu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry