• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

U nas dolne czwórki wychodzą i jest strasznie bo Ola nie spi od 5.30 rano i nadal nie moze zasnąć. juz połozona po kapieli i jedzeniu i wybudza sie co 5 minut-ja juz nie wiem co moge jej dać-dalam paracetamol i posmarowalam dziasła i nie pomaga:-(

reklama
Hej hej

Mialam dzis zwariowany dzien a to na zakupach pozniej bylam u dentysty zatruł mi 2 zęby i za 2 tygodnie mam sie zgłosic na kanałowe...ehhhh boje sie jak cholera moge miec znieczulenie tylko "czyste" bez adrenaliny...:baffled:nie wiem o co kaman ale bede miec i to najwazniejsze:)

Dzis odebrałam wyniki od lekarza Hemoglobina mi spada i krwinki czerwone tez ida na dół:wściekła/y:a tak ogólnie ok:/

Violett,Dorotar -dajecie maluchom tran? ja kupilam Mollera i daje młodemu juz przez 2 tygodnie i powiem szczerze ze mu przeszedł katarzysko który ciagnał sie juz z miesiac wiec polecam...

Nie mam dzis siły -kręgosłup mi siada:/// juz na maksa...Jutro mam wizyte na 19.00 ale bez USG...kontrola:/

Zabcia Asko dobrze pisze zrób badanie na tarczyce, TSH koniecznie bo tarczyca niestety jest bardzo czesto przy nieregularnych cyklach ;(

Milva mam nadzieje ze ogloszenia dadzą oczekiwany efekt i piesek sie znajdzie caly i zdrowy...

Aga duzo sił i cierpliwosci!

Phelania wczoraj moj M cos mowil ze trzeba by kupic tran i dawac mlodemu... 23-go stycznia mamy szczepienie to moze lekarza zapytam... Chociaz, tu chyba konsultacja nie jest zadna potrzebna..?

Aga, widzę, że u Ciebie nie lepiej, niż u mnie. Z utęsknieniem czekam na wiosnę, bo to siedzenie w domu chyba nie najlepiej działa na nasze dzieciaki :( Mam nadzieję, że wyprostujesz swoje sprawy :*

Milva, mam nadzieję, że Milva nr 2 się znajdzie. Jakoś pociesza mnie fakt, że Bartuś broi podobnie do Miśki ;)

Net-ka, z rozrzewnieniem wspominam czasy takiego lajtowego przewijania, o jakim piszesz :) Jak postępy mojej Ninuszki? Na jakim jesteście etapie z przemieszczaniem się?
I nie czytaj więcej takich książek, bo wykończysz M! ;))))

Violett
, gratuluję pierwszego bigosu! Ja od niedawna gotuję taką bardziej tradycyjną polską wersję - z suszonym grzybami i śliwkami. Zrobiłam go na roczek i goście chwalili :)

Sosnowiczanka, przez kolano?! No to piękny masz temperament kobietko! :D

Dorotar, trzymam kciuki za Kacperka i jego spanie w łóżeczku :)

Kurcze, lecę, bo Miśka woła ...

Hej dziewczyny, u mnie dużo słychać ale bez rewelacji. Nic z czego mogłabym się cieszyć, raczej powinnam martwić. Nie chcę pisać... po prostu jest hujowo.
Nina śpi już.
Inka kasa wpłynęła.

Zaczęłam 3 część Greya ale nie mam siły psychicznie i fizycznie na nic, nawet książkę. Nie mogę spać. Czytam Was sobie.

Freiya, trzymam kciuki za ..... wiemy za co, prawda? ;)
Z tym rachunkiem to przegięcie. Pisz o umorzenie! Co Ci szkodzi spróbować. Czasem, się udaje.

Mirabelka, porozmawiaj z tą kierowniczką jak kobieta z kobietą. Zapytaj, co inne robią w takich sytuacjach. Może ona Ci coś podpowie.

Sosnowiczanka-tran sie ogólnie podaje tak naprawde od jesieni czyli wrzesien -pazdziernik do wiosny...sssuper sprawa ja podaje mlodemy 2,5ml dziennie tyle ile jest napisane zaluje ze wczesniej nie pomyslałam bo mozna juz od 6.mż moze by sie nie rozchorował...kumpeli córa bierze cala zime i chodzi do przedszkola przez caly okres miala tylko lekki katar:)nie musisz miec pozwolenia od pediatry wyczytalam ze nie trzeba tez podawac witaminy D (ale sie spytaj pediatry)bo on zawiera- choc my i tak nie dawalismy odkad daje młodemu MM:)Möller's Baby Tran Norweski

Mła Nineczka motorycznie posuwa się do przodu, wstaje sama, chodzi jak pod paszkami ją 3mamy i za rączki, sama jednak nie chodzi, dopiero tak na serio ze wstawaniem się obeznała.Jest kochana, śmieje się szyderczo, nauczyła się tego ;) Małpuje mnie, jest ciekawska ale też bardzo grzeczna, karmi lalę butelką, robi jej zastrzyki, pokarze wszystko o co zapytam, ładnie mówi. Ostatnio nauczyła się "tak", uczę "ciocia"ale mówi tylko "ta". Jak to mawiają moi rodzice-nie mam dziecka. Czasami wiadomo, ma swoje humory ale żeby siedziała na mnie cały dzień-tak nie mamy. Ma też takie zmysły, zachowuje się czasami jak dorosła, jak "stara-mała", wtedy mi kopara opada.

reklama
Freiya, no koniecznie, Emila wygląda dokładnie tak, jak Q po posiłku, trzeba ich umówić ;)) zaznaczam, że Kuba lubi też karmić innych swoją lyżeczką haha

Violett, jakich farbek używacie? zwykłych plakatówek, czy jakichś ekologicznych? pytam, bo pewnie Kuba by miał ochotę na spróbowanie ich ;) pomysł bardzo mi się podoba i na bank się u nas przyjmie.

Phelania, ja też daję Kubie tran, co drugi dzień, ale i tak podaję wit D, mały na jednak spore ciemiączko, więc nie zaszkodzi większa dawka, tym bardziej, że MM nie dostaje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry