• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Nie za bardzo :/ ale znalazałm patenta:-Dbiore strzykawke od neurofenu wbijam do dozownika(idealnie wchodzi tylko nie za daleko:) butelki tranu i pobieram tak jak neurofen:-Di ladnie mi wymierza 2,5ml:) podaje zazwyczaj mlodemu przed snem wtedy mu sie tak nie odbija w ciagu dnia rybka:-Dwypycha jezykiem juz sie wycwanilam i daje mu w boczek policzka i wtedy nie wypluwa:PPPP

reklama
Ja podaje małej Omega-Med z wit D, zaczelam wczesna jesienia-60 kapsułek -2 opakowania i teraz powtorka- na razie oprocz 2 razy kataru i kaszlu raz i jednej biegunce na razie odpukać zero chorowania,

Co dajecie dziewczyny przeciwbolowego przy zebach?- ja dałam efferalgan-180 czopek, jak czesto moge dawac?, mala mi sie budzi co 20 minut płacze tak żałośnie, nigdy nie widzialam zeby ją tak zeby bolały

Ja też podaje Emilce tran, pije ładnie bo to cytrynowy. I pediatra nie kazał już dawać wit. D osobno.

Kota to karmiliby się nawzajem bo Emila to przy jedzeniu dzieli sie ze mna, z kotem, z zabawkami... :D

Mła umorzyć się nie da ale piszę o spłatę na moich warunkach choćby to miałobyc i sto rat.

Aga, ja też podawałam ten Omega-Med ale mała strasznie nie lubiła i było nam jej szkoda. Poza tym śmierdziała i ona i my, bo przy podawaniu była walka. Czasem miała odruch wymiotny. Dlatego zlitowaliśmy się i podajemy jej zwykłą wit. D. Niedługo idziemy na wizytę kontrolną i do szczepienia, więc zobaczę, co pediatra na to powie.

Net-ka, to widzę że z Ninki zuch! Świetnie, że radzi sobie ładnie na prostych nóżkach. Jak śmignie, to ani się obejrzysz, a będziesz przestawiać meble ;)

Freiya, a doliczyli Ci odsetki? Jeśli tak, te na pewno mogą umorzyć.

Dla Oskarka i Adasia wielki buziol z okazji ukończenia 13-stu miesięcy! :*

A największe święto ma dzisiaj Nadunia! Uśmiechu i zdrówka dla Ciebie, Słoneczko, z okazji roczku! :* :)

DSC05359.jpg

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
U nas pobudka 5:30!! :-( dla mnie to środek nocy! Mlody zakatarzony, z gorączką :-( na 12:50 mamy wizytę.

Moze i ja powinnam rozważyć podawanie tranu? Tak długo już Mlody nie chorował, zero kataru, nic aż do momentu kiedy go dziadek nie zabrał na spacer w deszczu i Mlody wrócił przemoczony :-( :-(
Wściekła jestem na niego!! A co najgorsze to M mu nawet uwagi nie zwrócił, ja to bym zadzwoniła o powiedziała co myśle ale wtedy mamy gwarantowana awanturę! Więc wole odpuścić ale przy najbliższym spotkaniu powiem co myśle, moze już wtedy emocje opadną.

Nadiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Netka cieszę sie bo Moj M nie odnalazł potwierdzenia i już sie bałam ze dzies kasę wcięło.

Kamilka zamiast tranu, który się u nas po prostu nie sprawdził, bo Młoda źle się po nim czuła, pije Pinky - preparat ziołowy firmy Akuna
http://www.alveo-akuna.pl/pinky.html

Dostaje go w okresie jesienno-zimowym już od 5 lat. Młoda jak już kiedyś pisałam jest uczulona na antybiotyki wiec staramy sie robić wszystko by nie musiała ich brać. Po tym preparacie większość przeziębień kończy się na syropkach-odpukać.

Ostatnia edycja:
Ja tez słyszałam gorsze opinie o tranie mollera ze podobno bardzo często uczula. Tez mam w domu ale jak dzieci zaczęły mieć biegunke to przestałam dawać. Zacznę próbować jeszcze raz.

Sto lat dla Adasia i wszystkiego najlepszego dla Nadii z okazji roczku!

Nadusiu wszystkiego cudownego Skarbeńku, żyj 100lat!

U nas ok nocka, tylko ja spać nie mogłam. Od nadmiaru wrażeń w ciągu dnia. Jestem niewyspana i skołowana. Nie ma wyjścia z sytuacji, w której jestem. Jestem bezsilna. Czuję się jak wrak człowieka. Nie napiszę więcej, bo mi wstyd.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry