• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

100 LAT DLA NADINKI !!! Wszystkiego najlepszego księżniczko !

Netka-
chodzi o P ? cokolwiek Cie trapi - trzymaj sie !
Frayia- ale była jakaś pychotka do jedzenia :)
Milva- nie podejrzewasz co ją naszło ?
a_gala - przed nami też pierwsze kroczki
Dorotar- no to sie zawiodła Amelka...a z tym zalaniem to powinien polecieć ktoś odpowiedzialny
kota- nie tyle wymagam co uczę, bo to dobry nawyk. U nas była i jest zasada że jak jemy to siedzimy przy stole a jak mała je sama to w swoim krzesełku. Kubinek jest za bardzo żywiołowy, ma inny temperament z tego co pisałaś i to co sie sprawdza u mojej PÓKI CO grzecznej, spokojnej dziewczynki nie koniecznie musi u Was. Q potrzebuje więcej czasu tak jak Kasia potrzebuje więcej czasu na to żeby samodzielnie zacząć chodzić :)
violett- Fabianek miał zapewne podobną radoche :) ...Próbowałaś już dawać małemu ciastolinę do zabawy ? Kasia tak delikatnie robi odciski paluszkami a potem skubie na drobinki. Do buzi raczej nie bierze, liznęła że gorzki smak i już nie kusi ale wącha, bo Play doh ładnie pachnie...

345n2f4.jpg

Zaczęłam używać pieluch pampers również w dzień, bo to tej pory tylko na noc zakładałam i faktycznie trzymają b długo ale tak jak dziś, kupa za kupą to już nie wychodzi ekonomicznie. Kupska niby normalne ale mam nadzieje że na dzisiaj już wystarczy !

reklama
KUPINOSIA oj tak zawiodła się po fakcie stwierdziła, że chce do przedszkola iść:-D.
Ksiądz popatrzył na nią i powiedział o to ta rozrabiaka z kościoła. A Amela co poznał mnie a co ja ładna jestem???
Ech gaduła z tej mojej córki.
Co do zalania to wiesz jak to jest teraz każdy na każdego zgania. Ręce opadaja.

Ja dziś taka padnięta, zmęczona jestem po tej nocy nie przespanej, że ledwo sobie radzę oby do wieczora, może dziś noska lepsza. Mały śpi a Amelka po cichaczu bajki ogląda. A ja w międzyczasie obiadek robię.

Hej.
Pisalam dzisiaj posta i bylam pewna ze się wyslal, ale terazpatrze ze go nie ma;P
Kota uzywamy normalnych farbek i tez się balam ze będzie checzjedzenia ich ale jak bawimy się cala 4 to dzieci nie maja takich pomysłów;P
A-gala ja to bym bardzo chciala isc do pracy ale na razie niema takiej opcji bo nie mam co zrobic z dzieciakami ale nie nudzi mi się przydwojce moich urwisow;p a na dwor wychodzimy nie zważając czy cieplo czy zimno;Pwec to zawsze jakas rozrywka;P

Kupinosia zabawe ciasto lina tez mielismy za soba iplastelina i piankami moonth dougt ;) ale najbardziej do gustu przypadly farbyno bo można fajnie pobrudzic i siebie i mame;)

Agapa Fabianek ma czasami takie dni ze chodzi i jeczy nademna,np. wczoraj po drzemce jak wstal to nie mogłam odejść na krok od niego bo był placz,wdrapywal się na mnie a zaraz chciał zejsc a jak zszedł to placz i znowu tosamo. Myslalam ze oszaleje;/

Przejze zdjecia na komputerze to wstawie na grupie nasze zabawy farbkami ale to pewnie jutro wieczorkiem bo dzis nie wiem cze wieczorem bede miala sile bo dzisiaj killer wkracza z ewa|:) a i jeszcze grey czeka, 50 stron drugiej czesi i zaczynamy trzecia;)

Agapa - u nas wycie, głośne krzyki , wiszenie pół dnia na nodze lub rękach itp. Sam pobawił się może z 10 minut całościowo, 10 posiedział w krzesełku i 10 drąc się w kojcu. Całe szczęście spał dziś 2 razy , bo bym oszalała. Mam teraz co rusz telefony w związku z moja psinką, a rozmowa przy nim to masakra, bo stoi i wyje , ze chce telefon. Teraz poszedł na godzinę do babci , a ja staram się zebrać siły dalej...Tz dziś wraca późno.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZEJ NAJMŁODSZEJ GRUDNIOWEJ KSIĘŻNICZKI NADUNI :-)
Zobacz załącznik 528931

Buziaczki dla 13 miesięczniaków Adasia i Oskarka :-)

Netka trzymaj się kochana tulę mocno i trzymam kciuki za rozwiązanie tej sprawy

maxwell , agapa, dorot ar, inka zdrówka dla Waszych chorowitków !!!

Nastazja szybkiego przebicia się ząbka !!!

Sosnowiczanka gratuluję kolejnego ząbka =) To ile już ich Alanek ma ??

a-gala Maciuś te wyciera wszystko i nie ważne czy to szmatka czy chusteczka zdarza się że łapie body czy rękawiczki i wyciera co popadnie stół podłogę mnie i M :-D

Kupinosia jak zobaczyłam zdjęcie Kasieńki z farbkami to postanowiłam że przy najbliższej wizycie w sklepie kupuję młodemu farby. Kasieńka wygląda cudownie :-)

Wczoraj Maciuś nie chciał spać usnął po 24.30 ale przysypiając zaczął tak panicznie płakać aż dławił się i nie mógł oddechu złapać widać było że coś go bolało dostał paracetamol i po jakimś czasie usnął a jak spał to przez jakiś czas strasznie sapał a potem chrapał i na szczęście już nic się nie działo, w nocy się przebudził to wzięłam go do nas bo zimno jak cholerka w sypialni było bo durny grzejnik się nie załączył.

Maciuś przed chwileczką wstał i teraz się bawi zaraz podgrzeje mu zupkę pomidorową a potem biorę siĘ za porządki w kuchni.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co ile mogę podawać syrop p/gorączkowy ??
Mam ibum i paracetamol.
Temp wzrasta Młodemu co 2godz i dochodzi do 38,4-38,6 po podaniu spada do 37,0 i po dwóch godz znów wzrasta.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry