Nastazja- biedny Adi , zdrówka dla niego
żabcia- o litości ! a Maciusia też rodziłaś w tym szpitalu ?
Rojku- miałaś kiedyś na profilu że jesteś z Brzeska. Masz tam dom rodzinny ? Byłam kiedyś w Brzesku. Mieszka tam siostra mojego eks. Pracowała w browarze Okocim
Asko- Kamil to bardzo dzielny chłopczyk !
Kasia kiedyś zasypiała sama w swoim łóżeczku gdzieś tak od 8m. Musiałam tylko siedzieć obok a przez ostatnią chorobę popsuło się totalnie. Spała ze mną w sypialni, na wyjeździe też, bo Ola turystycznego łóżeczka nie chce oddać. W dzień, jak ma drzemkę to w swoim łóżeczku...drze się, ale zasypia. Wieczorem ja już nie mam sił na takie przeboje. Będzie trzeba sie zmobilizować, bo spać w trójkę nie jest wygodnie. Mała lubi spać w poprzek i rozpycha sie.
W piątek byliśmy na tym festynie w przedszkolu. Miło było, pogoda dopisała. Dzięki dzieciom mam coraz więcej koleżanek i znajomych. Z sąsiadkami przeszłam na Ty i z fryzjerką moją też. W niedziele gościliśmy sąsiadkę (ciężarną) z mężem i 3 letnią córeczką. W planach kolejni sąsiedzi ( z 2 dzieci )....Otoczenie Kasię postrzega jako bardzo spokojne dziecko i właściwie taka jest i tylko ta Olka. Wczoraj byliśmy z nią u logopedy i przy okazji zapisałam ją do psychologa. Trzyma sie kodeksu domowego ( nie bije, nie ciska przedmiotami) no ale drzwiami trzaska. Nerwowa jest strasznie, wybucha o byle co, mówi przez zęby. Diagnozę już mam - :
Flegmatyk czy sangwinik? Poznaj charakter dziecka - DzieciRosną.pl Ola to nie 100 % a 200% choleryk ! Mamy przegwizdane

Ciężki temperament, no ale może psycholog jeszcze coś mądrego doradzi ?
Jak dla mnie te opisy są niezwykle trafne ! Kasia to flegmatyk, ja melancholik. Dlatego tak świetnie rozumiem sie z młodszą córką. Pokrewieństwo dusz
a jakim typem są Wasze dzieci i Wy same ?