reklama

Grudzień 2011

Ja posłuchałabym gina. Oni lepiej wiedzą co jest bezpieczne dla dziecka. Mój gin stwierdził ostatnio, że kompanie farmaceutyczne wpędzają pacjentki w ciąży w stany lękowe przez te swoje ulotki. Oni po prostu zabezpieczają się dla świętego spokoju, bo my, ciężarne, nie jesteśmy dla nich interesującym odbiorcą końcowym.

reklama
I tego się trzymaj. Widocznie nie jest tak źle i można się jeszcze kurować lekkimi środkami :)
Emi, komuś musimy w tej ciąży ufać. Ja ufam swojemu ginowi. Jeśli Ty swojemu również, stosuj się do jego zaleceń i śpij spokojnie :)

Emi432 mi natomiast ginek mówił i o Tussipectcie i Cholineksie, że można. Na wielu lekasz piszą, że nie można, a i tak je przepisują ginekolodzy... chociażby no-spa

Emi Ja jak sie przeziebilam leczylam sie tylko domowymi sposobami: syrop z cebuli, herbata z cytryna, i kanapki z czosnkiem-duzo czosnku (dobrze ze do pracy nie musze chodzic:D ) po 3 dniach przeszlo. Ogolnie da sie wytrzymac.
Nie zaryzykowalabym braniem lekarstw z apteki.

Pyszczek, nie martw się, 4 dni to nic, takie maluszki rosną nam w brzuszkach z godziny na godzinę! 4 dni w każdą stronę to wszystko w najlepszym porządku :tak:

Ja wróciłam z wizyty i wszystko jest ok! Dostałam zwolnienie od jutra, ale rano i tak muszę zajechać do pracy zawieźć ten uroczy papier i przekazać wszystkie sprawy koledze. Na pewno będzie uradowany :-)

poza tym jednak zapisaliśmy się z M. do szkoły rodzenia, to nasze pierwsze dziecko, nic nie tracimy, zaczynamy od wtorku, nie mogę się doczekać :-)

a kolkowe bóle okazały się być efektem wciskania Kubusiowej pupki w moje wnętrzności :-D

Brawo Kota! Od jutra święto :D
No i Kubuś nie tylko słodki, ale duży! Teoretycznie jesteśmy prawie w tym samym momencie OM, ale ja miałam długie cykle i wiem kiedy Emilka została poczęta dlatego czuję poród końcem grudnia, a nie wg OM. Tak się pocieszam, bo mała ważyła dużo mniej niż Twój maluch, a lekarz mówił, że wszystko ok....

Czesc mamuski ;-) ale sie naczytalam w pociagu jak wracalam z pracy :-D widac, ze juz urlopowanie daje sie we znaki, ja koncze prace dopiero 23 listopada :zawstydzona/y: jedyne pocieszenie, ze nie bede musiala wracac az do 1 pazdziernika przyszlego roku :tak:

Dziekuje za odpisy na moja przypadlosc, nie znalazlam tego wpisu tutaj ale poczytalam w necie i raczej nie ma na to lekarstwa wiec ponarzekam poloznej i tyle. Postaram sie mniej dzwigac itd ale z Zuzia to ciezko bo ona lubi byc na rekach a ja z wyrzutow sumienia ja biore :zawstydzona/y:

Sergi sliczne kartki!!! Ja sama tez robie, osatnio to poszalalam jak mialam dola i mam nowa serie pieczatek, specjalnych tuszow w pisakach do robienia kolorowych pieczatek i inne *******ki :-D ogolnie moglabym godzinami w sklepie siedziec i wydawac pieniadze bo potem mi tylko czasu na robienie brakuje. Masz maszynke do wycinania wzorow czy gotowe kupujesz?

Emi ja bym tez leczyla sie domowymi sposobami :tak:

Ja dzis chyba wczesniej spac pojde bo wszystko mnie boli, dobrze ze jutro juz mam wolne (pracuje tylko na pol etatu). Zuzia ze mna w domku wiec sie ciesze :-) zjadlam fasolke po bretonsku i popijam inka :-D

No nic, zmykam na razie i postaram sie wpasc potem :tak:

reklama
Dziewczyny, a jak Wam sie spi? Bo mi jest tak ciezko wybrac jakos w miare wygodna pozycje ze szkoda gadac... na lewym boku zle, na prawym tez zle a na plecach to juz wogole... Non stop w nocy sie budze i wiercę.
Zastanawiam sie nad zakupem takiej specjalnej poduszki dla ciezarnych, taki dlugi banan. Moze ma ktoras z was taką i moglaby cos napisac na jej temat?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry