• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Phaelani ja USG bede miala w 37 tc i chyba to juz bedzie ostatnie, moj gin nie zaleca czestego USG wiec zazdroszcze tym mamusia co widza swoje malenstwo na kazdej wizycie.
Klariss gratulacje z okazji rocznicy... Jak ten czas szybko leci, nam latem minęlo 2 lata po ślubie a ogolnie 6 lat razem:tak:
Agunia w 37 tygodniu ciąża jest juz donoszona, wiec bez obawy mozna rodzic, ja jestem w tym samym tyg co ty. No a dobra tego strona jest taka za Mamaoskarka obiecala pierwszej rozpakowanej grudniowce sliczne buciki, wiec masz okazje sie zalapac ;-), głowa do gory, bedzie dobrze. Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki.

reklama
Cześć dziewczyny!
Wypuścili mnie do domku, nadal jesteśmy w dwupaku, ale czop mi odszedł i w ciągu 2 tyg urodzę, z serduszkiem małej już ok, tylko mam takie crp ,że aż strach dostałam antybiotyk i powinno byc lepiej,zrobili małej test meninga i dostała 8/8 więc u niej wszystko w porządku, mam nadzieję ,że u pozostałych dziewczyn też jest ok.U nas na szczęście nie ma skurczy więc mała ma jeszcze troszkę czasu, ale blisko było, eh...
Dziękuję wam dziewczyny za trzymanie kciuków i martwienie się o nas :)Przesyłam wam buziaki i zmykam do łóżka ,bo mam mega zapalenie zatok i nie mam z łóżka wychodzić dopóki nie skończę antybiotyku...

Agunia trzymaj się, zaciskaj nóżki, a my trzymamy kciuki żebyś conajmniej te 2 tygodnie wytrzymała.

A ja dziękuję wszystkim którzy oddali głosy na moje hasło w konkursie rowerkowym.

Ale mnie brzuchol boli:-(

Wpadam tylko na chwilkę i niestety nie dam rady na wszystko odpisać. U nas w porządku, ale na ktg jeżdżę teraz co drugi dzień i jutro też jadę z samego rana. W nocy miałam małą akcję bo dostałam dziwnych drgawek, mąż musiał mnie przytrzymywać do łóżka, żeby mną nie rzucało i nie wiem co to może oznaczać?? Będę jutro w szpitalu to zapytam.
Ktoś pytał wcześniej więc jeszcze odpowiem, że jeżdżę do szpitala na Karową, tam jest mój lekarz prowadzący, dokumentacja i wszystko, tam też leżałam dwa razy jak jeszcze staraliśmy się o dzidziusia i badali jak mamy go zrobić dlatego mam już zaufanie do tego szpitala, znam lekarzy i wiem czego mogę się spodziewać.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciaczki, zwłaszcza te, które też ostatnio miały różne przygody!

ja już po giełdzie, kupiłam tylko koszulę do karmienia ale dobre i to. jutro pojadę do Rossmanna po kosmetyki i trzeba będzie torbę spakować!
Agunia zaciskaj nóżki, jeszcze tylko 2 tygodnie!!
mamoOksarka, Violett bądźcie dzielne!!
Freya dobrze że u Ciebie troszkę się uspokoiło!!

pozostałym mamom też życzę dużo zdrowia i nie przemęczajcie się, remonty, sprzątanie może zaczekać!!

Dzień dobry!naprawdę nie sposób poodpisywać na wszystkie wątki.Ale się porobiło....dziewczyny,trzymajcie się i nie dajcie się!
Klariss-piękny dzień...my mieliśmy rocznicę w czerwcu i obchody były rewelacyjne(nie wiedziałam jeszcze,że jestem w ciąży)
Mła-dziękuję,że nad wszystkim czuwasz i tak "monitorujesz"
Freyia,Agunia-dużo zdrowia!
Solidaryzuję się ze wszystkimi dziewczynami,które toną w sprawach remontowych...ja też próbuję coś popchnąć do przodu,jutro chciałabym,żeby M.przwiózł parę półeczek,wtedy mogłabym coś poustwiać.On cały czas myśli,że ma czas.Dzisiaj musiało minąć parę godzin,żeby się zebrał i pojechał na mieszkanko coś podłubać.Po południu mamy gości,a ja mam tylko nędzny sernik,ale naprawdę nie czuję się na siłach,żeby wyczarowywać coś w kuchni.Najchętniej nie umawiałabym się na dzisiaj,ale mój M.nie widzi najmniejszego problemu.Zdaje się,że chyba nawet mam spakowane filiżanki..

Witam Dziewczyny!!!
Nie było mnie tu od piątku, a tyle się porobiło. Trzymam mocno kciuki za wszystkie Grudnióweczki, a w szczególności te, które są w szpitalu.

Myśmy skończyli generalne porządki, w każdym kącie posprzątane. Powoli zacznę pakować torbę do szpitala, chociaż mam nadzieję, że wytrzymam w dwupaku chociaż do 20.11. W środę 9.11 mam wizytę i pewnie gin ustali mi już termin CC. Obawy mam coraz większe, boję się tego wszystkiego:szok:

Muszę dokupić jeszcze pas poporodowy, termometr do mierzenia temp. i nie wiem czy jeden biustonosz do karmienia wystarczy???? Wydaje mi się, że muszę dokupić.

agniesia81 - ja w piątek miałam straszne skurcze, brzuch bolała jak na okres, więc zadzwoniłam do gin, kazał mi zażyć nospę forte i wypić gorącą herbatę no i przeszło, ale czuję coraz częstsze skurcze - ale to chyba już nam tak zostanie do porodu.

Dziewczyny jest gdzieś tutaj lista rzeczy, które należy zabrać do szpitala???/ Boję się, że czegoś zapomnę:(((

Pozdrawiam Brzuchatki i życzę spkojnej niedzieli

reklama
Mimozami lista jest w wątku zakupowym, w pierwszym poście przeklejona :yes:

Na dzisiaj już koniec zakupów, mam już koszulę do porodu, a także piżamkę na "po" i szlafroczek. Jeszcze tylko poprasować dzidziusiowe ciuszki i mogę pakować torbę! :tak: Uff....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry