reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

KUPINOSIA zdrówka dziewczynom.

Coś powoli widze, ze nam sie pogoda zmienia.
Jo od rana kursuje, o 5.30 byłam zawieźć meza do firmy-dzis do Gdanska wyjezdzal, na szczescie firmowym autem, potem mloda do przedszkola na rowerku, teraz wrocilama z Kacperkiem z prawie 4km spacerku, za godzinke idzie spac, ale juz marudzi. Zakatarzony biedny jest. Dzis na obiadek leczo.

reklama
Hej

U mnie po weekendzie średnio:/
Alan wczoraj w nocy tak kaszlał ze zwymiotował, przedwczoraj tak samo..
Na szczescie tej krtani juz nie słychać, jedynie kaszel i katar pozostał.

Wogóle napiszę wam co sie mojej kolezanki córce przydarzyło
Mała (15 mies) miała anginę. Jak juz wydawała sie całkiem zdrowa, to poszły na spacer, to było w czasie kiedy pogoda była jeszcze bardzo ładna 2-3 tyg temu.
Wyobrażcie sobie ze w sobotę dzwonie do kolezanki pytam co słychac a ta mi mowi ze z Nadią w szpitalu jest. Małą przewiało po anginie i dostała jakiegos dziwnego paraliżu całej lewej częsci ciała, od głowy az do nóg. Normalnie w szoku takim byłam ze hej.
2 tyg jest z nią w szpitalu i bedzie jeszcze tydzien, na jakichś rehabilitacjach.
Juz jest lepiej, ale jeszcze trochę przed nimi.

Dorotar to ci mężulek znowu w delegacje wyjezdza? A wczesniej był cały czas na miejscu chyba?

Violett fajnie ze sie trochę rozerwałaś, wyślę ci ten nr zaraz.

Kupinosia zdrówka dla dziewczynek!

SOSNOWICZANKA no K z reguły pracuje, że tak powiem w okolicach domu, tzn. roznie raz maja na robote 5km, czasem 40 albo i 70km ale zawsze wracaja ale czasem wypadnie praca dalej tak jak teraz Gdansk, Gliwice to i jada niektórzy z firmy (na umowie w miejsce praca ma napisana: CAŁY KRAJ), ale taki wyjazd raz na jakis czas dobrze robi.
Ostatnio w delegacji był jak Kacperek miał miesiąc czasu.

Wyprzytulaliśmy, wycałowaliśmy sie z Kacperkiem i własnie zasnal, biore sie za siebie.

Ostatnia edycja:
Robię dzisiaj ostatnie pranie, wieczorem wezmę żelazko w dłoń, a jutro pakowanie i jeeeeedziemyyyyyyy :):)

Kupinosia- widzę, że u Was wyjazd przełożony, także nie spotkamy sie :( No trudno, może za rok :)

Nie piszę nic więcej, bo mam masę roboty, posprzątać w domu, umyć samochód i wyprasować stertę ciuchów.

Miłego dnia :)

Dorotar niedawno szukałaś taniego ubezpieczenia auta, gdzie znalazłaś???
Konczy mi sie umowa w Pzu i dostałam od nich tak "piękną" ofertę na przedłużenie ubezpieczenia ze bede sie rozglądać za innym ubezpieczycielem.

SOSNOWICZANKA to jak u mnie piekna. he he, wiesz ja poszlam do punktu z ubezpieczeniami i mi pami wyliczyła o połowe taniej w Compensa. Prze internet w końcu przestalam szukać bo wychodziło nie dużo mniej niż jak mialam w AXA. W grudniu na K auto tez tam rusze.

Hej! Wczoraj jakoś się udało z tym obiadem, siedzieliśmy koło zabawek, więc było ok, a potem przyszli ludzie z dziewczynką troszkę młodszą i Bart stał i się na nią patrzył z 20 min w bezruchu:-D Potem poszliśmy trochę do parku, na bujaczki i tak jakoś niedziela zleciała.
Dziś od rana byliśmy w mieście, chciałam do Rossmana- udało mi się kupić ostatni perfum KC z promocji dla Tz- już na święta będzie:-p i w Pepco mu znowu bluzeczki kupiłam. Teraz Bart drzemie, a ja odpoczywam z kawą.

Sosnowiczanka- najlepiej idz do CKU i tam ci wyszukają najlepszej oferty.
Kupinosia- zdrowia dla dziewczyn!

hej dziewczyny narazie nie mam kompa wiec rzadko pisze. Teraz buszuje urodzicow w domu wiec nadrabiam zaleglosci:))

zdrowka dla chorowitkow:**

inka mialam sie zapytać jak wózek?? masz jakieś z nim problemy?? bo mi cos ostatnio kola sie blokuja przednie w szczegolnosci na rownej powierzchni chyba musze oddac go na gwarancje

milva ja ostatnio malej w Pepco kupilam koszulke chlopieca hahah przez zagapienie:pPa Bartusiowi moze dziewczynka sie spodobała:pP

Dzień dobry
Malenstwo wózek ok, choć od nowości denerwuje mnie dźwięk jaki wydobywa sie z przedniego koła, trudne do opisania jakby piszczenie. No i jedna z tych śrub była/jest nieco poluzowana.
Zdarzało sie ze blokowały mi sie tylne koła po tym jak używałam hamulca.
Poza tym jestem z wózka zadowolona.

Milva czyżby pierwsze zauroczenie??
Napisz jak możesz jak Staś sie czuje i jak jego rodzice?

Kupiniosia dużo zdrowia dla Twoich dziewczyn.

Od rana w mieście, z Młodym załatwianie spraw jest trudne. No i mamy dalszy ciąg buntu. Najgorsze że Młody w złości bije mnie i innych i nie wiem jak reagować, co robić. Hasło nie wolno nie skutkuje.
Jakieś rady?

reklama
Inka- akurat dziś robili Stasiowi kontrolne badania i ma płytki w wysokości 130 tys, także super! Ostatnio im się przeziębił, ale wszyscy byli chorzy, więc mają już pierwsze "uroki" macierzyństwa za sobą. Na razie jeszcze większość doby przesypia.

Co do buntu, to nie wiem...u nas też żadne słowa, ani prośby nie działają. Przeważnie czekam aż się uspokoi, czasem się wydrę jak już mam serdecznie dość i to też czasem działa :-p

Zmienia się pogoda, zaraz będzie lało....

Do góry