reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2011

zaczęłyście pisać o kg i aż się zważyłam :) 4 kg do przodu - nie jest źle. Przy mojej wadze to pewnie nie powinnam przybrać więcej niż 10 kg - zobaczymy.

reklama
Hej,

Ja tez juz wstalam i jem sniadanko , mialam ochote na kanapeczki z serem białym i powidłami śliwkowymi:tak:mniam zaraz sobie zroie kawki mlecznej i bede sie nudzic:sorry:wczraj posprzatałam cale mieszkanie a dzis nie mam nic do roboty:confused2:Moj M pojechal na caly dzien do Ozarowa zakladac piec na ogrzewanie centralne a ja siedze i sie nudze ,samochod mi zabral tak to moze bym sie przejechala do Świata dziecka i Smyku a tak to mi sie nie chce:-)
Dziewczyny nic nie mowcie mi o kg ja juz mam 10kg na + :wściekła/y::szok:o to dlatego ze sobie pofolgowalam na poczatku ciazy:eek:bedzie ciezko... ale pozniej bede sie martwic narazie mam wymowke Alanek potrzebuje duzo jesc hihihihi:-D
Jesli chodzi o samopoczucie jest ok tylko od 3 dni zazwyczaj wieczorkami ciagnie mnie w dole brzucha:-(troszke sie martwie ze to skurcze...wczoraj to az wzielam apap a wizyte mam dopiero 20 sierpnia:shocked2:narazie leze i wypoczywam;-)

Miłego dnia ...

Phelania, jak tak "skurczowo" Cię boli, to może no-spa lepsza... Ja wczoraj też się z bólem ciągnącym zmagałam i no-spa pomogła w mig.
w ogóle chyba musimy się bardziej oszczędzać, więcej odpoczwać, każda ciąża jest inna, ale jednak musimy uważać na nasze skarby.

Buziaki :-)

Witam nowe grudniowe Mamusie! :tak:
A Dziewczynom które wczoraj pisały gratuluję poznania płci i zdrowych córeczek! :laugh2:
No, Księżniczki nam doganiają Dżentelmenów :szok::-D Na chwilę obecną - 18 dziewczynek i 19 chłopców! :tak:

Widzę, że dyskusja dzisiaj o kilogramach... W niedzielę stanęłam na wadze i u mnie też już ruszyło do przodu :zawstydzona/y: Na razie niewiele, bo niecały 1kg do przodu ;-) Na początku ciąży ważyłam 79,9kg, później waga spadła do 77,5kg. Jakieś 2 tyg temu ważyłam już znowu 79,9kg ;-) A w niedzielę na wadze - 80,7kg. Czyli bilans całkiem miły dla oka, bo dopiero w 21 tygodniu ciąży odnotowałam na wadze niecały kilogram do przodu względem początku ;-)

Mnie wzięło wczoraj natchnienie i dzisiaj przygotowuję na obiadek krokiety z barszczykiem :tak: Będzie jedzonka na 2 dni, bo trochę tych naleśników nasmażyłam ;-)

dzień dobry :-)

ja się dopiero co obudziłam i nadal leżę w łóżeczku. jakoś nie mogę spać po nocach,a do tego te koszmarne sny :-(
do wizyty zostało mi parę dni a ja wciąż nie wiem czy ten mój twardy brzuch to norma czy coś się tam dzieje, nie chcę panikować i mój M mówi, że pewnie mały się przekręca. a i brzuchol też się większy zrobił. wagowo nadal +3kg ale w obwodzie to duuuużo więcej :-D

dziewczyny co do łożyska: piszecie,że macie na przedniej ścianie a w większości przypadków chodzi o łożysko przodujące, wielu lekarzu używa tego terminu zamiennie więc jakby bo to dopytajcie konkretnie. ale jeśli nie mówi wam nic o zachodzeniu łożyska na ujście szyjki macicy to nie ma się czym martwić!!

miłego dnia

Witam dziewczynki!

Wczoraj napisałam wam tylko płeć, a nie wspomniałam o tym, że moja niunia ma małą główkę mieści się w dolnej granicy normy:-(jestem taka przygnębiona, ale myślę, że tak wyszło ponieważ ani ja, ani prywatny lekarz od usg nie wiedział o różnicy tygodnia, a jak poszłam po 20min do NFZ to wymiary były prawidłowe(no wahania max 2dni), 8sierpnia mam wizytę u mojej gin więc poproszę ją o ponowne sprawdzenie wymiarów, modlę się by wszystko było w porządku, a co do łóżyska to znajduje się nisko na tylniej ścianie, dobrze czy źle? mówią, że nie powinno łóżysko być przodujące bo jest wtedy jakieś zagrożenie ale ja tam sie nie znam;-)

Dorcia- nie martw sie napewno z córcia sie wszystko wyrówna;-)i bedzie ok pojdziesz na USG i wszystko sie wyjasni nie ma co sie denerwowac na zapas kochana:-)jesli chodzi o lozysko to dla mnie czarna magia:-)przednie , tylnie srodkowe itp:-D wiec Ci nie pomoge-niestety

Phelania- Ale dzięki za pocieszenie;-)
co do tego usg to prędko nie będzie muszę czekać aż będzie 28tc więc jeszcze troche musi minąć ale postaram się wybłagać moją ginke żeby zrobiła mi dopochwowe i pomierzyła dokładnie wtedy dam wam znać jak uda się załatwić badanie, a jak nie to dopiero po 28tc ale przez ten czas będę musiała bić się z myślami:-(

reklama
Do góry