reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Mirabelka my będziemy robić w takiej knajpie gdzie z ich głównego menu wybierzemy 3 zupy i 3 drugie dania i oni przygotują taką małą kartę z której nasi goście będą mogli sobie wybrać obiad i płacimy za to co kto wybierze wg cen z karty + 10% za obsługę, przystrojenie stołu itp. Wyjdzie około 50-60zł za osobę.

reklama
FREYIA są i lecznicze kolczyki i wiem, że moja takie miała.

ŻABCIA księżniczka Agata dobra:-D:-D:-D
Co do tego wózka ja taki w piątek u siebie w mieście widziałam ale był błękitno beżowy i mnie urzekł, ale ten czarny nie bardzo a cena zawrotna.

ANKUBATOR Twoja teściowa to gigantka.

MAXEEL moja ma 94cm a butki 24-24. A co do ubrań to tez tak jest, tego nie założę, ja chcę tą sukienkę i bluzkę z Hello Kitty, te spodnie to mi się nie podobają. A jaki cyrk w sobotę z kupowaniem butów był, chciałam pójść na ugodę i kupić takie, że będą się podobać i jej i mi ale gdzie tam, te złe, te niedobre, te bolą, skończyło się na moich nerwach, Amelki fochu i kupiłam takie jakie mi wpadły w oko.

GOSIA ja tez uważam, że nie zrobiłam krzywdy Amelce kolczykami. Miejsce gdzie prawidłowo robi się kolczyka w uchu nie ma żadnych chrząstek i nie boli, wiem bo pamiętam jak mi mama przebijała i tez pistoletem było robione, co innego jak robi się kolczyki w innych miejscach, czy nawet w górnych partiach ucha gdzie są chrząstki, ból jak cholera, robiłam w nosie, tylko że w nosie igłą i tam ból jak cholera.

DAGNE u mnie to samo z jedzeniem i spaniem w nocy, mały budzi się co 2, 3 godz, zje i dalej śpi ale ja mogę powiedzieć, że w miarę jestem wyspana bo moje starsze dziecię budziło się co godzinę i z zegarkiem w ręku pierś ciągła 40min i tak przez cały okres karmienia, czyli 20miesięcy, jednym słowem hardcor, a mały ciągnie 10min i dalej śpi, więc luzik.

TOFIKA czasami tak czuwające dziecko jest dobrym "środkiem antykoncepcyjnym " u mnie z przytulankami kiepski, jak na razie ja nie mam ochoty.

AGA7602 dziś chyba ogólnie śpiący dzień, mi też chce się cały czas spać.

MAXEEL przepraszam czy Ty miałaś komunię w wieku 6 lat??? Bo napisałaś "najpierw pierwsze dziurki robiła mi mama (mniej więcej po komunii w wieku 6 lat)."

MILVA mój też na brzuszku ale u mamy uwielbia spać.

NIKUSS jak zdrówko małej?? Jak po lekarzu??\\

KUPINOSIA kredką świecową???? Moja to już wie gdzie mam kosmetyki a w torbie szminkę i błyszczyk i podbiera, kilka razy była za to bura to teraz się pyta czy dam jej usta umalować.

TOFIKA możesz wziąść Apap i nie musisz mleczka ściągać.

Ło matko nadrobiłam, Ja dziś z córcią przedpołudnie w mieście spędziłam-BEZCENNE, malutki z z babcią został, dziś rano ostatnią dawkę zastrzyku dostał, od wieczora jeszcze syropek do czwartku i znowu na kontrol. Niech zdrowieje bo za nie całe tygodnie chrzciny. Koleżanka u mnie z dziećmi była więc popołudnie też miło spędziłam.

Cześć dziewczyny,

co do różnic w kwestii kolczykowania, ja uważam, że każdy ma prawo napisac co o tym myśli, od tego jest forum dyskusyjne. I Freiya ma rację, (ja również zaliczyłam w swoim życiu MNÓSTWO piercingów w najróżnienszych miejscach na swoim ciele) i cieszę się, że ktoś głośno powiedział o tym, jak działa pistolet u kosmetyczki, po prostu rwie tkanki. Sama tak miałam przebijane uszy, ale jesli kiedyś będe miała córkę i ona zechce mieć kolczyki, to jednak wybiorę salon tatuażu do zrobienia jej dziurek w uszach.

Ja dziś pół dnia jeździłam po urzędach i finalozowałam formaloności związane z rejestracją sprowadzanego samochodu, ludzie, co za dzień, wróciłam taka stęskniona, bo Kubuś został z moją mamą, a że ja-leń nie odciągnęłam pokarmu, a nie chciałam rozmrażać, to w połowie moich "tour de urzędy" musiałam podskoczyć do domu i nakarmić maluszka. No ale wszystko załatwione i od jutra mogę jeździć autkiem, nie mogę się doczekać!

A jeśli chodzi o seks, to u nas się zaczyna robić niesamowicie fajnie :) i zaczynamy powaznie rozmawiać o rodzeństwie dla Kubusia, a chcecmy żeby różnica między dziećmy nie była duża, najlepiej 2-3 lata, więc może częśc z nas spotka się niedługo w nowych wątkach ciężarówkowych :)

o wizycie u lekarza napisalam w odpowiednim watku. Ale kurcze nic nam nie przepisała, tylko ten paracetamol w czopkach kazała brac a Lenka ma ta goraczke....jak jej wcisne czopka to sie obniza ale po pewnym czasie i tak wzrasta a mozna niby tylko 3 czopki dziennie w odstepach co najmniejj 4 godzinnyvch.

Cześć dziewczyny :-)
Od rana Was czytam ale nie miałam czasu napisać,dopiero teraz skończyłam sprzątać,pieczen w piekarniku no i Malutki zasnął!
Niestety nie będę w stanie odpisać każdej z Was ale widzę ze kolejny drażliwy temat na tapecie i znów burza!
No i te wstretne chorobska nie odpuszczaja! Oby juz przyszła wiosna i te cholerstwa przeszly a nasze malenstwa rosły zdrowe!
Jesli chodzi o @ to u mnie tez nadal cisza! No i żadnych objawów zapowiadajacych tez nie widzę!
A co do ciąży i rodzeństwa to wiecie ze ja chyba w tym roku chciałabym juz zacząć starania,może latem?? Tylko muszę się odblokować bo od porodu u nas zupełnie nic... M by chciał a ja czuje jakiś opór i skrępowanie bo Aleksy u nas w sypialni śpi i boje się ze obudzi się w nieodpowiednim momencie :-(

Maxwell dziękuje za maila!

Dorotar, tak - miałam 6 lat, bo byłam we wczesnej komunii..:tak: Kiedyś tak było można..co do butów, też nas czeka ten koszmar kupowania, bo z butków jesiennych wyrosła:szok:
Kota - to od jutra lansik nowym autkiem?;-) Słyszałam, że w starostwie w Rybniku można telefonicznie kolejkę rezerwować, prawda to?
Inka, nie ma za co;-)

MAXEEL to współczuję kupowania butów u mnie już drugi raz był popis bo na koniec stycznia jej pantoflelki kupowałam by miała do zdjęcia bo pierw planowo chrzest miał być w tę niedzielę co minęła. Tak to z reguły kupuję jej ciuchy na oko ale buty to trzeba przymierzyć.

Maxwell, będę się woziła z moim małym kawalerem, a co! :)
ja rejestrowałam auto w Wodzisławiu, bo jeszcze tu jestem zameldowana, i tak, można rezerwować telefonicznie kolejkę, ale i tak było mało ludzi, więc kazały mi przyjechać i od ręki wszystko załatwiłam, gorzej było z przeprawami w fiskusie i w urzędzie celnym, ale na szczęście już wszystko załatwione :)

kurcze, Kubuś dziś taki jakiś senny, zje, godzinkę, w porywach półtorej godzinki buszuje i zasypia aż do następnego jedzenia, i tak cały dzień, mam nadzieję, że w nocy też będzie spał :cool2:

reklama
dzisiaj jakis sądny dzień chyba... mały albo śpi- przespał normalnie cały ranek:szok:- albo marudzi i płacze:dry: bidulek, na szczęście teraz zasnął już na dobre, może jutro będzie w lepszym nastroju?

asienka: kciuki za Michasia zaciśnięte mocno!!

mirabelka: ja też mam instrukcję wiązania w pdf-ie tylko :( co do narzuania gości przez Teściową- współczuję, powinna się liczyć, że to dzień Małej i jej i Twój spokój i wygoda powinny byc najwazniejsze:(

kota: no ale grunt, że zalatwione :D gratuluje nowej kubusiowej limuzyny :D

A myśmy wczoraj z M tak rozmawiali o zmianie samochodu na większy, może uda nam si epod koniec roku zamienić naszą Arosę na jakieś kombi, żeby się wózek mieścił? :D
a co do seksu...:zawstydzona/y: chyba ten połóg dał mi się we znaki,:-D odbijamy sobie te 6 tygodni przy każej okazji i musze powiedzie, że nie narzekam

Do góry