• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

AGAPA ale do tej pory było zajebiście, szczęśliwa, zadowolona z brata. Nie wiem co jest. Jak mogę to rozmawiamy, staram się z nią coś robić, ostatnio uwielbia malowanki, malujemy razem, moja siostra dużo się z nią bawi, więc nie jest sama. Nie wiem czemu tak ostatnio posmutniała.
Czasami tak robię, że taki a'la babski kawałek dnia, nawet na zwykłe zakupy ją zabieram żebyśmy razem pobyły albo na kuleczki.
A Ciebie podziwiam, czwórka skarbów, jak Ty to wszystko ogarniasz to jesteś niesamowita.
My mieszkamy z mamą, choć chciałabym osobno ale nie na chwilę obecną bo mama mi dużo pomaga, żeby nie ona to nie wiem jakbym dała radę, bo mój K mało przy dzieciach pomaga. Ale to już inna bajka nie ma o czym gadać

Ostatnia edycja:
reklama
venus27 a próbowałaś czopków Viburcol? one mają w sobie coś rozkurczowego, więc powinny troszkę na brzuszek pomagać

Aniela miała dziś kontrolę bioderek - wszystko jest ok. Jutro jedziemy na EEG. Nie wiem, czy Wam mówiłam, że jestem stuknięta i się naczytałam głupot, więc żeby wykluczyć nieprawidłowości, a właściwie bardziej mnie uspokoić lekarka nam dała namiary na EEG. Już się zaczynam stresować, bo Anielka ma być głodna i śpiąca jak tam przyjedziemy. Założą jej to ustrojstwo na głowę i wtedy dopiero ją nakarmimy i będzie mogła zasnąć. Zastanawiam się kiedy dac jej ostatnie jedzenie i od kiedy ma niespać... Oj już czuję, że będzie ciężko...

Przyszla noc a u nas znowu nic na sen sie nie zapowiada :( Zeby tradycji stalo sie za dosc to bede siedziec z Alankiem do 3-4 godziny ...

Milva uruchomiłaś karuzele?

A co do przytulanek to u nas tak jak przed ciążą, w sumie nic sie nie zmienilo. A i 2 czy 3 tygodnie po cesarce zaczęlismy działać.

Sosnowiczanka a macie ustalony rytm dnia? u nas jeszcze kilka tygodni temu była masakra Michaś spał kiedy mu się podobało... albo w ogóle nie spał bo i tak lubił;p ale zaczęłam go codziennie kąpać o 19.30-19.45 później jest masaż ok. 15 min, mlesio i odkładany jest gościu do łóżeczka, światło zgaszone jak nie może zasnąć to mu pomagam ale ostatnio leży sobie cichutko aż sam nie zaśnie... i tak od 20.30-20.45 śpi do 6-7...no a w dzień to masakra obudzi się o 6 zje, pośmieje się po gada chwile się kimnie i tak do 12 jest grzeczny a od 12 z godziny na godzine jest już coraz gorzej...bo już leżeć nie chce-ryk, bo na rączkach by pochodził-ryk itp. hahaha:D

Hej mamuśki,

My sie szykujemy na USG bioderek mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Mam do was pytanko- jak bierzecie maluszka na raczki czy buja mu sie głowka? bo mojemu strasznieeee i sie martwie czy to normalne???:baffled:

phelania- mięśnie karku nie są jeszcze tak mocne żeby utrzymać główkę prosto, polecam leżenie na brzuszku bo jak dziecko podnosi główkę to te mięśnie wyrabiają się...Michaś trzymany na rękach trzyma główkę prosto ale jeszcze czasem mu się zahwieje

Hej mamuśki,

My sie szykujemy na USG bioderek mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Mam do was pytanko- jak bierzecie maluszka na raczki czy buja mu sie głowka? bo mojemu strasznieeee i sie martwie czy to normalne???:baffled:
mi polozna mowila, ze dziecko w tym wieku robi sie bardziej wiotkie i nawet jak kiedys lezalo na brzuszku i trzymalo twardo glowe to teraz moze miec z tym problem. Ponoc to normalne.

A mi popekaly kaciki ust, to chyb sa zajady nie wiem bo mam to pierwszy raz... dziewczyny jakas masc na to? moze ktoras z Was kiedys miala taki problem?

reklama
Phelania miałam dziś rano ten sam dylemat :-D Niby Emilka ładnie podnosi główkę itp, ale w pozycji pionowej jej się chwieje i bałam się czy to już nie powinna mieć sztywno. Ale wychodzi na to, że wszystko w porządku ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry