• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

A ja dziś dosłownie zdycham. Złapało mnie potworne przeziębienie. Bardzo słabo sie czuję, z nosa leci woda, duszno mi, kaszel suchy jak diabli. Wzięłam fervex i nie wiem co z karmieniem małej. Mąż kupił mieszankę i chyba będę nią karmic małą a sobie odciągac żeby nie stracic mleka...boję się że się mała odzwyczai od cysia...,ale domowe sposoby raczej na to przeziębienie mi nie pomogą..bo to sprawa przewlekła(powinnam brac od dawna sterydy wziewne) i juz próbowałam czosnku, soku z malin, miodu ... teraz się to tylko mocno zaostrzyło...
A mała z mężem byli dziś na kontroli u neurologa i wsjo w pariadkie:-)...

reklama
Asienka mamy ustalony i przeciez juz tak ladnie mi spal w nocy... A jednak co jakis czas w nocy mi sie budzi i spac mu sie nie chce. Wczoraj obudzil sie przed 23 a usnal po godzinie 3. Wstal teraz a jeszcze o 8 go karmilam.

Phelania Alan juz ladnie trzyma glowe, ale czasem mu sie jeszcze zachwieje. Co prawda juz coraz zadziej ale jednak. Nasze dzieciaczki maja dopiero 3 miesiace i mysle ze mają jeszcze czas wiec sie nie przejmuj. A na razie duzo na brzuszku kladz Alanka. Jak ja klade mojego Alanka na brzuszku to bardzo wysoko podnosi glowe i jeszcze klatke piersiowa jakby pompki robił:-D

żabciu- ja często wącham prześcieradło i jak capi od mleka to wymieniam a tak to różnie bo Kasia śpi pod kocykami
tofika- zdrówka !

U nas pięknie sie zrobiło, spadam na spacerek. 5km codziennie z wóziem i elegancko chudnę !:-)

dzień dobry!
Dzisiaj od rana buszuję po allegro,żeby w imieniu mojej przyjaciółki kupić prezent dla mojej malutkij z okazji chrztu i powiem Wam ,że wcale to nie jest takie proste.Ale już,udało się,kupiłam taki rozkładany namiocik ,który można wypełnić piłeczkami,Wiem, że to jeszcze melodia przyszłości ,ale jak pojedziemy na wieś, to będą dziewczynki miały radochę,zwłaszcza starsza o rok kuzynka.
Dzisiejsza nocka też nie należała do najbardziej udanych, bo mała wierci się praktycznie co godzinę ,ot i takie to moje spanie;(
Maxwell-tak,mieszkam w samych KAtowicach,a Ty?

sosnowiczanka może mały ma za dużo bodźców?może spróbuj go wyciszać jak zbliża się pora spania...przyciemnione światło, mniej mów do niego, itp. żeby jak najmniej tych bodźców zewnętrznych docierało do niego i mógł spokojnie się wyciszyć:) a w dzień coś śpi czy też nie bardzo?

Asienka próbuje raz sie udaje raz nie... I juz nawet bylo nie zle, spal mi w nocy, nawet na karmienie sie niekiedy nie budzil. I tu nagle od paru dni powtórka z rozrywki. A dla mnie to jest bardzo uciazliwe, bo ja spioch jestem i brak snu w nocy to dla mnie jakis koszmar. Dobrze ze od jutra M ma pare dni wolnego to sie dzieckiem wiecej zajmie:) Co nie zmienia faktu ze bede sie starala przetrzymac Alanka zeby jak niemniej spal w dzien.

Sosnowiczanka ja wiem że takie przestawianie jest ciężkie ale przede wszystkim musisz być konsekwetna bo jak będziesz popuszczać małemu i jego będzie na wierzchu to Ci wejdzie na głowę łobuz:D zajmij go czymś od rana żeby jak najmniej spał a po kąpieli polecam masaż żeby się odprężył ;)

reklama
Tofika, nie odstawiaj malutkiej od piersi z powodu Twojego przeziębienia, ja pomimo tego, że miałam katar i z nosa mi leciało, jak z kranu nie odstawiałam Kuby. Jak nie masz gorączki to karm dalej, malutka zdobędzie od Ciebie przeciwciała :tak: mi na przeziębienie pomogła herbata z sokiem z malin, z cytryną i z miodem, Apap C Plus i Rutinoscorbin. Trzymaj się i zdrowiej szybko!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry