• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Mła - też się zastanawiałam, czy to nie skok, ale skoro Twoja Em ma tak samo, to widocznie trzeba przeczekać :) no mam sekundę spokoju - mąż wrócił z pracy :) a Kala faktycznie ma sprawne palce, łapie już za bluzkę, nakrywa się kocykiem jak go złapie itp. No i pięść w buzi - podstawa!
Rojku - no właśnie jest wagowo ok, a co do kupek to ma małe problemy. Tzn potrafi nie robić 4 dni itd. Ale jest tylko na mleku z piersi, więc to raczej normalne, tylko że pręży się i złości co nie miara. A Jej bąki - fuj! nawet dorosły chyba takich nie potrafiłby stworzyć, ale puszcza więc chyba ok.

reklama
Dagne, Kuba też jest tylko na piersi i kurcze robi kupę codziennie, a zdarzają się czasem też dwie na dzień :baffled:

u nas też paluszki małego chwytają i tarmoszą wszystko co w zasięgu jego rączek, szczególnie upodobał sobie niestety moje włosy i pieluszki tetrowe.

no i chyba przyszedł czas, żeby Kuba spał w nocy w śpiworku, bo niestety wykopuje się niesamowicie z kocyka, dźwiga nózki pionowo do góry i ściąga z siebie cała nakrycie, dziś rano był całkiem odkryty :/

czy Wasze pociechy też tak mało śpią w dzień? U nas w sumie z całego dnia może jest 2-2,5 godziny snu. Jestem wykończona :) I tęsknię trochę za tymi poczatkami, kiedy mały budził się tylko na cycka i znów spał :D

DAGNE, KOTA zarówno 2,3 kupki na dzień czy jedna kupka na 4 do 7 dni przy karmieniu piersią jest normą. Mój czasem nie robi około 5 dni a czasem zrobi i 3 kupy w ciągu jednego dnia.
A bąki to też tak śmierdzące, że szok.Najczęściej sadzi tajniaki. W niedzielę na zdjęciach mi pani fotograf go daje bo mówi, że kupkę zrobił, ja zaglądam a tam czysto tylko smrodek

Ach dzieci już śpią, K w pracy na nockę. Mały dopiero co zasnął a Melcia padła o 18 prawie zasneła na stojąco, mam nadzieję, że będzie spała do rano. W sumie wolę jak np. obudzi się o 6 rano niż miałaby wstać za np. godzinę, wtedy gorzej bo nie wiadomo do której by szalała.

ASKO- jak przeczytałam twój post, to od razu pomyślałam o buncie dwulatka;-)

Bartek w dzień przysypia co 2-3 godziny, czasem na 15 minut , a czasem i 2 godziny potrafi pospać.

Cześć. My dziś byliśmy z Mikołajem prywatnie u pediatry, bo rano usłyszałam znowu sapiący oddech. Dzięki Bogu jest ok. tylko ma czerwone gardło. Jutro na pobranie krwi i w czwartek znowu lekarz. Mamy jeszcze przez tydzień nie chodzić na spacerki bo teraz jest dużo zachorowań na zapalenie płuc.

Hej mamuśki,

My sie szykujemy na USG bioderek mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Mam do was pytanko- jak bierzecie maluszka na raczki czy buja mu sie głowka? bo mojemu strasznieeee i sie martwie czy to normalne???:baffled:
Mikołaj trzyma już sztywno główkę, ale ja zawsze jeszcze pilnuję żeby sobie nią nie machnął:happy2:

Dzień dobry kobitki :)
U nas nocka ok, poza tym że snily mi się straszne głupoty ;)
Trzymajcie kciuki za Milcie żeby byla dzielna bo za godzine ruszamy na szczepienie, powinno się udać bo po katarku już prawie śladu nie ma i już nie kaszle od kilku dni.

dzien dobry kobietki:-)
Freiya mnie tez snily sie glupoty, raczej koszmary:baffled: powodzenia na szczepieniu;-)
Mikolaj dzisiaj mnie totalnie zaskoczył-zasnal wczoraj kolo 21.30, obudzil sie po 1 na jedzonko, odbilo mu sie,przebralam go, pomasowalam brzuszek i odeszly takie gazy ze szok, polozylam go i zasnal jak trzymalam go za raczke i glaskalam po policzku. Nastepna pobudka po 5, zjadl i nawet go nie ruszalam bo zasnal. Obudzil sie o 7.45:-) Wymasowalam brzuszek bo sie meczyl i poszly baczki ze hoho. Wczoraj zaczelam dawac mu gripe water. Spal duzo spokojniej, nie plakal we snie i nie rzucal nozkami i nie wil sie tak bardzo jak zwykle. Przypadek? Zobaczymy po kilku dniach..Trzymajcie kciuki.

Agapa, super, że z małym lepiej. My też własnie odpuszczam spacerki, strasznie dużo dzieci w sąsiedztwie ostatnio u nas choruje, więc dmucham na zimne. Tylko jutro musimy wyskoczyć na usg bioderek.

Freiya, powodzenia na szczepieniu.

Venus
, to super wieści! oby tak dalej :) Trzymam kciuki!

Co do bzdurnych snów, ja ostatnio mam koszmary związane z moim powrotem do pracy, że nie będzie już dla mnie tak miejsca :/

reklama
Dzień dobry :-)
Venus ogromnie się cieszę!!!!!!! Oby się wszystko ułożyło, ja tam widzę światełko w tunelu!!! Trzymam kciuki

Ja tez mam jakieś chore sny!! Co noc!!
A moj Aleksy chyba żnow katar podlapal :-( :-( M go wczoraj za lekko ubrał i chyba go załatwił!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry