reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Netka mi Vivien sie podoba:)

Dobrze ze moj P o wszystkim pomyslal jak ja urodzilam fabianka, zabral wszystki rzeczy mimo ze nie byly spakowane, fotelik tez:) A jak wrocilam do domu to bylam w szoku ze jest tak czystko bo spodziewalam sie maego burdeliku z roczna wtedy Marika, ale stanal tatus na wysokosci zadania i nawet mi bukiecik roz kupil:)
Ale ogolnie to nie przypominal sobie zeby mial jakies takie glupie akcje cd dzieci, zawsze wszystko robi ok, i wszystko pieknie potrafi..

Ehh mam moralniaka wielkiego. Marike zabrala siostra P i jakos mi tak dziwnie i smutno. To jej pierwszy raz jak pojechala gdzies na pare dni bez nas. I mi dziwnie, a P jak ja zapinal w foteliku i sie zegnal to mial zaszkole oczka.. Biedak on swiata poza nia nie widzi.

reklama
Netka podobno zuzia nie chciala jesc tylko mojej mamie jakos ladnie zawsze jadla podejrzewam ze nie chciało jej sie rozmnażać mojego mleka pamietam ze mala 4 h na cycku potem mi siedziała

Violet zazdroszcze P ja jak wrocilam ze szpitala to musiałam sobie sama posprzatac

Hej hej:-)
Ja ostatnio zabiegana, bo i urodziny M&M, goście jeszcze po urodzinach, jutro wymiana okien,w piątek i w weekend znów goście, szok..
Na dzień dobry spóźnione życzenia urodzinkowe dla Sary od Majeczki, mojej imienniczki Oleńki od Agi i dzisiejszej Amelki od Katarinki z okazji roczku:*:*:*
Życzenia również dla 11-miesięczniaczków:dzisiejsze dla Emilki Mły i Kalinki od Dagne, dla przedwczorajszego solenizanta Aleksego od Inki:*:*:*
Rojku, 20 grudzień szybciutko przyjdzie..pamiętam, jak ja odliczałam do przeprowadzki,a tu już ponad miesiąc, jak mieszkamy na nowym:tak:
Kupinosia, Netka, super, że spotkanko Wam się udało, chłopy dogadaly, a przede wszystkim Wasze ślicznotki się razem wybawiły!!!Zdjęcia extra!!!
Violett, przykro mi z powodu psiaka:-(
Sosnowiczanka, jak katar? Zdrówka!!! no i zdrówka dla Alanka!!
Phelania, jeszcze raz gratuluję drugiego syna...:-) a Marcel - śliczne imię!!
Lysa, jak Benio??? kurcze, współczuję..jak nie urok, to s.. (wiadomo co..)
Żabcia, hahaha, dobre z tą mikrowelą:-D:-D:-D
Kupinosia, super z tą karuzelą!!Gratki;-)
Netka, co zbroiłaś, że mężol Was zamknął wczoraj???:-p
Asieńka, no kochana..gratuluję tej "mamy"..moja mi ostatnio wali "baba":szok::-(
Dorotar, co za pediatra???Zmień ją lepiej..kurcze,może Mela ma za mało jakiegoś składnika lub jakiejś witaminy we krwi czy coś..nie znam się na tym, ale może to o to chodzi?
Freiya, dzięki za info od Agapy..z tymi czworaczkami nieźle:-D
Sergi, kciuki za jutrzejszą wizytę u okulisty z Gabi&&&&&
Kupinosia, ja mam podobnie - bolesna owu, a lekka @...już mi też przez myśl przeszło, żeby się przebadać, bo normalnie mnie ciągnie od jajników :-( no i nieźle z tym pasowaniem..
Venus , super z tymi pierożkami...ja na leniwca jadę;-) zamówię u koleżanki, jej teściowa robi ilości hurtowe i rozprowadza u nas w pracy:-)
Majeczka, zdrówka dla Saruni..

Maleństwo skądś znam-"ona nie chciała jeść"-najczęściej u P, bo się leni ją karmić, teraz już normalnie raczej ją karmi ;) ale bywało różnie-żeby się wywinąć.
Violett zazdroszczę, że P umie się tak domyślić wszystkiego. Ja podobnie jak Maleństwo musiałam po powrocie posprzątać, po pępkówce, choć wyszliśmy 23 a 19go miałam w domu błysk....Myślę, że P to w domu miał przez mamę wszystko robione i nie miał rodzeństwa, którym musiał się opiekować ;) Uciekał od niech na osiedlu, Twój P przypuszczalnie miał inaczej!
Maxwelll a to kierat masz :) No a za co zamknął nas nie wiem ale chamsko co ?:>

@@@Przyjechała już ranoo:cool:

wpadlam jeszcze na chwile bo jakos spac nie moge:(

Netka wiesz mimo ze P z duuuzej rodziny to jego mama to skarb bo cholera zawsze wszystko robila za nich - ja tego nie ogarniam jak ona majac tyle dzieci ( czytaj 10) praktycznie rok po roku dawala rade, wstac rano zrobic im sniadanie, ogarnac ubrania do szkoly, spakowac ich itp no nie pojmuje, wiec sama nie wiem czeu P taki zaradny bo myslalam ze wyrosnie na takiego co mu przynies podaj pozamiataj:) A tutaj mila niespodzianka :) Ale spoko ma czasami jakies chore akcje zeby nie bylo kolorowo np. dzisiaj - on siedzial przy kompie, ja kapalam Fabiana, jak go wycieralam powiedzialam zeby zrobil mleko Fabianowi - i zadzwonila do mnie siostra jegog pow co z Marika i mowie do P zeby dal mu mleko a ten domnie z tekstem ' i co jeszcze' wkurzylam sie na niego alei tak go nakarmil bo nie mial wyboru..

Wszystkiego naj, naj dla naszych księżniczek Emilki i Kalinki-zdrówka i tysiąc buziaków!!!

Ja mam dzisiaj dwoje dzieci w domu-malutkiej nadal idą zeby usypiała na reku 2 godziny-na razie przebiła Nam sie jedna 4 i to nie do konca a ida wszystkie, no i ona też lekko podziebiona no i drugie dziecko mój mąż:-), ktory smarka, prycha kicha i ogólnie umiera, wiec ciekawa noc bedzie

Violet haha trzeba było mu jeszcze coś dorzucić;p;p
maxwell oo przyślij mi pocztą pierogi... hm.. miałam się zabrać za to i zamrozić ale jakos nie mogę

u nas wogole mały dzołk ze swiętami... nie mamy kiedy jechać do tesciow więc zostaje weekend przed swietami 22,23 niby spoko bo dla mnie nie ma roznicy a tak blizej swiat i urodzinek małej, a nie zapraszamy w sumie od nich nikogo bo tylko dla dzieci robimy(oni nie mają) zamowilam juz fajne fotokalendarze takie jednostronne z magnesem z tyłu duże na lodówkę:) i dam dziadkom i chrzestnym od dzieciaków:) ale mam problem taki ze zakupy mama zrobi jak zostawie listę... ale ciasta na mnie i tak czekają a kiedy ja je zrobię jak wrocimy w niedziele w nocy to ja nie wiem, chyba upiekę jakies proste rańcem w wigilię co by nie musiały sie długo zsiadac itp itd.
Btw mam przepis na przepyszne ciasto :0 ale musze go najpierw sama zrobic bo jadłam tylko w lokalu i znajoma mi powiedziała jak sie nazywa- google podało przepis:D

a co do zęba....
byłam, powiedziałam ze przestał bolec, zębolog:d popatrzał na foto powiedział że kanały wypełnione prawidłowo, w zębie nic nie widac, jedynie jeden kanał ociera tak jakby o "5" i być może coś ciągnie od niego... ale to raczej by byloała ta "5". Pokazzałam gdzie bolało i jak postukał to tez ciut jeszcze poćmiło. Po przyjrzeniu się stwierdził ze ten ząb może być nadwyręzony... ma się to tak że w nocy się np. zgrzzypi, albo częściej się gryzie jedną stroną, sprawdził papierkiem i tak oprawił nierówności itp żeby go odciążyć troszkę i żeby nic nie przeszkadzało, sugerował że moze coś jadłam i się wbiło.. ale nie kojarzę. A na przyszlość kazał brac odrazu antybiotyk typu ampycilina itp bo ponoc przzeciwbolowe nic nei dają, to taka dobra radaa gdyby złapał mnie bol w swieta. A w razie co mam przychodzic.

Więc koniec koncem zapłaciłam za konsultację i te polerowanie itp 30 zł i poki co wydatek odpadł... ale czy wogole czy tylko w czasie nie wiadomo.

reklama
Dziewczyny jestem chora, mam gorączkę, straszliwie boli mnie gardło, ledwo mówię, mam zapchane zatoki i bardzo bolą... Masakra. Idę do pracy ale od razu powiem że nie na stanowisko tylko prosto pod gabinet, nie chciałam tego L4 ale tak strasznie umieram że nie dam rady :(

A Emilka ma od wczoraj prawą górną jedynkę :)

Do góry