reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

sergi ja nie mam tego garnuszka ale kolezanka miała i jej mała się tym bawiła i interesowała.
Ja planowałam go zakupić już oglądałam w sklepie a mój M na to ... ale ta zabawka gra z****n* melodyjki wrrrr normalnie.

Idę piec chlebek bananowy z nudy no i może się cieplej w domu zrobi bo zimno jak cholera w kuchni mam 9 stopni a nie mam jak odpalić grzejnika bo koleżanki chodzik jest koło niego upchnięty a nie mam gdzie przełożyć wrrr .

reklama
Heja..
Noc hmmm.. od 4 już dobrze, ale wcześniej myślałam że wyjdę z siebie. Ogólnie niewyspana, ale co zrobić. Od rana znowu bieganie. Pojechałam z mamą po ciasto, przy okazji kupiłam Adasiowi kapcie z myszką miki, teraz śpi ale jak je zobaczy będzie szał. Teraz M. z tatą pojechali zawieźć na hotel alkohole napoje i ciasta. Byłam też u kosmetyczki i udało się mnie wcisnąć na jutro na 10 na make up.. od razu mi ulżyło bo do końca nie wiedziałam czy się uda, ale dodzwonili się do tej klientki i odwołała wizytę.
muszę sie położyć na chwilę i poźniej wziąć się za pakowanie, bo z adasiem na noc to cała wyprawa!

Nastazja- trzymam mocno kciuki za jutro!!! ale zleciało! Byle bez nerwów i owocnej nocy poślubnej;-)

Ja już nie wiem co z tym moim dzieciakiem robić- wszystko na 1 minutę i broić...jak on się nie uspokoi z biegiem lat, to w wieku 6 lat do szkoły z internatem go wyślę :-p Dzieci są kochane, ale czemu taaaak potwornie męczące :baffled:

Wszystkiego naj naroczek dla Hani, Martusi i Mikołaja oraz buziaczki dla Zuzi na 11 miesiecy:**

No tak Nastazja to jużjutro:**
Lysa gratki dla Beniai zdrowka dla was wszystkich
Sergi mój bratkupowal taki garnuszek na roczek dla chrzesniaka i maly bawil; się tym doscdlugoJ
No to ja się musze pochwalic po ciezkich nockach Zuza midala pospac jak nigdy poszla spac po 22 obudzila się tylko raz o 6:00 na cyca ispala do 9:54:) chce tak codziennieJ

Nastazja ;) jutro Wasz dzień ;) będzie dobrze, 3mam kciukasy!
AnwetW INKA Violett Kota Milva Ewka i inni zainteresowani bądź nie ;P dziś wieczorem pojawi się oferta Paki w oddam, sprzedam, kupię na grudniówkach, bo już pomału wyzbywam się rzeczy. Już 3 rzeczy sprzedałam :-):-) Pojawiają się koleżanki, które licytowały(?):szok: i wydzierają ode mnie rzeczy ale SPOKOJNIE nie oddam im wszystkiego. No i nie będę wystawiać na allegro, zaproponuję cenę, podam konkretne wymiary i opis (?) jak będę mieć czas(?) i oczywiście jestem też otwarta na Wasze propozycje co do cen. Na prawdę, co ma wisieć w szafie to wolę komuś oddać. Dziś koleżanka 3 rzeczy wyrwała za 6 dych i nawet się nie zająknęła, jeszcze podziękowała...:szok::szok:i wybiegła, żebym się nie rozmyśliła( a tak an serio kończyło jej się okienko, bo jest nauczycielką w szkole na przeciwko) hahaha
Łysa ja myślę, że to nerwobóle. Ty już po prostu w ten sposób odreagowujesz, Twoje ciało... Znam to, bóle w klatce, nie wiedziałam od czego, chodziłam po lekarzach, przychodziło co jakiś czas i ściskało mnie tak, że nic nie pomagało, ani leki ani odpoczynek... Podświadomie to się działo. Robili mi nawet echo serca, myśleli, że to to... JEDNAK to nerwobóle...Ja się wcale nie dziwię, że je masz. Mam nadzieję, że w końcu się polepszy u Ciebie.
ŻABCIA kolejny raz Maciek mnie rozbroił. NARA? Hahahaha. Co do lizania, wczoraj była u mnie koleżanka w pseudo getrach ze skóry węża hahaha Nina nie mogła się opamiętać i lizała ją non stop. A jak jej zabraniałam to motywacja była jeszcze większa.
Sergi garnuszek na klocuszek jest wg mnie hitem. W rodzinie dzieci mają i zajebista sprawa. Ninka uwielbia-chyba w końcu go im zabiorę i przywiozę mojej królewnie. To jest ten etap na właśnie taką zabawkę.
Milva hahahah do internatu, to się naśmiałam ;)
Malenstwo się tak nie chwal hahah-my do 9 spałyśmy :p:p też nie jest źle.
Mikołajkowi, Zuzi wsiego najfajniejszego ;)

No a Martusi na roczek!!!Pociechy z mamy, taty i siostry ;) i żebyś zawsze grzeczna była, duża i zdrowa rosła ;)
IMG_7457.jpg
Nina ma 1 drzemkę. Ja z P dalej nie rozmawiam. Pogoda do bani.
NUDA! W domu burdel na kołkach ale nie chce mi się sprzątać ;(

Ostatnia edycja:
Nastazja trzymam kciuki za jutrzejszy dzień i noc :-)
Pochwal się Adasiowymi kapciami :-)

Mój mały terrorysta poszedł spać a ja mam chwilkę dla siebie w ciszy i spokoju. Bo tak to cały czas słychać małego gadułę który coś robi opowiada, demoluję heh ostatnio na topie wyrywanie uszczelki od zamrażalnika bo pralka się znudziła.
Korzystając z okazji że śpi mogłam włączyć piekarnik i siedzą 2 chlebki według zamówienia M :-)

Witam juz po pracy:)

Maxwell, Ankubator, Ewka zdrówka dla solenizantów!!!

Zabcia Alan póki co nie lize butów, pewnie dlatego ze nie nosi ;) Ale czasami gryzie moje papucie:eek:

Sergi nie mamy tego garnuszka FP, ale tez planuję jego zakup.

Violett trzymam kciuki za wizytę

Nastazja trzymam kciuki za jutro! Postaraj się nie stresowac za bardzo i idz dzis wczesniej spac. No chyba ze jakis wieczor panienski sie szykuje ;) O której godzinie macie slub???

własnie przypomniał mi się moj panienski... :-)

Malenstwo zazdroszcze nocy. U nas dzis nie bylo tak zle, no ale spac prawie do 10 ?:szok:

Nastazja - kciuki za jutro :-) To będzie wyjątkowy dzień :-)
Sergi - my mamy garnuszek od jakichś 2-3 m-cy (dostaliśmy "w spadku") i w sumie E. się nim ładnie bawi. Wcześniej wkładała i wyciągała klocki górą, a teraz widzę, że pomału kombinuje i czasem uda jej się wrzucić klocek przez odpowiedni otwór :-) Ogólnie moja ma manie wkładania i wyciągania różnych przedmiotów i zamykania pudełek, więc garnuszek jak najbardziej trafił w jej gust.
Lysa - tulę i życzę dużo sił i zdrówka :-)
Sosnowiczanka - ale agentka z tej Twojej klientki ;-) Ja od wielu lat jestem wierna jednemu salonowi fryzjerskiemu, w którym pracują sami mężczyźni (połowa z nich jest, że tak powiem "inna") , a wiadomo, ze faceci, to więksi plotkarze od babeczek, więc jak się tam zjawiam średnio co 6-7 tygodni, to od razu wiem co się w mieście dzieje, kto z kim, jak długo itp. itd ;-)

Sto Lat!!! Dla wszystkich Jubilatów - tych Roczkowych i miesięcznych :-)

A my dziś mieliśmy masakryczną noc (ogólnie od paru m-cy sypiamy normalnie, ale czasem się zdarzają te gorsze). E. jest podziębiona, ma katar i kaszel, no i niestety przez 3h nie spałyśmy w nocy właśnie z powodu kaszlu, biedna moja... Taka była śpiąca i zmęczona, ale jak tylko kładła główkę, to od razu kaszel jej przeszkadzał w zaśnięciu, w końcu po butli zasnęła, było jakoś po 2 i dospała w mirę spokojnie do 8.
Najgorsze jest to, że niejako przyczyniłam się do nasilenia kaszlu (oczywiście nieświadomie), nasmarowałam na noc Małą maścią rozgrzewającą i dziś czytam, że u niektórych dzieci może ona podrażnić drogi oddechowe i nasilić kaszel :-( No głupia ja, ale chciałam dobrze... dzień wcześniej też ją smarowałam i było ok.

Net-ka - jak dobrze pamiętam, to ty borykałaś się/borykasz z astmą? Napisz mi proszę czy jest możłiwie, ze przy astmie występuje mokry (taki oskrzelowy) kaszel i katar?

reklama
A_gala doszukujesz się u Elenki Astmy?;-)Odpowiem Ci tak, jak się ma astmę to się człowiek dusi, świszczy, to słychać, to jest czasami drażniące dla innych, ma się mało siły. Rzęzi się. Kaszle mogą być różnie, bo przy chorobie, zależy jeszcze jakiej ale przy chorobie astma się nasila. Człowiek w ataku łapie powietrze, usiłuje znaleźć najlepszą pozycję. Ataki u mnie najczęściej były w nocy. Na atak u tak małego dziecka pomoże tylko interwencja leków, pomoc pogotowia jeśli się nie ma leków odpowiednich. Przy astmie kaszel może być i mokry i suchy, zależy jaką się ma infekcję, może być i katar ale szczerze wątpię by Elenka to miała. Agapy Mikołajek się boryka z astmą. To jest paskudna choroba, szczególnie u tak małych dzieci, później to już można podawać takie leki, że astma nie przeszkadza w niczym. Można z tym żyć normalnie ;)

Do góry