reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

2701- ojej żeby tylko Was nie zalało !
Nastazja- super że wózek tak sie spodobał Adasiowi !

Ja to chyba typowa matka polka z natury. Nie pracuje już prawie 5 lat i mi z tym dobrze :) Do pracy wcale mi sie nie spieszy, nie tęsknie. Z dzieciakami w domu fajnie jest. Poza tym mam sporo pasji, doba za krótka ! Nie wiem co to nudy. M wraca z pracy wcześnie, bo po 14ej, ale gdybym miała tak sama... codziennie do wieczora... to pewnie i zmieniłabym zdanie ale póki co jest tak jak zawsze chciałam

reklama
maleństwo babcia mieszka w Skarżysku Kamiennej :-)

Maciuś usnął zaniosłam go na górę i wstał :wściekła/y:Troszkę mi działał na nerwy ale teraz się w końcu zajął malowaniem bo tak to siedział koło mnie na sofie i kopał mnie po nerkach :-(

Qrde po nocy wlazł mi ból w biodro i chodzę jak inwalida chyba muszę syna wyeksmitować od nas z łóżka na stałe niby sypia tylko pół nocy z nami a ja wstaje nie dość że skopana to połamana.

Dziewczyny bardzo proszę o głosiki (osoby zalogowane mogą głosować co 12 h a nie co 24 h i nie trzeba przepisywać tego debilnego kodu)
http://40tygodni.pl/Konkurs/25,Obud...-mina-jest-radosna.html#.UVsn5EXEreY.facebook

Ostatnia edycja:
Zabcia Alanek tez sie rzuca po łózku, zajmując czesto znaczną jego czesc. Czasem myslę nad wyeksmitowaniem go do własnego łózeczka ale tak jakos mi szkoda...:-(

Zaraz koncze pracę i uciekam do domciu:)

Hej pogoda do dupy. Śniegu napadało a teraz to topnieje i jest plucha max. Obleśnie.
Jestem po pracy a tam... dostać idzie...fioła, bo koleżanka wali takie kwasy, że tak powiem...W dodatku jest mało inteligentna...
Temat rzeka, mogłabym napisać drugi potop o przypałach z nią w roli głównej ;)Jest kierowniczką w dodatku ;))pracuje tam 5 miesięcy a ja po miesiącu wiem więcej...LOL
No ale tam...
Kota Żabcia 2701Ninka też pomaga w pracach domowych ;) Uwielbia, na zająca dostała ode mnie pralkę swoją. Muszę od dziadków przywieźć!
Maleństwo tak bywa z tym zajmowaniem się kimś na starość, bliscy pamiętają jak zbliża się emerytura itd...znam to... babcia mieszkała z nami jak byłam nastolatką... Mój tata jako najmłodsze dziecko ją dochowywał, choć nie dostał od niej nic poza ŻYCIEM... nie mówiąc o innych dzieciach, które dostały np. po 40 tys $ ;)i miały babcię daleko w...

Nina mi wstała i muszę zmykać!

Ale tu cisza ...

Dziewczyny dajcie mi trochę cierpliwości bo zaraz nie wytrzymam ... Maciek specjalnie robi mi na złość, nie chce iść spać i co chwilę mnie kopie po boku już raz się wydarłam na niego :zawstydzona/y: to wybuchnął śmiechem i tyle to dało.
Do tego przed chwilą ukradł mi chipsa i się nim zachłysnął że obrzygał mnie i sofę kaszką którą chwilę wcześniej zjadł.

Żabcia oj ciężko czasem, ciężko! Zaciśnij zęby...
Net-ka samo życie;/
Kupinosia bo Ty jesteś Anioł nie kobieta i masz tone cierpliwości ;)

My pół godziny już na nogach. Mikuś ogląda książeczkę, a ja tv i net;) Dzisiaj może zobaczę się z moją siostrunią, bo nie mamy czasu kawować odkąd poszła do pracy!

Tak na marginesie pada u nas śnieg:baffled:

Ja już w pracy, jak wychodziłam to Emilka jeszcze spała, moja mama do niej przyszła, bo stwierdziła, że jak ja zaniosę Emilkę do niej to ona i tak musi wstać to lepiej jak przyjdzie a dziecko pośpi spokojnie. A mieszka po drugiej stronie ulicy więc nie ma daleko :)

W nocy Emilia obudziła się o 4, wlazła na M i zaczęła go wołać "tata, tata" i szarpać za ucho, M się budzi pyta się o co chodzi a ona pokazuje mu na kota śpiącego na poduszce i woła "tata! co to jest?", M: no kiciuś E: KICIUŚ! i poszła spać dalej. Po ciemku nie poznała chyba kota i postanowiła obudzić tatę, który przecież wszystko wie i powie co to leży.

Żabcia jak byłam w ciąży to marzyłam kiedy będę mogła się wyspać w swojej pozycji, strasznie bolały mnie biodra od spania na boku, ale niestety ten dzień (a właściwie noc) jeszcze nie nadszedł. Emilia śpi z nami i generalnie wszyscy się wysypiamy, ale ona potrafi nas skopać, rozwalić się na pół łóżka, włazić na nas w nocy... Ale jeszcze nie myślę o delegacji do własnego łóżka po pierwsze z lenistwa, bo ona jeszcze budzi się w nocy i nie chciałoby mi się wstawać, zasypia TYLKO przytulona do mnie albo M więc byłby kłopot z samodzielnym zasypianiem, a poza tym lubię ją przytulać :)

Fejsbuk wyświetla mi, że dziś ma urodziny MamaOskarka, ciekawe co tam u nich, ma ktoś z nią kontakt?

Dzień dobry
Wlasnie wstaliśmy. Ja leżę jeszcze w łóżku a Młody znosi mi wszystkie zabawki- właściwie tylko autka.
Na 15 do pracy wiec wrócę jak będzie już spał. M także jedzie wiec moja mama przyjedzie do nas.
No i musze moją mamę za język pociągnąć bo była przedwczoraj na randce :-) tak bardzo bym chciała by kogoś poznała bo poki co w jej życiu sami nieudacznicy- Moj ojciec i ostatni partner...

Witam weekendowo,

My juz nie spimy od 8 i ogladamy DDTVN ,no dziewczynki ostatni weekend "zimowej pogody"
yes2.gif
mam nadzieje ze juz od poniedzialku cos sie zmieni:)

Zaraz ide jakies sniadanko zrobic, bo burczy mi w brzuchu od 4 rano
laugh.gif
Dzis na 15.30 jade do kumpeli na male SPA i juz nie moge sie doczekac:p zawsze jakas poprawa humoru bo chodze jakas przybita,porodu brak,pogoda do du... i z czego sie tu cieszyc
baffled5wh.gif

reklama
Dzień dobry :-)

Wczoraj miałam podły wieczór M miał wrócić prosto po pracy do domu no ale koledzy chcieli się piwa napić normalnie szlak mnie trafił bo pisałam mu sms-a że Maciuś nie śpi że ja nie mam siły i brak mi już cierpliwości, ale co z tego olał mnie i troszeczkę go zbeształam :zawstydzona/y: jak poszedł się kąpać to na złość mu schowałam piwa co miał a wiedziałam że chce wypić przed tv i tak się wqr że spał do 4 na sofie ... mówię Wam ile było miejsca na łóżku sama z Maciusiem :-D

Dzisiaj już jest ok nabijam się z niego czy chce browara bo nadal ich nie oddałam :-)
M polazł do sklepu po ogórki kiszone do obiadu który gotuje :-) Mnie coś dzisiaj muli straszliwie.
Później idę z Maciusiem na dworek pobiega po parkingu a M w końcu odkurzy w samochodzie bo piaskownica w nim jest i stado kurczaków by tam jeszcze nakarmił okruchami jakie są z tyłu.

Do góry