reklama

Grudzień 2014

Hej jestem tu nowa :-) nowa w sensie poraz wtórny, bo 4 lata temu byłam mamą listopad 2010. Wszytsko wskazuje na to, ze będę mamą grudniową 2014, bardzo się boję, bo 2 lata starań, czasem wychodziła mi 2 blada kreska, która na 2 gi dzien przy ponownym zrobieniu testu znikała, okazało sie ze miałam za dużą prolaktynę. Dziś zrobiłam 3 testy z mega grubymi kreskamii i chodź to do mnie nie dochodzi, chyba będę mamą poraz drugi. Witam Was przyszłe mamusie, mam wielką nadzieję, że spędzimy miło czas do porodu. :tak:

reklama
Ok, nieważne :-D

Ja miałam dzisiaj pytanie do Czarnej: mieszkasz w NYC, co nie? Zatem moje pytanie to jak tam jest mniej-więcej o tej porze roku i kiedy się zaczynają te gorące lata? Bo za każdym razem jak tam byłam, to były śnieżyce i zakopywało nam samolot... :eek: Więc jakoś trudno mi uwierzyć w te wysokie temperatury :sorry2:

Agrafka, do porodu, a nawet dłużej :-D Witam Cię, gratulacje! :-) Wyślij mi swoje info, dodam Cię na listę :tak:

Perrie w tym roku pogoda jest dziwna. Mielismy sroga zime. Teraz kilka dni bylo iscie wiosennych po 20°C a zaraz chlodniej i wiatrzysko okropne. Do konca kwietnia 18,15,16 °C itp. Ale prawdziwe lato moze dopasc nas kazdego dnia chocby w maju tak jak rok temu i wtedy od razu na 35 i ogromna wilgoc ledwo oddychac mozna :) ale ja to luuubie :) ale w zasadzie lato jest tu upalne i trwa zwykle od polowy maja do wrzesnia nawet.

A czemu pytasz?

Agrafka witaj :)
Trzymam kciuki aby bylo dobrze i zebysmy wszystkie szczesliwie do grudnia wytrwaly :-)

Ostatnia edycja:
Czarna, bo ja kiedyś jeździłam bardzo często do NY i zawsze w zimę, więc się przyzwyczaiłam, że tam zimno :-p Właśnie ostatni raz byłam tam na początku stycznia br. i byłam nawet w szoku, że aż tak zimno, potem zaczął padać śnieg i myślałam, że już w ogóle zejdę... :sorry2: Także jak mi wszyscy opowiadają, że zimy srogie, a lata upalne, to mi się wierzyć nie chce w to drugie :-p No ale dobra, jak potwierdzasz... :-D Czysta ciekawość :-p
Cieszę się, że jesteś zadowolona. Jeszcze jeśli mogę spytać: jak wyjechałaś? Chodzi mi o zieloną kartę czy jakiś inny sposób? Wybacz, że tyle pytań zadaję :sorry2:

Spoko zaden problem :)

Wyjechalam na zielona karte. Ale zastanawiamy sie nad powrotem gdzies za 3 lata jakies zanim corka pojdzie do szkoly, teskno mi do rodziny tutaj nikogo z mojej nie ma tylko mojego meza rodzina. A moja mama ze wzgledu na stan zdrowia nie moze latac teraz ja tez nie a pozniej wycieczka na 4 os to same bilety to 12 tys zl kupa kasy.

Ja zawsze chcialam mieszkac w NY ale wlasnie przerazala mnie odleglosc od PL i mimo ze czesto w kraju nie bywam to jak trzeba to 12h autkiem i jestem w domu.
czarna to przeprowadz sie do Belgii jak masz tu brata i siostre bedziemy spotykac sie na jawki ;)

Ja zawsze chcialam mieszkac w NY ale wlasnie przerazala mnie odleglosc od PL i mimo ze czesto w kraju nie bywam to jak trzeba to 12h autkiem i jestem w domu.
czarna to przeprowadz sie do Belgii jak masz tu brata i siostre bedziemy spotykac sie na jawki ;)

Jesli juz to tylko anglojezyczne kraje wchodza w gre jakos sobie nie wyobrazam ze miala bym uczyc sie nowego jezyka :p takze pewnie Anglia tam tez dobra znajoma mieszka zawsze start latwiejszy ;)

Ewelinka - jeśli chodzi o bete to rzeczywiście najtańsza jest w akademii, zresztą tak jak każde inne badania. Fajne jest tam też to że można je robić chyba do 14 więc nie trzeba zrywać się rano, a na kolejki jest sposób - rejestracja przez internet :-) no i wyniki przez neta.
To badanie za 18zł robiłam natomiast w przychodni na świętokrzyskiej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry