reklama

Grudzień 2014

dzien dobry ! ja wlasnie po sniadanku i prysznicu zamieniam lozko na kanape :) pogoda robi sie ladna wiec moze nawet na lezaczek pozniej sie przeniose ;)
Milego dnia !

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie

Wianki bardzo podoba mi się imię Twojego synusia :-D, mój ma 4 latka prawie

Cypryda toja mam synka Edka (Edwarda) ale starszy to Rysiu, nie Jurek, ogrom podziwu dla Ciebie i Twojego synka.

Magda Sighn mam to samo z (.)(.) najgorzej jak stanik wieczorem zdejmuje to masakra jakaś

Dla mnie najdziwniejsze imię jakie ostatnio spotkałam i to dwa razy to Dżesika (pisownia oryginalna:tak:) dla mnie to dże i sika:-D

Ja właśnie wstałam,robię listę zakupów i zaraz wybywam
Miłego dnia dla wszystkich :-)

Cypryda w uk nie ma rejonizacji. Tzn niektóre przychodnie się czepiają i nie chcą przyjmować ludzi z dalszego okręgu,ale prawnie powinny. Ja sama należę do przychodni która nie jest w moim okręgu i problemu nie było. Co do położnej,to zazwyczaj każda przychodnia ma swoją i pod nią podlegasz należąc do przychodni ;)

czesc dziewczyny:-) u mnie zlego samopoczucia ciąg dalszy... bleeee jak wstalam to w glowie az mi sie krecilo i lecialam na jedna str jak bym miala zaburzenia blednika. szybko cos zjadlam i na lozko bo bym nie usiedziala. dopiero teraz po 2 godz troszke lepiej. ale nie wstaje o nie! tak sobie mysle ze od jutra zanim wstane musze cos zjesc i przy lozku wieczorem sobie uszykuje wiec jak otworze oczy, szybko cos splaszuje i po chwili dopiero wstane,bo te zawroty chyba od glodu.
Teście zabrali mi malego na caly dzien,mąż śpi po nocce a na popoludniowke jeszcze idzie wiec mam dzis spokoj na maksa. moge leniuchowac:-)

Ulenka ja właśnie w poprzedniej ciąży miałam wafle ryżowe koło łóżka i rano po przebudzeniu jadłam 3 ;-) Trzymaj się!

ja w poprzedniej mialam krekersy ale to wszystko odbywalo sie duzo,duzo pozniej. nie myslalam ze w 6tc juz mozna miec tak solidne objawy. a brzuch mam dzis tak wzdety ze szok:szok: normalnie mnie spodnie uciskaja. gdybym jeszcze wiecej jadla to bym pomyslala ze przytylam ale jem nawet mniej niz przed ciaza a tu juz brzuszek wyskakuje.

Jopal - moj maz to Marcin, lecz wiekszosc znajomych mowi Rysiu, tak zaczynaja tez mowic do mojego Miko. W przedszkolu jedna nauczycielka (nasza kolezanka) tez juz mowi Rysiu, co mi nie przeszkadza, ale dzieci pytaja dlaczego tak :)
A w ogole to moj synus na drugie ma Edwin - jak dziadzius (moj tato)

Jednak Wiercisław to juz raczej bym nie dala nawet na drugie :)

Ulenko, ja nie mialam takich problemow rano, ale moja bratowa tak i to przez cale dwie ciaze. Kupila sobie malutka lodowke turystyczna (taka 3 litrowa) i wieczorem wsadzala serek homogenizowany, ktory bardzo lubila. Obok wafle ryzowe i to jadla po przebudzeniu sie :)

Te malutkie lodowki mozna kupic u nas w Mrowce, lecz nie wiem czy to sklep ogolnopolski czy tylko nasz regionalny

Moje dzieci maja Polskie imiona ale uzywaja ang zamiennikow bo latwiej im jest w szkole chlopaki to Alexander I Maxymilian z x bo tez latwiej mnie tam nie przeszkadzaja dziwne imiona ale powiem ze jak piewszy raz spotkalam sie z imieniem summer np to sie zastanawilam jak by to bylo np w Pl teraz juz po tylu latach nic mnie nie dziwi:-) u mnie z jedzeniem w lozku jest tak ze na krotka chwile pomaga a pozniej wszytsko tak zwracam wiec chyba nie ma reguly Magda z uk a cos mowila o monitoring blizny ci polozna ?? co do rejonizacji to ona istnieje I z reguly np w szkole maja pierszenstwo dzieci ktore sa z rejonu ale w przychodniach jezeli maja miejsce to zapisuja wszytskich ale juz jezeli o szpital chodzi to sie rodzi w rejonie jezeli jest wszytsko ok a jezeli nie to szukaja takiego gdzie sa odpowiednie warunki ja np w swoim ie urodzilam bo nie bylo miejsca dla chlopakow

reklama
Mialam uczniow o tych imionach - Alexander i Maxymilian - mowilismy Alex i Max - jak ich rodzice :) obydwa imiona piekne. Ja tak mam, ze imiona przypisuje do znanych mi lub mieznanych postaci i tak Aleksander - moj dziadek niezyjacy od kilkumastu lat i Maksymilian Maria Kolbe - swiety, ktorego bardzo cenie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry