reklama

Grudzień 2014

reklama
Tak Magda, to tez o tym pisalam o tej skladce chorobowej. Tylko, że nie masz gwarancji ze sie niedopieprzą z czyms i czy Ci przyznadzą ten zasilek. Bo znowu zaplacic skladke to ok, ale zeby pozniej jeszcze sie udalo... bo jak nie to kasa w blotko......

już doczytałam:
Pracownik nie może załatwiać żadnych formalności związanych z zakładaną przez siebie działalnością gospodarczą będąc na zwolnieniu lekarskim (L-4). To okres przeznaczony na kurację zdrowotną.

Witam wieczornie dziewczyny
Zacznę od Turkuc - trzymaj się dzielnie, będzie dobrze.!

Co do biustu mi urósł o rozmiar- z b do c - A,. się cieszy a i mnie się podoba, ale martwi mnie ze już i ten c staje się coraz ciaśniejszy. Ale na szczęście nie muszę spać w staniku- bo nie potrafiłabym.
Któraś mnie wcześniej pytała za którym razem udało nam się in- vitro- za pierwszym! Uważam to za prawdziwe szczęscie :)

Zmartwiłyście mnie trochę psami- ja mam teraz 4, wiem wiem to szaleństwo ale tak wyszło że wszystkie biedy zawsze muszą stanąć na mojej drodze- a ja mam miękkie serce. Na razie tylko jeden jest zazdrosny o mnie. Najstarsza sunia lubi dzieci- zawsze reagowała przyjaźnie nawet jak dzieciaki małe jej dokuczały. Pozostałe dwa wydawały się nie byc dziecmi zainteresowane wcale. Co do sprzatania -racja, kudły są ale mam mamę fankę sprzątania , a że mieszkać będziemy z nią to się o to az tak nie martwię.

Co do zasiłków - racja że mogą kontrolować i założenie firmy przed samym porodem to kontrola na 100% , niektórzy mówią o tym żeby przynajmniej 3 miesiące płacić składki, plus faktycznie mają coś ukrócić od nowego roku , ale miejmy nadzieję że na razie zajmą się aferą podsłuchową i zapomną o tym ;) tu macie linka gdzie dziewczyna podaje konkretne dane co zrobiła żeby dostać wysoki zasiłek- może komuś się przyda:
O początkach macierzyństwa (i nie tylko) niestandardowo

Mitemil możesz mi powiedzieć dlaczego robiłaś amnio? Ja miałam skierowanie ze względu na wiek ;/ ale po dobrych wynikach USG i PAPPA za radą lekarza nie skorzystałam, w ramach profilaktyki robiłam też AFP - na cewę nerwową czekam na wyniki. a potem połówkowe.
A jutro wizyta- nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka- i może się odkryje tym razem ? :)
Dobrej nocy dziewczyny!
PS Magda UK - jak Ty to robisz ze wszystko zapamiętujesz - co u kogo się dzieje? U mnie chyba wraz z roznacym brzuszkiem maleje mózg ;) zapominam o wszystkim.!

Dzieci śpią, obiadek dla męża się robi, a ja mam swoją chwilę ciszy:-) Uwielbiam tę porę dnia. Prawie tak samo, jak ten moment, kiedy przykładam głowę do poduszki:rofl2:

Lionessa to bardzo proste. Wchodząc na forum otwieram sobie je od razu na 2 kartach. Na jednej mam okienko odpowiedzi, na drugiej sobie czytam wszystko. Dzięki temu nic mi nigdzie nie umknie:-p Gorzej na telefonie, ale nawet tam jakoś daję radę. Chyba,że mi coś szwankuje aplikacja...bywa,że jeden post piszę ze 3 razy. Szkoda,że na telefonie nie ma tej opcji auto saved:sorry2: 4 pieski.....wow! Podziwiam. Na prawdę:tak:

Agrafko zapraszam do UK...tutaj nie ma komarów:-) A nawet jak są, to obcych nie ruszą:-D Zawsze doceniam ten fakt ilekroć siedzę na ogrodzie wieczorami:tak:

Katjana ja musze przyznać,że zmiana pieluch dla mojego męża nigdy problemem nie była, ale jak czasem słyszał ile razy w nocy wstawałam:szok::-D Twój się nauczy wszystkiego. Oby tylko nie potrzebował za dużo czasu:-p

Anncka super,że ok. Zaraz zerknę na wizytowy, czy już coś napisałaś:happy2:

Madzia to fajnie,że mąż taki pomocny. Ja na swojego też nie narzekam;-)

reklama
Cześć, zżarło mi stukanego 15 min na fonie posta, więc tylko się przywitam i lecę na śniadanie...
Miłego dnia Wszystkim!
Turkuc, kciuki za Wasze zdrowie!

edit
Dziewczynki, napiszcie proszę do którego momentu trzeba brać kw. foliowy? Bo o to TEŻ zapomniałam spytać... Dzięki :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry