reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

A ja własnie, z ciekawości włączyłam sobie cesarskie cięcie. Sama nie wiem co gorsze... Wiem jedno... lekarzem chyba nie mogłabym być :-D

Jeśli chodzi o filmik, to sama zrobiłam coś na wzór opowieści nie narodzonego dziecka. Film trwa 20 minut. Są zdjęcia z usg i filmy, ale również cała sesja zdjęciowa, jak i prywatne filmy kiedy byłam w ciąży. Rodzinka była zachwycona oglądając. A i Martyna lubi to oglądać. Teraz też chciałabym zrobić coś podobnego, ale nie mam pomysłu...

reklama
juz jestem chyba juz lepiej,choc glowa zaczela bolec.
kurcze obejrzalam film z porodu i nogi zaciskalam na maksa. Wole nie ogladac takich filmow,za bardzo pracuje mi pozniej wyobraznia i coraz bardziej chce po raz drugi cc.

he chyba jeszcze nie jesteśmy psychicznie nastawione, na pewno w 9 miesiącu jak zaczną się nasze porody to już łatwiej będzie nam na to patrzeć

Hej dziewczyny :-)

Jeśli chodzi o poród, to staram się o tym jeszcze nie myśleć, bo po co mam się stresować na zapas ... ale powiem Wam, że najbardziej przeraża mnie to, że nie wiem, co mnie czeka...większość z Was już rodziło więc wiecie co i jak, a dla mnie to totalna niewiadoma, nawet nie potrafię sobie wyobrazić tej chwili...pocieszam się tym, że tyle kobiet przez to przeszło więc i ja dam radę :tak:

Byłam na wizycie u położnej...słyszałam serduszko...pięknie bije :-D

Pozdrawiam

he chyba jeszcze nie jesteśmy psychicznie nastawione, na pewno w 9 miesiącu jak zaczną się nasze porody to już łatwiej będzie nam na to patrzeć

a w życiu, ja tam nigdy żadnego porodu nie obejrzę, nawet za 10 lat:Dhehhe urodzić to jeszcze mogę, bo brzuch wszystko zasłania i nic nie widzę, ale od tej drugiej strony patrzeć to trauma dla mnie do końca życia pewnie by była:-D

ee porodówka to jeszcze ujdzie, tam prawie wszystkie na znieczuleniu jadą i o ile dobrze pamiętam nie robią ujęć między nogami.
MNie raczej chodziło o taki hardkor że kamera między nogami i heja, od takiego widoku to bym na pewno zemdlała:):-D

MAGDA I LILLI uwielbiam wielodzietne rodziny. U mojego męża jest tak, że w każdej stronie minimum dwoje, a nawet czworo, czy troje. Teść sam miał czwórkę rodzeństwa. Później jakie wesela z tego i tym podobne imprezy ;-) A ja? Ja już pisałam o sobie. Moja matka ma dwie siostry, każda ma po jednym synu i to późno urodzonym, w sensie jeden 12 lat, drugi 3 lata. Także gadki z nimi nie ma, mimo że cioteczni bracia. Ojca brat stary kawaler bezdzienty. Tylko rodzeństwo cioteczne ojca zostało. Taka skromna rodzina i nigdzie nie ma bratniej duszy dla mnie :-/
Także tego, u mnie będzie inaczej. Narazie chociaż dwoje, później zobaczymy.

MAGDA przykra sprawa z tym obrażaniem się rodziny, jednak chyba ma to trochę związku z tą konkretna wiara. Mam znajomego mojego ojca, dziwne mają obyczaje. ALE! Ja zawsze wychodziłam z założenia, że mam bliższa rodzinę (chociaż wiem, że to jest bliska) i swoje problemy. Nic na siłę, dacie rade bez nich.

MITEMIL daj linka do filmu, może i ja zobaczę. Chociaż na TLC widziałam sporo.
Generalnie mnie juz takie filmy nie ruszaja, chociaż są wzruszające. Poza tym Lubie oglądać różne operacje, zabiegi, jak krew się leje :D Zawsze miałam smykałkę do medycyny!

KONTRA każdy boi się nieznanego. Ja na początku modlilam się o CC, była spora szansa bo mała dupka się wypiela. Jednak jak juz przyszło co do czego, to wszystko instynktownie wiedzialam co i jak. Będzie dobrze!

reklama
I jeszcze jeden post, bo inaczej nie umiem.
Specjalne pozdrowienia wieczorowa pora dla mojej kompanki od bobu MITEMIL
Jeszcze zarzuce jutro z kompa link, który mi mąż znalazł, z przepisami na naszego BOBA.

Załączniki

• 1405024165663.jpg
    1405024165663.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Do góry