reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja dostałam badania i na płycie i kilka zdjęć. Robiłam prywatnie. Płyty bym nie dostała jakbym się nie upomniala, pomyslalam że warto mieć na wszelki wypadek. Zawsze w razie czego inny lekarz może na taką płytkę spojrzeć, nawet nie wiem czy da się to odtworzyć bez jakiegos specjalnego programu.

Ja dostałam badania i na płycie i kilka zdjęć. Robiłam prywatnie. Płyty bym nie dostała jakbym się nie upomniala, pomyslalam że warto mieć na wszelki wypadek. Zawsze w razie czego inny lekarz może na taką płytkę spojrzeć, nawet nie wiem czy da się to odtworzyć bez jakiegos specjalnego programu.
Lata temu jak moj brat z bratowa robili to normalnie sie dało na kompie odtworzyc bo nam pokazywali. Jako zwykły film to było nagrane. Myśle ze powinno sie dać.

12 tydzień i 6 dni. Udało się na generycznym zobaczyć płec ale lekarz powiedział że na 80%. Badanie trwało 20 min, przez brzuch i dopochwowo. Na badanie od razu weszlam z mężem uznają że najwyzej go wygonią. Termin mi wyliczyli na 1 stycznia więc mogę być "najstarszą" styczniowką. Nic nie bolalo, nic lekarz nie ściskał, nie meczył, nie obracał, jak czasem piszą w necie. Wyniki bardzo dobre :) Powodzenia i niczym się dziewczyny nie denerwujcie.

Tu u mnie właśnie tak było, że naciskał, obracał itp. Przy czym uprzedził, że może być mało przyjemnie, ale musi wszystko sprawdzić dokładnie i pomierzyć, ale że dziecku nic nie grozi z tego powodu.

Zuzanka1402, mi też nie dali zdjęć, tylko opis :( ale może dlatego, że miałam refundowane to badanie, a nie w jakiejś prywatnej klinice...

Ja tez miałam refundowane badanie, w Klinice, ale nie prywatnej, a dostałam 3 zdjęcia, więc to chyba nie ma znaczenia. Nie wiem od czego to zależy.

I ja po wizycie. Złe przeczucia sie nie sprawdzily, bo wszystko bardzo dobrze :) maluszek ma juz 2,5cm :) 18 lipca idę na usg prenatalne. Tak sie prezentuje mój dzidz:
1529933081567-1206876831.jpg

A na wymioty zalecił mi tylko preparat imbirowy, bo podobno leki przeciwwymiotne są niewskazane w pierwszym trymestrze. Dopóki się nie odwadniam, to jest ok i musze to przetrwac.

Załączniki

• 1529933081567-1206876831.jpg
    1529933081567-1206876831.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 269
I ja po wizycie. Złe przeczucia sie nie sprawdzily, bo wszystko bardzo dobrze :) maluszek ma juz 2,5cm :) 18 lipca idę na usg prenatalne. Tak sie prezentuje mój dzidz: Zobacz załącznik 870800
A na wymioty zalecił mi tylko preparat imbirowy, bo podobno leki przeciwwymiotne są niewskazane w pierwszym trymestrze. Dopóki się nie odwadniam, to jest ok i musze to przetrwac.
Piekny! Przypomnij ktory masz tydzien ?
Gratki [emoji7]

No ja tez mowie o usg cały czas [emoji16] na zwykle badanie chuba nawet nie wpuszczja mezow.
Aha hehe :D

Ja chcę dziewczynkę, ale mam przeczucie że będzie chłopak.. jak się sprawdzi to jakoś przeżyję, bo kolejnej próby już nie będzie. ;)

Ja mam foty z każdego usg i filmy na płycie. Odtwarzają się normalnie jak każdy film. O nic się nie upominam, ale chodzę prywatnie.

Inka, Zuzanka, gratuluję!!! :)

Aha hehe :D

Ja chcę dziewczynkę, ale mam przeczucie że będzie chłopak.. jak się sprawdzi to jakoś przeżyję, bo kolejnej próby już nie będzie. ;)

Ja mam foty z każdego usg i filmy na płycie. Odtwarzają się normalnie jak każdy film. O nic się nie upominam, ale chodzę prywatnie.

Inka, Zuzanka, gratuluję!!! :)
Haha...też kiedyś mówiłam, że więcej prób nie będzie [emoji6]

reklama
I ja po wizycie. Złe przeczucia sie nie sprawdzily, bo wszystko bardzo dobrze :) maluszek ma juz 2,5cm :) 18 lipca idę na usg prenatalne. Tak sie prezentuje mój dzidz: Zobacz załącznik 870800
Inka super[emoji7] mam nadzieję że moje złe przeczucia też się nie sprawdzą. Ja mam genetyczne 19.07:)

Do góry