reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Halo halo styczen 2019

Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą ;) rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemność ;)
Tez wlasnie tak slyszalam ! [emoji16] ze jakies poloze przez jakis czas pisaly sobie jakie dzieci sie rodza po witaminach i wyszlo ze te kobiety co biora witaminy dodatkowe to rodza ponad 4kg dzieci . Ciekawe czy to prawda.

reklama
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
Ja biorę wszystko to, co mi lekarz polecil. Wcześniej zamiast pregna plus brałam wszystko osobno- kwas foliowy, wit. D3, tardyferon dwie tabletki i mial mi dojść jod jeszcze. To żeby nie lykac tylu tabletek dziennie polecił mi pregna plus. Serio mowcie z tymi dużymi dziecmi? Matko, to ja chyba tez sie ogranicze... chyba bym sie złamała w pół jakbym miala 4 kilo nosić :D
Tak z innej beczki- czy was też tak męczy wzmożone kichanie? Kicham jak głupia, kataru nie mam ani nic. Tylko ciągle mnie kręci w nosie :)

Tez wlasnie tak slyszalam ! [emoji16] ze jakies poloze przez jakis czas pisaly sobie jakie dzieci sie rodza po witaminach i wyszlo ze te kobiety co biora witaminy dodatkowe to rodza ponad 4kg dzieci . Ciekawe czy to prawda.
Hehe, słyszałam też, że jak się je dużo drobiu który jest na hormonach, czyli kurczaczków, to też się większe dzieci rodzą. ;)

No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
Mi zalecił lekarz a kwas foliowy mam zwykły bez recepty.

Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą ;) rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemność ;)
Nadmiar kwasu foliowego też nie jest dobry

A czemu? Wlasnie mi dwoch tłumaczyło lekarzy, ze on sie wchłania tyle ile jest zapotrzebkwania a reszta idzie z moczem, dlatego mocz moze byc pozniej bardziej pienisty.
Któraś tu pisała coś na temat nadmiaru kwasu foliowego. W pregna plus są 2 rodzaje kwasów foliowych i bardziej przyswajalne więc dodatkowo już nie biorę kwasu osobno

reklama
Ja biorę wszystko to, co mi lekarz polecil. Wcześniej zamiast pregna plus brałam wszystko osobno- kwas foliowy, wit. D3, tardyferon dwie tabletki i mial mi dojść jod jeszcze. To żeby nie lykac tylu tabletek dziennie polecił mi pregna plus. Serio mowcie z tymi dużymi dziecmi? Matko, to ja chyba tez sie ogranicze... chyba bym sie złamała w pół jakbym miala 4 kilo nosić :D
Tak z innej beczki- czy was też tak męczy wzmożone kichanie? Kicham jak głupia, kataru nie mam ani nic. Tylko ciągle mnie kręci w nosie :)
Nie mam pojecia czy to prawda czy tylko taka gadka. Moja mama mi opowiadała, ze jak była nastolatka to dziadek w nia wpychał mnostwo witamin i zaczeła strasznie tyć i lekarz ich zje***, że to właśnie od tych witamin. Wiec może pod tym kątem.

Do góry