reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Hcg

nesska23

Zaciekawiona BB
hej zrobiłam testy ciążowe w 17dc i były negatywne nastepnie zrobiłam 19dc i wyszly pozytywne z blada kreska. (Testy czułości 25 i 10) Następnego dnia zrobiłam kolejny z czułością 10 i kreska była bardziej widoczna. Zrobiłam badanie z krwi wyszło 13,1. Wiec z zakresu laboratorium Alab wychodzi to 3/4 tydzień. Ale zastanawia mnie dlaczego test o czułości 25 wyszedł pozytywny 🤷🏻‍♀️ i czy przy takiej becie jest to w 100% ciąża bo czytałam, ze właśnie powyżej 25 jest to jak najbardziej ciąża. Ostatnia miesiączka była 17.02 i trwała 3/4 dni z przerwami nie było skrzepów a kolor brunatny. Przez następne 3 dni były lekkie plamienia.
EDIT: właśnie tak przemyślałam że beta raczej wykrywa ciążę od kiedy jest w organizmie. A więc na aplikacji wyszło mi 3+6 tzn od 17.02.
Taka zwykłą miesiączkę miałam 26.01 a więc wychodził by 6+1 przez liczenie z ostatniej miesiączki a jakby liczyć po odjęciu 2 tygodni wychodzi właśnie 3+6. Dodam zdjęcie bo sama nie wiem co myśleć. Na 1 zdjęciu dodałam datę 26.01 a na drugim dodałam datę 17.02 (preglife)

Załączniki

• IMG_4265.jpeg
    IMG_4265.jpeg
    30,5 KB · Wyświetleń: 374
  • IMG_1143.png
    IMG_1143.png
    192,1 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG_1144.jpeg
    IMG_1144.jpeg
    48,8 KB · Wyświetleń: 106
Ostatnia edycja:
reklama
hej zrobiłam testy ciążowe w 17dc i były negatywne nastepnie zrobiłam 19dc i wyszly pozytywne z blada kreska. (Testy czułości 25 i 10) Następnego dnia zrobiłam kolejny z czułością 10 i kreska była bardziej widoczna. Zrobiłam badanie z krwi wyszło 13,1. Wiec z zakresu laboratorium Alab wychodzi to 3/4 tydzień. Ale zastanawia mnie dlaczego test o czułości 25 wyszedł pozytywny 🤷🏻‍♀️ i czy przy takiej becie jest to w 100% ciąża bo czytałam, ze właśnie powyżej 25 jest to jak najbardziej ciąża. Ostatnia miesiączka była 17.02 i trwała 3/4 dni z przerwami nie było skrzepów a kolor brunatny. Przez następne 3 dni były lekkie plamienia.
Ciąza jest powyżej 5. A testy są różne. I róznie wyłapują.

Ale skoro miałaś okres w lutym, to od tego czasu się liczy ciąża, a nie od styczniowego okresu.
Jakbyś miała taką betę w 6+1 to nic dobrego by z tego nie wynikło.

Ale skoro miałaś okres w lutym, to od tego czasu się liczy ciąża, a nie od styczniowego okresu.
Jakbyś miała taką betę w 6+1 to nic dobrego by z tego nie wynikło.
Właśnie nie wiedziałam jak to liczyć. Dziękuję za odpowiedź bo już myślałam że coś jest nie tak. Nie wiedziałam jak liczyć właśnie ale skoro tak i liczyć od lutego tak jak liczyłam wcześniej to mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko!

reklama
Do góry