reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Heparyna bez acardu

Jestem po 3 donoszonych ciążach, CP, 3 poronieniach i biochemie. Dwie pierwsze donoszone ciąże bez żadnych problemów i leków. Po CP nic, po pierwszym poronieniu heparyna, po drugim heparyna + acard a mimo to następną ciążę również poroniłam, potem biochem. Pomiędzy poronieniami wykryta trombofilia.
W lutym urodziłam córkę. Byłam na zestawie heparyna + acard od początku - acard odstawiłam bodajże w 25 tygodniu (nie pamiętam dokładnie) z zalecenia lekarza. Heparyna została ze mną do końca ciąży + jeszcze do końca połogu. Wszystko poszło dobrze.
Dziękuję Ci za tę odpowiedź.

reklama
Jestem po 3 donoszonych ciążach, CP, 3 poronieniach i biochemie. Dwie pierwsze donoszone ciąże bez żadnych problemów i leków. Po CP nic, po pierwszym poronieniu heparyna, po drugim heparyna + acard a mimo to następną ciążę również poroniłam, potem biochem. Pomiędzy poronieniami wykryta trombofilia.
W lutym urodziłam córkę. Byłam na zestawie heparyna + acard od początku - acard odstawiłam bodajże w 25 tygodniu (nie pamiętam dokładnie) z zalecenia lekarza. Heparyna została ze mną do końca ciąży + jeszcze do końca połogu. Wszystko poszło dobrze.
A mogę zapytać od kiedy brałaś heparynę teraz w tej szczęśliwie zakończonej ciąży? Od owulacji, pozytywnego testu czy uwidocznionego pęcherzyka w macicy?

Ja mam tylko heparyne z uwagi na uczulenie na aspiryne. Jestem po szeregu badan immuno i hematologicznych po dwóch poronieniach z wykryta niewielka wada w kierunku krzepliwości. Lekarze sami mówią, że i tak heparyna u mnie jest bardziej profilaktyczna.

Jest. Wbrew pozorom jest tematem postu. Wyłazi z każdego tematu, ktory założyłaś. Szkoda, że nie chcesz nad tym praclwać.
Nakręcasz się.
Jak nie ufasz temu lekarzowi, to znajdź takiego, ktoremu zaufasz. I jego pytaj o zalecenia.

Masa dziewczyn tutaj miała samą heparynę bez acardu.
Ja 3 ciąża i 2
4 tc. Każda ciąża tylko na heparynie bez acardu.

reklama
Ale Ty nie masz żadnych badań zrobionych, więc na dobrą sprawdę nie wiesz, jakiego mixu leków potrzebujesz
Nie zapytałam się tej osoby, jaki zestaw leków mam brać. Zapytałam,czemu bierze tylko heparynę. Co ma na celu Twoja aktywność w tym poście? Chcesz mi coś napisać w wiadomości prywatnej?

Do góry