Dziękuję Ci za tę odpowiedź.Jestem po 3 donoszonych ciążach, CP, 3 poronieniach i biochemie. Dwie pierwsze donoszone ciąże bez żadnych problemów i leków. Po CP nic, po pierwszym poronieniu heparyna, po drugim heparyna + acard a mimo to następną ciążę również poroniłam, potem biochem. Pomiędzy poronieniami wykryta trombofilia.
W lutym urodziłam córkę. Byłam na zestawie heparyna + acard od początku - acard odstawiłam bodajże w 25 tygodniu (nie pamiętam dokładnie) z zalecenia lekarza. Heparyna została ze mną do końca ciąży + jeszcze do końca połogu. Wszystko poszło dobrze.
reklama
Angiee
Fanka BB :)
A mogę zapytać od kiedy brałaś heparynę teraz w tej szczęśliwie zakończonej ciąży? Od owulacji, pozytywnego testu czy uwidocznionego pęcherzyka w macicy?Jestem po 3 donoszonych ciążach, CP, 3 poronieniach i biochemie. Dwie pierwsze donoszone ciąże bez żadnych problemów i leków. Po CP nic, po pierwszym poronieniu heparyna, po drugim heparyna + acard a mimo to następną ciążę również poroniłam, potem biochem. Pomiędzy poronieniami wykryta trombofilia.
W lutym urodziłam córkę. Byłam na zestawie heparyna + acard od początku - acard odstawiłam bodajże w 25 tygodniu (nie pamiętam dokładnie) z zalecenia lekarza. Heparyna została ze mną do końca ciąży + jeszcze do końca połogu. Wszystko poszło dobrze.
Kitsune
Moderator
Od pozytywnego testuA mogę zapytać od kiedy brałaś heparynę teraz w tej szczęśliwie zakończonej ciąży? Od owulacji, pozytywnego testu czy uwidocznionego pęcherzyka w macicy?
Ja mam tylko heparyne z uwagi na uczulenie na aspiryne. Jestem po szeregu badan immuno i hematologicznych po dwóch poronieniach z wykryta niewielka wada w kierunku krzepliwości. Lekarze sami mówią, że i tak heparyna u mnie jest bardziej profilaktyczna.
Fifiifabio
Zaangażowana w BB
Ja 3 ciąża i 2Jest. Wbrew pozorom jest tematem postu. Wyłazi z każdego tematu, ktory założyłaś. Szkoda, że nie chcesz nad tym praclwać.
Nakręcasz się.
Jak nie ufasz temu lekarzowi, to znajdź takiego, ktoremu zaufasz. I jego pytaj o zalecenia.
Masa dziewczyn tutaj miała samą heparynę bez acardu.
4 tc. Każda ciąża tylko na heparynie bez acardu.
Hej dziękuję za odp. Ciekawi mnie dlaczego bierzesz tylko heparynę. Standardowy zestaw to heparyna+acard, ewentualnie sam acard,przynajmniej taką mam wiedzę,stąd niepokój,ze sama heparyna to za mało.Ja 3 ciąża i 2
4 tc. Każda ciąża tylko na heparynie bez acardu.
Lady Loka
A skąd masz informację, że to standardowy zestaw?Hej dziękuję za odp. Ciekawi mnie dlaczego bierzesz tylko heparynę. Standardowy zestaw to heparyna+acard, ewentualnie sam acard,przynajmniej taką mam wiedzę,stąd niepokój,ze sama heparyna to za mało.
Z obserwacji innych znajomych i info wyczytanych w sieci.A skąd masz informację, że to standardowy zes
Lady Loka
Ale Ty nie masz żadnych badań zrobionych, więc na dobrą sprawdę nie wiesz, jakiego mixu leków potrzebujesz.Z obserwacji innych znajomych i info wyczytanych w sieci.
reklama
Nie zapytałam się tej osoby, jaki zestaw leków mam brać. Zapytałam,czemu bierze tylko heparynę. Co ma na celu Twoja aktywność w tym poście? Chcesz mi coś napisać w wiadomości prywatnej?Ale Ty nie masz żadnych badań zrobionych, więc na dobrą sprawdę nie wiesz, jakiego mixu leków potrzebujesz