reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Barmanko jak chcesz sie nauczyc odczytywac wzory zrob sobie najpierw baranka,Robótkowe szaleństwa z tego schematu pod spodem wszystko jest opisane i jak bedziesz patrzec na schemat i czytac kazdy opisany rzad wtedy sie nauczysz.
ja wlasnie skonczylam serwetke wielkanocná z tym kurczakami-myslalam ze mi male wyjdzie a to takie wielkie mi wyszlo-na dodatek zabrako mi tej wloczki kordonka z lidla musialam sobie dzis dokupic muline bo najbardziej byla podobna i 30cm mam z muliny- naszczescie prawie nie widac ha ha . teraz tak ewelcia krochmalilas juz swoja serwete????? bo ja bladego pojecia nie mam jakie proporcje maja byc- a nie wykrochmale tego jak gwiazdki- bo te sztywne byly jak .....:-D

reklama
Ewelcia, spoko loko :tak:

Arlecik, ze ile? 13? Kiedy Ty masz czas na to? A gdzie fotki coo? :sorry2: Dawaj foteczki, potrzebuję więcej inspiracji :tak:

Kasiuleczka, no nad tym barankiem musze przysiąść. Robiłam dwa króliczki ze wzorku który podawałaś, koszyczek wielkanocny, a teraz jajka. Nie ukrywam że mnie mega wciągnęły! Tylko bardzo brzuch boli od siedzenia przy stole, ale czego się nie robi dla własnej satysfakcji :cool2: A Ty robisz jajeczka wstążkowe?

Ostatnia edycja:
Arlecik powiedz mi na jajo 7cm to jakiej wstazki uzywasz,chodzi mi o szerokosc?
Gdzie wystawiasz te jaja ze Ci sie sprzedaja?
Pytam z ciekawosci...
Kurde ja to nie zabardzo mam czas tak w dzien siedziec i dlubac...zrobilam tylko dwa jaja wstazkowe:(

Kasiuleczko
nie krochmalilam jeszcze...
Pochwal sie swoja serwetka:)

Ewelcia, ja robiłam jajko 7cm karczoch, szerokość 2,5cm cięłam na 5cm - tak jak mi wcześniej doradziliście. Dla ułatwienia w czubek trójkąta lekko wbijałam szpileczkę. O coś jak tutaj .http://www.artpasje.pl/pracownia-artykul,wielkanocne-jajko-wykonane-technika-karczochowa,60.html
Można powiedzieć że jajko wyszło, w sensie że się nie rozsypało i wygląda jako tako, tyle tylko że ja te trójkąty trochę krzywo podoczepiałam, ale to było moje pierwsze jajo więc mam usprawiedliwienie;-):-)

Ostatnia edycja:
Barmanko dziekuej zalink...kupie jeszcze wstazke i sprobuje jeszzce raz...
Mi jakos te wstazki odstaja od jajka...:baffled:

Ewelcia jutro pstrykne fote, musze baterie naladowac do aparatu bo klekl.Nic trza przysiasc i poczytac o krochmaleniu serwetek w necie.

Barmanko jajca wstazkowe sobie jednak odpuscilam-wlasnie dmucham wydmuszki juz mam 3 ha ha wczoraj na kolacje jajcownica byla. Uzbieram z 10,12 i pomalujemy z Olivá na zolto i zielono poprzyczepiam wstazeczki jak zdaze to zrobie moze ubranka szydelkowe a jak nie to beda bez i takie zawiesze (musze jakoms ladná galazke przytachac do chatyyyy:sorry2:. ) czasu na wszystko mi brakuje i ciagle cos wpada. ostatnio wpadla mi ta czapka , musze jeszcze z ponchem zdazyc do swiat. jeszcze sie zapisalam na wymianké swiateczná na forum i musze cos zrobic-zostalo mi 20 dni a ja jeszcze nic nie mam:dry:. jeszcze baranka drugiego musze zrobic .Siora ostatnio urodzila synka i chcialam kocyk mu zrobic ehhhh no i mloda ciagle cos chce,a wieczorem jeszcze mi cisnienie podnosi bo spac nie chce i zasypia ze 40minut( to po tym juz nawet weny nie mam na nic)

aha a z tym sizalem to jaja- wlasnie sprawdzilam ze ja mam taki grubszy a na to w pl mowi sie rafia- a tu powiedziala baba ze to sizal. a te sianko wlasnie takie do koszyczkow to wlasnie sizal i mysle ze powinno to tez byc w kwiaciarni.

Ostatnia edycja:
Ewelcia, no ja pamiętam co Ty pisałaś nt karczocha i trochę się bałam, ale w sumie wyszedł. Jutro zrobie fotkę i wstawię to sama zobaczysz. Jakbym zapomniała to mnie "molestuj" ;-) bo wiesz że ja z wstawianiem fotek to mam pod górkę :zawstydzona/y:
Spróbuj jeszcze raz, na pewno się uda. A może zbyt duże odległości robiłaś między tymi trójkącikami? Wpięcie szpileczek też pomaga przy tych mniejszych jajkach.

Kasiuleczka, ooo jak to odpuściłaś sobie wstążkowe jajka?:szok: hihi to mam teraz motywację co by się przed Toba pochwalić moimi wyrobami :-D Ja do wydmuszków nie mam cierpliwości, do tego dochodzą drewniane łapy i nieszczęście gotowe :dry:.
Ja bym chciała jeszcze cosik z masy solnej ukręcić :nerd: Ty w zeszłym roku takiego fajnego baranka do zawieszenia robiłaś...
Faktycznie, zapomniałam że jest jeszcze rafia :sorry2: ale ja się tym cudem jeszcze nie bawiłam, zawsze sizalem i pewnie stąd zapomniałam..
.

Aaa i ja się wazonu
już dorobiłam. Ale jakoś tak ciężko jest mi się gdzieś wybrać po jakąś kształtną gałązkę :baffled: (czyt. leniwa dupa jestem).

Barmanko ja robie wieczorami i popoludniami jak moje pociechy ogladaja bajki to ja mam wtedy czas na dziabanie. Teraz robie karczochy i wstawie foteczki bo wczesniej to nawet nie zdazylam fotek porobic.

Ewelcia na 7 cm jajo to uzywałam wstażki o szerokości 2.5 cm i 1.8 cm i zawsze wychodziło. Wiesz co ja jeszcze nie wystawilam nigdzie tych jaj bo kto przychodzil do mnie to wychodzil z karczochami i tak sie sprzedaja. Jedno jak bylam kupic wstazki w pasmanteri ( w supervalue w oranmore) to kupila sprzedawczyni i teraz lezy tam na ladzie i mozna je sobie obejzec.

Asienka ty robilas wczesniej na szydelku?
Ta kamizelka jest zrobiona bardzo rowno i perfekcyjnie.
Jaki to splot? Bardzo ladna, ja robie od listopada i naprawde dziergam caly czas a nue wiem czy potrafilabym tak rowno i ladnie wykonczyc:-(

reklama

Załączniki

• P1090917_zmniejszacz-pl_956566.jpg
    P1090917_zmniejszacz-pl_956566.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 38
  • P1090924_zmniejszacz-pl_939887.jpg
    P1090924_zmniejszacz-pl_939887.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 36
Do góry