reklama

Holandia

Witajcie :-)

Witam wszystkie nowe mamuśki :-)

Ann wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i duuużo sil, miłości i cierpliwości w nadchodzącej nowej roli :-)

Mamo Mikołaja , mój mały też od wczoraj gorączkuje i raz wymiotował, oprócz tego nie ma żadnych innych objawów. Myślę ze to jakis wirus się przyplatał, kiedyś też tak miał przez jeden dzień i samo przeszło.

Musze sie pochwalić,ze Szymek od tygodnia woła na nocnik,a właściwie to nie woła tylko idzie i robi siku sam:-D Jest tylko jeden warunek... musi latać z goła pupa, bo inaczej sika w majtki :-D

Aneta, ja uwazam że za wcześnie jest jeszcze dla Twojego małego na nocnikowanie. Jeszcze do tego nie dojrzał, a ty go w pewnym sensie " zmuszasz" dlatego,że Ty tak chcesz, a nie on.Kazde dziecko jest inne. U mnie Julka odstawiła pieluchy w 16 m-cu, a mały jeszcze pare tyg temu nawet nie chciał usiaść w ubraniu na nocnik :tak: Uwazam że powinnaś na jakiś czas dać mu spokój i poczekać az sam "zaskoczy". Takie jest moje zdanie.

Agnes, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-)

reklama
Beauty ja go nie zmuszam, ja go tylko zachęcam:tak::tak::tak::tak: Mój Oliwerek jeszcze 2 tyg temu nawet spojrzeć na nocnik nie chciał:no:, a teraz siada bez problemu, czasem jak go zapytam, a czasem sam usiądzie:tak::tak::tak:. W sobotę posikał się tylko 3 razy, a resztę na nocnik, a od wczoraj mimo iż siada na nocnik to nie robi na niego:no: Czy jest za mały:confused: Nie wiem, wydaje mi się, że jeśli dziecko już wszystko rozumie i wie do czego służy nocnik, potrafi zawołać (od czasu do czasu) siusiu tzn, że kontroluje,że jest gotowy, ale trzeba mu pomuc, przypominać, zachęcać...:tak: Gdy dziecko uczy się chodzić to również robi to stopniowo, nie wstaje na nogi i nie idze z dnia na dzień. Może rzeczywiście się mylę, ale nie chcę teraz odpuszczać bo jeśli teraz się poddam to dopiero za rok będzie kolejna próba:baffled:

U sam z tym lataniem na golasa jest tak samo, jak jest bez majtek to częściej na nocnik robi, ale że ma trochę katar i po ogródku lata to zakładam mu spodnie.
Gratulacje dla Szymona:tak::tak::tak:

Hej!
Witam Magde....zapraszamy do nas częściej a do Ciebie to my też mamy blisko!;-)
Dziękujemy za życzenia - Agasta masz racje:tak: Karinka dziś świętowała w przedszkolu bo urodzinki wypadają w czwartek a jej tam nie będzie!:-D
Oto ona;

Pauka ty to mistrzyni jesteś z tymi foteczkami!;-):-)
Anetko nie poddawaj się to tylko chwilowa niedyspozycja chwal go nadal i bądź pozytywnie nastawiona dziecko to też wyczuwa!:cool2:
Beauty gratki dla Szymonka...:-);-)Ja też jestem dumną mamą niesikającego już synka nawet w nocy ma suchego pampersa i biega na nocnik jak co!:tak:
Mamo Mikołaja to na pewno jakiś wirus - chyba ze trzy tyg temu Erni chorował,o każdej godz 17.00 zaczynała się gorączka i wymioty a rano był normalny!:szok:
Samo przeszło po paru dniach!:tak:Zdróweczka dla synusia...
Ann ...spełnienia marzeń!!!:-D:-);-)

Już zapomniałam co pisałyście dalej...:sorry2:

Czarna smoczyca coś mi sie pomyliło :confused: właśnie patrze do książecki z cb i dziś mamy tylko kontrole - szczepienie będzie nastepnym razem jak Claudia skończy 7 miesięcy :tak:

ide pakować torbę, bo ok 14 wyruszamy na tą kontrole. Co prawda jesteśmy umówione na 14:45 ale po drodze idziemy do sklepu :-D

Czarna smoczyca coś mi sie pomyliło :confused: właśnie patrze do książecki z cb i dziś mamy tylko kontrole - szczepienie będzie nastepnym razem jak Claudia skończy 7 miesięcy :tak:

ide pakować torbę, bo ok 14 wyruszamy na tą kontrole. Co prawda jesteśmy umówione na 14:45 ale po drodze idziemy do sklepu :-D

A to sie Claudi upieklo.Ucaluj te slodkie waleczki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry