reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam :-D

A co tu dzis tak cichutko??

ANETA- no to super, ze nie musialas isc do szpitala. To by byl dla ciebie tylko dodatkowy stres :no: Zwlaszcza przy takim ordynatorze. Odpoczywaj teraz jak najwiecej, nie stresuj a na pewno wszystko bedziie dobrze. Trzymam kciuk i za ciebie i maluszka :tak::-D
U mnie nauka juz ruszyla pelna para :eek::eek: Jutro pierwsze zajecia...
Yyyyyy ide gotowac obiad :baffled: Jak ja lubie te robote :angry::angry:

A wy meldujcie sie kobity :tak:

reklama
Korzystajac z okazji i ja zamieszcze jakis prosty przepisik ;-) Oto co dzis u mnie na obiad...Potrzebne sa : dwa filety z kurczaka pokrojone w kostke, brokuly, dwa opakaowania serka kremowego z ziolami np. boursin, maly kubeczek smietany kremowki, makaron penne rigante i orzeszki piniowe.
Filety podsmazamy, gdy sa gotowe wrzucamy serki i dolewamy tyle kremowki, zeby to mialo konsystencje sosu. Podgrzewamy, wrzucamy ugotowane osobno brokuly i orzeszki piniowe. Podgrzewamy calos do zabulgotania. Podajemy z makaronem. Mniam :-D

Czyli "makarony rules":-)

Tak sie zastanawiam czy te moje wymarzone godziny bez chlopakow rzeczywiscie sa takie fajne,hmmmm.Chce w tym czasie odrobic tyle rzeczy,ktorych nie udalo mi sie do tej pory zrobic,np.porzadny pedicure;-) ,mycie okien,odmrozenie i przeglad zamrazarki,sortowanie za malych ciuszkow,czy tez zwykla kapiel w nieprzyzwoitej ilosci babelkow,i nie wiem od czego sie zabrac.Bo ja chce wszytko !!!!! Od razu !!!!! I wyznaczylam sobie tyle zadan,ze leb peka:baffled:.

Dzis nie musze gotowac,tesciowa zaprosila nas na mule z frytkami ,ja co prawda nie przepadam( zacna kobieta gotuje specjalnie dla mnie cos innego),ale chlopaki owszem :)

Hehe, ja też w makaronach ale i ryżu siedzę.....chyba się przejedliśmy ziemniakami bo żadne z nas nie ma na nie ostatnio ochoty.....może jak się zimno zrobi to wrucą do łask.
A mój przepis to makaron(obojętnie jaki), filet z kurczaka lub około 400 gram szyneczki i ciutka bekonu wędzonego( nie za dużo bo słony), paczka sosu Knora 4 Kaas .....makaron ugotować, filet lub szynkę (może być razem) opiec w kawałeczkach, sosik zrobić według przepisu na paczce......serwowac na makaron filet a na to sos serowy, fajnie wygląda ze świeżą pietruszką, bazylią .....dla mnie to odbicie od spagetti i wszystkich pomidorowych makaronów. A jest szybkie i oto chodzi.
Czego się nauczyłąm tutaj to zrobienia zupy w 15 minut...typowo holęderskie.....tzn. paczka soup pakket z knora, do tego mielone i ekstra paczka warzyw......wodę zagotować z kuleczkami z mielonego, dodać włoszcyznę, i resztę z paczki.....serwuje z bagietkami i masełkiem z przyprawami i serkiem Bressot.
Ten kraj to tylko szybkie obiadki :laugh2:
-----------
A u mnie luzik, sterta prania że hoho czeka na mnie, ale jak tylko małą idzie o 12 spać to sama się kładę na drzemkę(sorry Pola, spałam znowu :sorry2:).
Ale dziś planuję bardziej aktywnie ten dzionek spędzić...tzn. już ciasto drożdżowe garuję...jeszcze z godzinka i do piekarnika...obiadek będzie szybki-makaron :laugh2:więc mam dziś więcej czasu na prasowanie...oby tylko mała spała dziś długo.
---------
Aneta- dużo spokoju i tylko spokoju, to najważniejsze....pisz jak się czujesz i co u Ciebie
Missdior- widze że plany masz takie jak ja ....tylko mi często tylko na planach sie kończy ;-)
Ma-Rita nasz umyśle, dziś pierwsze Twe zajęcia...ciekawa jestem jak miną, i jak Ian daje radę w żłobku?
A co u reszty?

Spadam pokoje okrzątnąć i pokawkować

Czesc laseczki.Praca mi przeszkadza w udzielaniu sie na BB Musze chyba sie zwolnic ;-)
Piszecie o het molletje,hmmmm to o mnie :dry:?? Moje mazwisko jest wlasnie krecikowe hi hi
Dziewczyny nie moge wstawic suwaczka.Moderatora nie moge sie doprosic,jaka moze byc przyczyna,zawsze mi pokazuje
"Invalid File" qurwaaaaaaaaaaaaaaa

Dzien dobry :-)
Jak dobrze wstac skoro swit......:sorry2::sorry2: Ja juz od 6 na nozkach.
Wczoraj ja i moje dziecie zaliczylismy pierwszy dzien w (jak to pisala MISSDIOR) placowkach oswiatowych :tak:
Ian zostal przez mojego meza odwieziony do zlobka. Gdy H. wychodzil moje dziecie tonelo we lzach :baffled: Ale gdy o 17 go odbieralam opiekunki powiedzialy, ze wszystko bylo OK. Bawil sie ladnie i juz pozniej wcale nie plakal :tak:
Ja zaliczylam 6 godzin na uczelni, wrocilam z bolem glowy i o 21 padlam jak kawka :baffled:
OK. pedze jesc sniadanko i budzic moich spiochow :-p
Milego dnia kobitki :-D

Uwaga,bedzie do smiechu :
szukamy pracownika,doswiadczonego accountant z lbem na karku,poczuciem humoru,milego w obyciu i pracujacego jak wol po 12 h/dzien. No i zglosil sie koles (kolega kolegi,jak to bywa w tym fachu) i zazadal sobie na poczatek .....7 000 euro (slownie siedem tysiecy) plus samochod firmowy... usmialismy sie po pachy....
Ja wiem,ze normalny czlowiek z porzadnym wyksztalceniem w normalnym kraju tyle zarabia,ale odrobina skromnosci by sie przydala.

Ma-Rita,po tych studiach bedziesz plywac w forsie:tak:.

MissDior, ile????Oszalał facet, czy co??Jajcarz z niego nieprzeciętny-przecież chcieliście z poczuciem humoru!!;-)
Kinga, jaka praca, chwali się babo!
Ma-Rita, fajnie, że masz za sobą pierwszy dzień dziecka w żłobku. Ja się już nie mogę doczekać, kiedy mnie to spotka...
Baby, przede mną pakowanie, gotowanie i wypad do Polszy...Odezwę się po powrocie.
Na ra

reklama
No to MISSDIOR trafil wam sie zartownis :-D:-D:tak:
POLA- zazdroszcze wypadu do Polonii. Ja dopiero pojade na Boze Narodzenie :baffled: Udanego urlopu :-)Wypoczywaj ile sie da :-D:tak:

A gdzie reszta pan?? Zglaszac sie kobitki :-)

Do góry