reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

hej dziewczyny!!

u nas tak: praca na VU kwitnie :-) program wszyscy podziwiaja, ostatnio jeden pracownik zadal mi 2 smieszne pytania :"sama to napisalas?" i "ile ci to zajelo?" hehe chyba mu zaimponowalo skoro sie tak pytal

wczoraj bylam 1 raz na fitnesie, tanczacy fitnes, prowadzi wesola murzynka, JAK ONA SIE RUSZA, no kurde biali tak nie potrafia :( nie sposob tego powtorzyc, sexapeal z niej tryska az, ale sie staramy wszystkie, smiechu co nie miara, bo oczywiscie nam nie wychodzi, jak pochodze kilka miesiecy to ide gdzies na dyske wyprobowac nowych kroczkow, bedzie szał!!

no i maz sam musi teraz co srode klasc Krysie spac, ale sobie super radzi wiec z czystym sumieniem biegne na wygibasy!

jestem 2 dzien na diecie soutch beach, czyli nie jem cukru i wegli, opycham sie miesem i warzywami :rofl2: mam nadzieje zrzucic cos zbednego, bo na samym pilatesie slabo mi szlo

ja sciagalam Krecika emulem, rownierz bolka i lolka, reksia i inne takie, ale ostatnio maz puszcza z youtube tylko trzeba sprawdzic czy nie ma 'smiesznego podkladu dla doroslych' najpierw

KINDZIA gratuluje, tosmy sie domyslaly :-p i czekalysmy na oficjalne ogloszenie :rofl2:, cmok w pepucha dla Dzidziucha

Ma-Rita tu tu studiujesz wez mi wytlumacz ich system wykladow bo nie kumam totalnie :baffled:, ile tu semestrow? i wogole jak stoja z matematyka? dzieki from the mountain :-D

missdior pytaliscie ile chcial to powiedzial szczerze i jeszcze was rozsmieszyl :rofl2:

ANETA lykaj tebletki co ci karza i odpoczywaj ile sie da, a nie masz w miescie innego szpitala?? jak mieszkalam w zielonej gorze to duzo dziewczyn jezdzilo do sulechowa albo nowej soli, bo w zielonej nie chcialy rodzic, moze warto podjechac pare kilometrow i trafic na normalnego ordynatora, tobie takze cmoka pepek dla Dzidzi

reklama
Witam wszystkich!!! Łykam ten piepszony fenoterol i leżę w łóżku bo nic nie mogę zrobić ponieważ ręce mi drżą i z rąk mi wszystko leci:baffled::baffled:. Dziś już troszkę lepiej pewnie organizm się przyzwyczaja. Najgorsze jest to wstawanie w nocy co dwie godziny po tą tabletkę - jak się dzidzia urodzi to już będę miała wprawę bo jak to trzeba było wstawć do pierwszego dziecka to już zapomniałam:laugh2::laugh2::laugh2:. Mój synek był tak kochany, że tylko pierwsze 2 miesiące wstawałam do niego w nocy, a gdy skończył 2 miesiące to do dziś już się w nocy nie budzi (chyba, że mu coś dolega, jest chory).
toola w moim mieście jest jeden szpital, następny ok 40km, ale tam nie chcę rodzić. W naszym szpitalu moja ciocia pracuje na porodówce, była przy pierwszym porodzie, bardzo mi pomogła (urodziłam wcześniaka) i mój lekarz prowadzący tam pracuje, więc nie chcę zmieniać szpitala z powodu jednego "pajaca".
Miłego dnia życzę:-):-):-)

No TOOLA nareszcie sie odezwalas :-) Super, ze jestes zadowolona z pracy. Pokaz Holendrom co Polka potrafi :tak::-D
Co do semestrow i studiow to napisze ci jak jest na UvA, bo jak jest na innych uniwerkach to nie wiem. Mamy dwa semestry, kazdy semestr podzielony na dwa bloki: wrzesien-pazdziernik, listopad-grudzien, luty-marzec, kwiecien-maj. Kazdy blok konczy sie egzaminami, zdajesz egzaminy czastkowe tzw. tussentoets z przedmiotow za 10 punktow, ktore ciagna sie caly semestr czyli dwa bloki i egzaminy koncowe z przedmiotow za 5 punktow, ktore ciagna sie tylko jeden blok.
Co do matematyki to ci nie pomoge, bo ja jestem humanista i z przedmiotow scislych totalny baran :-p:tak: Najlepiej, zebys po prostu popytala na uniwerku o jakies przewodniki czy jakis program studiow. Popatrzyla na ksiazki jaki obowiazuja a dowiesz sie jaki oni maja program itp.

Kobietki napiszcie prosze wjakim wieku wasze maluszki zaczely siadac i raczkowac.

Milego dnia :-)

Ma-Rita mój synek miał 7miesięcy jak zaczął siadać. Nie wiedziałam dlaczego on tak długo nie siada, przechylał się na jedną stronę. Każdy ortopeda (a byliśmy u kilku) twierdził, że wszysto ok, aż trafiliśmy na pożądnego lekarza, który stwierdził, że Nikuś miał wystawione bioderko przy porodzie. Dwa tygodnie później po nastawieniu bioderka Nikuś już pięknie siadał. Raczkował jak miał 8 miesięcy, a w swoje pierwsze urodzinki zaczął chodzić:-D:-D:-D.

Uprzejmie donosze :)
oba malpiszony zaczely siadac w wieku + - 7 miesiecy (roznica kilku dni),raczkowac tak porzadnie ok.10 miesiaca,chodzic - starszy 13 mies.,mlodszy 12 mies.
Absolutnie sie tym nie kierowac,kazdy maluch dochodzi do tych wyczynow we wlasnym tempie. (np.mlodszemu pierwszy zab wyrosl w 14 mies.,nawet dentysta nie chcial wierzyc:szok:).

Hejka melduje że żyję,
Amelka nauczyła się siadać późno, po wizycie Poli z rodziną jak zobaczyła Majkę młodszą o 6 tygodni że siada to automatycznie sama usiadła :-D a miała wtedy jakieś 7 miesięcy, natomiast raczkowanie również póżno bo 9,5 miesiąca, teraz to zapiernicza.
Pola baw się dobrze, ja jadę w czwartek z rana i wracam w poneidziałek lub wtorek...już się nie mogę doczekać balowania na weselu a mała zostaje u dziadków na ten czas...spokój błogi i relax tylko z mężem :cool2:
Ma-Rita tylko pogratulowac że Ian znosi tak ładnie pobyt w żłobku a Tobie wytrwałości na studiach
Toola- no no, widać że razem z Maritą to jesteście nasze mózgi polskie tutaj-oczywiście pozytywnie, życzę jak najwięcej takich ciekawskich pytań i podziwów ze strony innych, niech widzą że POLAK POTRAFI :-)
Kinia- oj tak to jest jak się jest w ciąży by się spało i odpoczywało .....no i to jedyne teraz miesiace kiedy można nadrobić spanie na zapas bo od marca już tak nie będzie, oj nie.....powodzenia z pracą, ja pamiętam że jeszcze w 7-8 miesiącu pracowałam i popierniczałam 2 razy dziennie po 8 km na rowerze do pracy i z powrotem z tym moim brzuchołkiem pod wiatr :laugh2:
Missdior- widzę że chłopak w sam raz z ogłoszenia ...doświadczony i z poczuciem humoru....moim zdaniem jak znalazł ;-)
Aneta wypoczywaj, najważniejsze aby tabletki pomogły :tak:
---------------
A u mnie teraz obiadanie i obiadanie, mam na popołudniu wizytkę u dentysty i będzie rwanie a potem tylko kisielki i zupki więc teraz już nadrabiam....odziwo podchodzę bardzo dzielnie do dentysty ciekawi mnie kiedy zaczne panikowac :shocked2:
Laseczki miłego dnia, dużo słońca i do odzywu :tak:

Witam sobotnio :-D

Dziekuje za odzew w kwestii siadanie-raczkowanie :tak:

PAULINA- jak tam wizyta u dentysty? Mam nadzieje, ze obylo sie bez bolu :tak:

Znow weekend, wiec u nas cisza, niestety u mnie weekendu niet :no:
Moj weekend wyglada tak:
n010.gif

Hejka weekendowo,
Ma-Rita dzięki, wizyta przeszła bez bólu, co tam rwanie przy 4 zastrzykach znieczulających .... jednak nie obyło się bez problemu, po rwaniu miałam opłukiwane w buzi wodą i ją "odkurzaną" i się zaczełąm dusić bo woda dostała się do nosa ale nie podniebieniem a jakąś "dziura" w mym dziąśle gdzie było rwane....skończyło się szyciem i ponoć mam 6 szwów w dziąśle :szok:.....boleć zaczęło jak środki przeciwbólowe przestały działać ale jest spoko.....mam zakaz kaszlenia i kichania na 2 tygodnie a na jakieś parę dni nie mogę mieć wysiłku fizycznego czyli nic a nic w domu i przy małęj :happy2:.....jedyny minus mam antybiotyki na 10 dni, czyli zero alkoholu w następny weekend na weselu koleżanki :crazy:.
Aaaaa, gratulacje, Ian dziś kończy 7 miesięcy....oj jak ten czas leci .....Kochana trzymaj się z nauką, wytrwałości w niej :tak:

Miłego weekendu :-)

PAULINA- no to wspolczuje takich "atrakcji" na fotelu dentystycznym :baffled::baffled:
Na weselu wprawdzie czeka cie przymusowa abstynencja, ale przynajmniej wybawisz sie i spotkasz ze znajomymi :tak:

Reszta dziewczyn pewnie weekenduje z rodzinkami :-D A Pola pewnie juz w Polsce :tak:

reklama
Dzieńdoberek niedzielnie,

ja wyspana, bo mała już drugą noic spała u dziadków....i co dziwne w domu śp;i do 7:20 a u dziadków do 9:15-to ci koza z niej :sorry2:
Ma-Rita dzięki za współczucie, ale nie było tak źle i teraz też jest luzik.Widzę że późno szłąś spać, czyżby nauka do nocy? Oj biedactwo Ty Nasze .
Ja od rana juz w kuchni rządzę, dziś na obiadek "bitki wołowe" i mam w planie jeszcze karpatkę upichcić....bo teści mam dziś na obiadku;-)
Kochane miłej niedzielki.
Pola-jak tam balowanie w kraju?
Missdior-co tak cicho? brak mi Twego "ostrego" tekstu :cool2:
Kinia-zapewne odsypia
Aneta-jak samopoczucie?
Toola-no skrobni cosik do Nas
Natala- wywiało Ciebie???
A co u reszty?

Do góry