• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Holandia

No powiem Ci ze nad kolderka to tez sie zastanwialam i chyba raczej na poczatku uzywac nie bede a tym ochraniaczem to moze chodzi o to ze nie ma dobrego przeplywu powietrza? ja no tylko sie zastanawiam po co tyle tego w sklepach dzieciecych skoro moze byc niebezpieczne...Ty tez na poczatku uzywalas kocyka? jak znasz jakies jeszcze nowosci to pisz:tak:

reklama
Anna ja uzywalam kocyka do ok 3 miesiaca, nie pamietam dokladnie :eek: Teraz mala spi pod kolderka i nie ma najmniejszego problemu. A z ta kolderka chodzi o to ze niby jest za ciepla dla maluszka i ze nie przepuszcza dobrze powietrza, tak mi mowila pani z kraamzorg. Z ochraniaczem dokladnie ta sama historia, ale jak pani z kraamzorg odeszla to i tak zamontowalismy, bo skoro to jest takie niebezpieczne to dlaczego posiada atest i jest dopuszczone do uzytku? :sorry: Mam wrazenie, ze w niektorych przypdkach holendeski narod robi z igly widly.
Z nowosci hmmm, co jeszcze moglabym ci powiedziec...
Przez pierwsze 2 tyg po porodzie trzeba dziecko klasc na boczku po kazdym kamrmieniu na zmiane, czyli raz na lewym raz na prawym. Zapobiega ewentualnemu zakrztuszeniu sie wlasnymi wymiocinami i splaszczonym glowkom. tak jest w nl a jak jest u was nie mam pojecia :no:
Moze czarna wie cos na ten temat :-)

dzien dobry,
ja dzisiaj sie nie wyspalam, wstalam z bolem glowy, mlode spac nie chcialy...
pospaly tylko od 24 do 4, potem sie budzily o 7, 9 i dalej marudza, pewnie czuja co je czeka :eek: ja sie powoli szykuje bo wyjscie z nimi to cala wyprawa, a ja musze jeszcze glowe umyc... idziemy na 15:30 wiec potem dam znac co i jak...

Dobry :)

U nas zaczyna się chmurzyć :-(, a wczesniej było tak ładnie, prawdziwa jesień, nawet poszliśmy z małym na spacer do parku/lasu :-)

Anna, ja na to ciasto ślinie sie od momentu jak sie przepis na blogu pojawił, mam plan jutro je upiec:tak::tak:

Aneta, kuruj się dziewczyno. Sytuacji z autem nie zazdroszcze, tylko wam tak pomazali czy innym tez? Rany jak ja bym takich debili dorwala, to ....:wściekła/y:

Witam i ja:tak:
Ja już po pracy:tak:
Mój M tak się pochorował, że o 9:00 rano z pracy wrócił, gdybym wiedziała, że tak źle z nim to bym pojechała, bo padł mi w drzwiach:szok::-( W nocy miał temp i dreszcze, nie kazałam mu iść do pracy, ale on uparty jak osioł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I w pracy wymiotował, nadal ma temp (gdzieś się zapodział termometr, więc nie wiem ile, ale dużo), ma dreszcze:-(:-(:-(, bóle wszystkich mięśni. Już się zastanawiam czy to nie grypa meksykańska:confused::confused::confused::confused:, bo ja jakoś też ciężko przechodzę tą grypę, ale dziś już o niebo lepiej. Mój M zadzwonił do lekarza, a baba nam na to, że najwcześniej jutro na 13:30:szok::szok:, więc musimy czekać, bo w szpitalu też tyle pomogą co z Nikusiem się najeździłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Beauty tylko nam:-(:-(:-(, już drugi raz udowodniono nam, że Polacy w tym kraju nie są mile widziani, pierwszy jak mojemu M odmówili pracy bo jest Polakiem i teraz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zaczynam mieć wątpliwości czy chcę tutaj zostać na stałe :-(:-(:-(, ale w PL jaką mamy przyszłość??? A nasze dzieci???? Szkoda mi zaprzepaścić tego wszystkiego. Niko już tak fajnie z językiem sobie radzi i wiem, że tutaj nasze dzieci coś mogą osiągnąć, a w PL??? :no::wściekła/y::-(:-(:-(
Nasz Holender sąsiad powiedział, że to człowiek nie zrobił tylko zwierze, a ja jestem pewna, że to Marokańczyk lub Turek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak dorwę kogoś ze sprayem w ręku pod moim domem to nie ręczę za siebie:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

...ale się rozpisałam, uciekam po Nikodema:tak:

reklama
Aneta to wspolczuje, ale to wyglada na grype zoladkowa...wiec wpolczuje, najwazniejsze zeby sie nie odwodnic..a z tym samochodem to rzeczywiscie masakra... a powiedz mi czy wy macie aut na blachach pl?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry