• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

dzien dobry!
ja wlasnie odwiozlam male, mialam jechac na 9 do szkoly, ale byly korki i spoznilabym sie 5 minut. A u tej babki to lepiej nie przyjsc w ogole, niz sie spoznic :-D
Raz przyszlam po czasie 3 minuty, a ona do mnie: Marta, schaam je! :szok:
hihi
moze to i dobrze, bo mnostwo mam pracy. Mam dzis goscia, wiec chyba zrobie tez jakies ciasto.. Mam ochote na czekoladowe z wisniami... :-p
Czarna, a co do smoczka, to Marys bardzo lubila, zawsze ciumkala do snu. Ale nigdy przenigdy jej nie wpychalam smoczka, jak np. plakala, aby ja "przytkac". I nigdy nie chodzila ze smoczkiem w buzi, zawsze jej wyciagalam. Wg mnie to takie "zapychanie" dziecka :) I Marys w wieku chyba 8 czy 9 mies. sama wyplula i juz wiecej nigdy nie chciala.
A Tosia w ogole smoczka nie znala. Stwierdzilam, ze sprobuje jej nie dac, no i nie dalam. Ona w ogole byla bardzo "łatwym" dzieckiem i nie potrzebowala zadnych uspokajaczy :D

Ostatnia edycja:
reklama
Sencilla juz się poprawiam
Czarna ciasto pysznie wygląda
Agasta córcia tak Cię długo pilnowała że aż zasnęła :)
Anna jeszcze w dwupaku?
Aniuhaven a gdzie poranna kawka:)
Mamo mikołaja jak się czujesz?
Karola z pierogami to fakt mi też narobiły smaka
Pauka a Ty gdzie się podziewasz

Dzień dobry
Robale co u ciebie?
Czarna Michaś jeszcze do zasypania używa smoczka:tak:
Byliśmy na spacerze koło szkoły i dyrektor nas zaprosił do zwiedzenia jej.Wiec poszliśmy i skutki tego takie ,że Michałek jest zapisany do tej szkoły:szok::tak::-)
Bardzo fajna ,nowo wybudowana,nowoczesna szkoła:tak:Michałek moze już iśc w wieku 2,5 latka do grupy maluszków na 4 godz dziennie:tak: Poznałam polke która czekała na swoje dzieci ,mówiła że ta szkoła jest b.dobra i że oni dojeżdżają autobusem:tak:
Oprócz tego są bezpłatne lekcje nederlandzkiego dla mam we wtorki od 1 do 3 .Może się każda mama zapisać :tak:

OBS Tweemaster:tak:
Ta szkoła już dawno prosperuje tylko przenieśli się do nowego budynku a na miejscu starej powstanie centrum sportowe dal dzieci :tak:
Sencilla sama jestem w szoku że Michasia zapisłam:szok::tak:

Karola to takie dzieciaczki już do szkoły chodzą :eek:, ale z drugiej strony fajnie, :-)
A u mnie to nic nowego, rodzinka mi się powiększa, o pieska rasy shih tzu. Kupiliśmy sobie, tak na pocieszenie pod choinkę.

Witam...

Ja już w domku...zakupki zrobiłam po drodze bo na obiad mielone z kapustką i ziemniaczki!:tak:
Robale kawka była...nie wiem dlaczego jej nie widzisz?:szok:
Sencilla czyli laba dzisiaj?:-p
Karola ale wy fajnie w tej Hadze macie....gdzie sie nie ruszyć holenderski za darmo!:-)A ja nadal czekam na kolejny list z geemente odnośnie kursu.Miało być za 2-3 tygodnie...więc czekam!:cool2:
A co do pierogów:-D dzisiaj byłam w polskim sklepie po chlebek i pani straszniemarudziła dostawcy że jej pierogów nie dowieźli...więc opowiedziałam jej o swoim pomyśle i ...powiedziała że kupi każdą ilość!:szok::szok::szok:
Muszę sie chyba wziąść do pracy!

Lece zrobićjakiś lunch maluchom!

reklama
Ania, super z tymi pierogami!
jestes niesamowita.
A ja wlasnie wyjelam z piekarnika ciasto czekoladowe z wisniami... ;-):tak:
Dzis nie mam dzieci, ale mam prace, wiec taka laba na pol ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry