• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

Witam
Ale smaka mi zrobiłyście ,chyba jutro coś upieke:tak: na Jabłecznik z pianką mi najbardziej ślinka cieknie:tak:
Macie racje ciasta polskie są najlepsze!:tak:
Sencilla na tartę też narobiłaś mi ochoty:tak: Tak jak dziewczyny mówią spróbować warto:happy:
Aneta twoje ciasta są pyszne:tak:Jak w szkole ? Rodzinka już wyzdrowiała?
Ania ja uwielbiam pierogi wiec jakbym miała do wyboru robic lub u ciebie zamówić -wybrałabym to drugie:tak:
Czarna jak sie udał placuszek?
Anno posprzątane?
Ale u nas piękne niebo :tak:takie czerwono -fioletowe:cool2: coś pięknego.

reklama
Karola, u nas tez piekne niebo.. A ja jeszcze pracuje.. A zaraz jade po maluchy i od razu na kurs.. mezus je odbierze w mojej szkole :tak::-D
Ania, ja bede u Ciebie pierogi zamawiac, na pewno! Ale jak.. z przesylka?:eek:

Sencilla nie chciałam pisać o "moim" piekarniku, ale niech będzie:zawstydzona/y: Poprzedni lokatorzy zostawili go w takim stanie, że już z 100 razy go szorowałam i nadal mam do niego obrzydzenie:zawstydzona/y::cool: Już dość pieniążków w to mieszkanie włożyliśmy (nawet karniszy nie było), więc nowego pieca nie będę kupować :no: Kupię sobie nowy piec gazowy jak już będziemy na swoim:-D
Czarna dostałam go od teściowej:tak:
Aniu powodzenia w interesie pierogowym:-), ja też uwielbiam je lepić, ale pod warunkiem, że dzieci pod nogami mi się nie kręcą :-D
Karola dziękuję, czuje się zaszczycona :-p;-):-D. W szkole jest co raz trudniej:zawstydzona/y::confused2: Mój M nadal przeziębiony, ale wczoraj wieczorem namówiłam go do ciepłego piwa z miodem i sokiem, ból gardła minął:tak::-)
Oliwierek ma rozwolnienie już 2 tyg, ale dwie 5 do góry mu wyszły, a dziś dojrzałam, że na dole też się wybijają:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
aNETA,mysmy mieli taki sam problem z piekarnikiem, dostalismy go od znajomej.. ale nie wierzylam wlasnym oczom, ze mozna COS TAKIEGO komus podarowac.. myslalam, ze sie zrzygam ;)
moj R. go czyscil wypalaczem do rdzy :-D

U nas piekarnika nie było tylko góra od gazu zamontowana!:szok:ale przyjaciel mojego M się przeprowadzał i nam podarował więc usuneliśmy jedną szafkę i gotowe!:-D
Kochane co do pierogów....bardzo mnie zachęciliście....a tak na marginesie dla was mogę zacząć już robić....:tak:
Ann no problem powiedz tylko na kiedy!:cool2:i ile...hihi...
Uciekam na tv...

Ciacho wyglada tak,jeszcze nie probowane bo obiadek pierwszy:tak:
Jak przezyjemy to wam napisze jak smakowalo:-D

Załączniki

• ciacho.jpg
    ciacho.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 33
  • ciacho2.jpg
    ciacho2.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 36
Sencilla gorszego od naszego nie miałaś zapewne:-D:-), ja to nawet go nie otwieram, bo mam odruchy wymiotne, a szorowałam go już wszystkim:szok: A teraz uwaga, w zeszłym roku co mieliśmy nalot mysz, słyszałam jak latały w piekarniku i od tamtej pory szorowanie piekarnika sobie odpuściłam:cool2: Sencilla w tym mieszkaniu co teraz mieszkamy naszymi poprzednikami również byli polacy (rodzina z dzieckiem) i nawet sobie nie wyobrażacie co było w szafkach kuchennych, a z pieca gazowego oraz płytek tłuszcz szpachelką zbieraliśmy:szok::wściekła/y:
Anno czy po tym sprzątaniu się coś ruszyło, że się nie odzywasz:confused:
Czarna, Jessi śliczne ma oczka:-):-):-), a placuszek wygląda bardzo apetycznie, ale na wierzch posypałabym cukrem pudrem:tak:;-) Smaczego Wam życzę!!

Ostatnia edycja:
Wiecie co ale mnie denerwujecie, ja juz nie mam sily nic sobie upiec a te 3 strony nie dosc ze o plackach i pierogach pisaly to jeszcze zdjecia powrzycaly:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-) nie gadam wiecej z wami;-)

reklama
Aniahaven co do pierogow to znajoma kupuje w pl u babki co tez robi na zamowienie i krokiety zreszta tez :tak:
Czarna ciacho wyglada apetycznie wiec smkuje pewnie te zdobrze.
Aneta u nas tez znowu rozwolnienie i podwyzszona tamp ciala i z inspekcji szczekowej :-D widze ze ida zabki na dole :tak:
A wczoraj to mala przed wyjsciem do zlobka zazygala pol salonu. jak chlustnela fontanna to musialam ja cala przebierac. Na szzczescie mnie oszczedzila :-)
a tak claudia w sobote pilnowala mnie podczas mycia okien :-D

Załączniki

• IMG_4135.jpg
    IMG_4135.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 42

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry