• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

reklama
Witam Was :tak:
Ja dzis przeszłam pierwszą rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy w języku niderlandzkim:szok:. Rozmowa zaliczona, mam tylko się zastanowić nad propozycją pracy:szok::-):szok::szok:
Sencilla znalazłaś kurteczkę dla tej dziewczynki :confused: Jeśli chodzi o szlachetną paczkę to my taką robimy, ale w rodzinie mojego męża. Mojego męża wujek wychowuje sam 13letnią córkę, rozstał się z żoną i zostawiła mu w domu tylko kubek bez ucha:szok:Wszystkiego dorabiali się wspólnie, aby mieszkanie było wuja. Kupiliśmy im odkurzacz, garnki, sztuśce, kubki itp Dorzucimy jeszcze jakieś łakocie i mam nadzieję, że się ucieszą :-)
Agasta nie masz może tabletek Laremid:confused: Bierzesz 2 na początek i po każdym wypróżnieniu 1 i tak długo, aż nie przestaniesz:-D Ja zawsze mam te tabletki w domu i po 4 mi przechodzi i wymioty i biegunka:tak::tak:Laremid
Aniu jak Ci mija dzień:confused:
Ja właśnie z pracy wróciłam i mięsko smażę:tak:

Aneta, znalazlam kurteczke, przypomnialam sobie, ze mam taka z tamtego roku po Marysi, a jeszcze by byla za duza na Tosie.
a co to za praca? pochwal sie!!
no i gratuluje rozmowy, super! :tak::-)

Robale szerokiej drogi i wypoczywaj z rodzinką!:tak:
Anetko,Sencillo ja dopiero wróciłam bo jeszcze dziś prasowanie musiałam zawieść do klientki...a ta mi jeszcze 1 wepchnęła :szok:bo jak jade to kto jej poprasuje!?:-D
Tak że dzien minął mi w biegu nie pamiętam takiego kołowrotka...rano byłam na zabiegu i teraz mam 3szwy na głowie :zawstydzona/y:...a po południu na rozmowie w szkole...i od 2go tygodnia stycznia bede chodzić do szkoły!:-):-):-)
Anetko gratuluję rozmowy!:cool2:i zazdroszczę po cichu...że już tak władasz!
Idę coś zjeść...

Sencilla, Ania Holenderka u której sprzątam zaproponowała mi prace jako Opas (czy ja to dobrze napisałam:confused:) dla jej synka Tijmana :szok::tak: Chłopiec ma 10mc i często choruje:-(. Ostatni raz rozmawiałam z nią jakieś 4mc temu i nie potrafiłam ani jednego zdania sklecić, a dziś (była wyjątkowo w domu, bo mały chory) była mile zaskoczona moim językiem niderlandzkim :-):-):-):-):-D Dawno mnie nikt tak nie podbudował:rofl2: Wiem, że kaleczę strasznie ten język, ale najważniejsze, że coś już potrafię powiedzieć, czasem okrężną drogą co prawda, ale jednak :-):tak:
Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo powiedziała mi, że jest już umówiona na jedno spotkanie z inną opas, ale ja mam się zastanowić, bo ona bardzo by chciała, abym się opiekowała jej synkiem. Teraz jadę właśnie do PL i nie wiem co z tego wyjdzie. Nie wiem jeszcze nic odnośnie godzin czy by mi pasowało odbierać Nikodema, bo Oliwierka mogę zabierać ze sobą. Mały strasznie jej dziś płakał, więc nie pogadałyśmy za dużo.
Aniu jaki miałaś zabieg :szok:
Robale szczęśliwej podróży:tak::tak:

Ostatnia edycja:
hej
mi juz przeszlo, arnold prawie caly dzien spal.
bylismy w cb i claudia urosla 3,5 cm ale za to przybrala na wadze tylko 100 gram :eek: a wszystko przez ta zabkowa biegunke, ale faldki dalej ma, je dobrze a nawet za dobrze :-D wiec pani powiedziala ze nie mam czym sie martwic bo jest w normie :-)
pytalam o krowie mleko i powiedziala, ze juz teraz moge zastapic modyfikowane krowim. a jak nie bedzie chciec mleka to mam maslanke sprobowac :szok: I ze jogurt i vla tez mozna juz podawac i mozna zaczac przyprawy uzywac :tak: i powiedziala ze mam nie patrzec na opakowania mleka, ksiazki i tv tylko robic tak jak nas mamy wychowywaly, bo teraz to wszytsko na pokaz jest, chwyty komercyjne zeby firmy na tym zarabialy :szok::-D usmialam sie z tego, no ale taka prawda. pani starej daty byla wiec pewnie dlatego o tym mleku krowim taka entuzjastyczna byla, bo sama na takim sie wychowala.
Aneta mama pryzjezdza w czwartek to przywiezie mi tabletki, bo ja tu nie mam nic na biegunke czy wymioty :eek:
Aniahaven a co oni ci z glowa robili :sorry:
Karola, aniahaven gratuluje dopiecia na ostatni guzik sprawy kursu :-)
u nas juz -6 :szok:
spokojnej nocki

czesc dziewczyny
a ja znowu pierniki pieke, wlasnie pierwsza partiw sie piecze i juz pachna
27 grudnia przyjezdza moja mama na kilka dni i strasznie sie z tego ciesze juz nie moge sie doczekac:-):-):tak::tak:
Sencilla jednak nie udalomi sie do Hoorn dojechac moze po nowym roku sie wybiore w koncu i moze wtedy uda nam sie zgrac
uuuuuuuuu cos pierniki za mocno pachna:szok::szok::szok::szok:
Robale szczesliwej podrozy i pogodnych, rodzinnych swiat wam zycze
Aneta teraz juz pojdzie z gorki i coraz lepiej bedziesz sie dogadywac a praca z holendrami ci duzo pomoze
Agasta nie zla jazde mieliscie, dobrze ze Claudii nic nie jest, a jogurt Daanu juz tez sprobowal i mu bardzo smakowal pewnie dlatego ze jest slodszy a dzisiaj mu dalam chleb z serkiem topionym. Nie za bardzo jadl bo drugi zab mu idzie i nie mial dzisiaj apetytu.
pierwsze pierniki juz wyszly...........:-)

reklama
Hej...

Karola pierniki ja chyba bede testować dopiero w PL....:tak: i jakie ci wyszły?
Anetko imponujesz mi trzymam kciuki!
Jeśli chodzi o mój zabieg...to jak miałam ok15 lat biegłam przez starą piwnice na budowie i uderzyłam głową w jakąś belke w gwoździami!:szok::-(
Jeden z nich mi sie wbił dość mocno - nie wiem ile leżałam w tej piwnicy ale jak wyszłam to troche krwi było i mnie już szukali..bo byłam i znikłam...:eek:
W ostatnim czasie ten mały strupek którym miałam przez ten cały czas zaczął rosnąć ....i doszłam do wniosku żeby go usunąć bo mi zaczął przeszkadzać...
Zabieg nie trwał długo...ale był bardzo bolesny nawet pomimo znieczulenia..bo skóra na głowie jak bardzo unerwiona i cienka!:zawstydzona/y:Szwy mam 3szt i mam je usunąc po 2 tygodniach w PL....:tak:

A ja już jutro zaczynam pakowanko!Jupi.....:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry