reklama

Holandia

Witam serdecznie...powtornie:) Jakis rok temu napisalam pare postow, ale na tym sie skonczylo:( po porodzie ogarnelo mnie strasze lenistwo jesli chodzi o pisanie listow, maili itp, ale teraz rok pozniej staram nadrabiac zaleglosci i nawiazac nowe kontakty...Mysle, ze tym razem, pomiedzy praca i domem, znajde czas na pisanie...:) pozdrawiam goraco i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do Waszego milego grona Maja

reklama
Hej...witaj z nami znowu!:-D
Przypomnij nam tylko jak ma na imie ta słodka istotka co za 15 dni bedzie świętować swoje urodzinki i skąd jesteście ...bo nie pamiętam - trochę czasu upłynęło!:-)

Witam serdecznie...Juz jakis czas temu weszlam na to forum...i tak nabralam checi, zeby sie przylaczyc:-). Wakacje przerwaly mi te plany...wiec teraz kiedy sie koncza (ostatni dzien:-(), po powrocie z Polski (odwiedzinach kochanej rodzinki) przylaczam sie do rozmowy. Mieszkamy w Zeist. Ja , moj kochany maz, nasz kudlaty piesek i 18 tygodniowy potomek (jeszcze w brzuszku). Jest to nasza pierwsza ciaza. Pracuje jako pedagog w przedszkolu, a wlasciwie to raczej swietlicy w Bunnik. Wiec dzieci na okraglo:-) Mam 27 lat i wlasciwie mieszkam tutaj 2 lata, chociaz wczesniej bywalam tutaj dosyc czesto, gdyz tutaj mieszkal moj maz. Pracowalam tutaj tez podczas wakacji, zeby zarobic na studia. W klinice weterynaryjnej, czyli cos zupelnie pokrewnego do zawodu:laugh2:. Nasza dziecinka rosnie zdrowo...oczywiscie mamy (raczej ja mam gdyz moj maz to esencja spokoju;-)) ciazle jakies pytania i dylematy odnosnie ciazy...dlatego tez zaczelam sledzic rozne fora, a w szczegolnosci to forum. W kazdym razie bardzo mi to pomoglo. Pozdrawiam serdecznie wszystkich:-) Milego dnia i milego weekendu.
28.png
Już znalazłam...

:) Miejsce zamieszkania i praca sie nie zmienily...A nasze dzieciatko na imie ma Femke Anna ( Przez mame nazywana Femusia:))...A to jedno z nowszych zdjec naszych milusinskich
Foto-OT4NDBVJ.jpg

Majafala witaj :-) fajna kombinacja imion typowo hol -pl. Masz meza Holendra?
Agnes tez zajadalam sie czekolada dzisiaj :-D
Aneta moja claudia nigdy tak nie robila. Ale na wszysyko musi byc kiedys pierwszy raz :-D

Milego wieczrou

Moj maz pochodzi z Polski:-D, chociaz wlasciwie mieszka tutaj wiekszosc czesc sojego zycia...a co do imion...dlugo zesmy sie zastanawiali, szukali...pomiedzy polskimi i holenderskimi. Tek przypadly nam obu do serca i tak juz zostalo. Femulek tez strasznie rozrabia, wszedzie wlezie, wszedzie sie wdrapie, popodsuwa sobie rzeczy do kanapy i na nia wlezie...urwis maly. A co do wyciagania rzeczy, to juz nie mam cierpliwosci i sily jej w tym przeszkadzac:laugh2:Pranie, pieluchy, papier toaletowy, karma psa, wszystko co szelesci...Staram sie byc stanowcza, ale czasami po prostu chce mi sie smiac...Ide na spacerek z kudlaczem,a potem romantyczna kolacja;-)do uslyszeni

Witaj Majafala na forum:tak::tak::tak::tak::tak:
Agasta ja to własciwie codziennie muszę zjeść coś słodkiego i najczęsciej jest to czekoladka :-D:-D:-Dja zjadam wiecej czekolady niż moje dziecko:tak::tak::tak:
teraz jeszcze trochę muszę popatrzeć na allegro bo chcę kupić kosmetyki dla dzidzi ale się właśnie zastanawiam jakie bo dla Dawidka miałam z Nivea ale teraz na forum dziewczyny pisały że one zawierają jakieś parabeny czy coś takiego w każdym razie szkodliwe:tak::tak:a polecają bubchen to jakaś niemiecka firma ale to tylko na allegro bo w sklepach nie ma :tak::tak::tak::tak:a wy jakich używalyście dla niemowlaczków bo ja już sama nie wiem na co się zdecydować:tak::tak:
Dobranoc;-);-);-)kolorowych snów :-):-):-)

Agnes ja tez zczekolade codziennie wcinam, ale dzis w nadmiarze :-D
co do kosmetykow to ja uzywam zwitsal i penaten niemieckie.
co do bubchem to u nas w meiscie bylo do kupienia w sklepie bo jak bylismy na wakacjach w pl to sie wlasnie nad tym zastanawialam. A wydaje mi sie ze to tak jak penaten wlasnie, bo to tez niemiecka firma jest :tak:
Dobanoc

witam wieczorowa pora.. wlasnie uspilam male, cud sie zdarzyl, ze Antosia zasnela tak WCZESNIE... :-DOstatnio nie moglismy jej uspic az do 22.30, a dzis ja wymeczylam i nie polozylam spac po poludniu.. po prostu juz nie mam sil do tej dziewczyny! Ona spi od 22.30 do 6.00, a i po poludniu nie zawsze chce spac.. No i zasnela dzis o 20. Pewnie sie obudzi o 4.00 :-D:szok::szok:
Dzis moj pierwszy z 10 samotnych wieczorow, dziwnie mi jakos z tym, bo od kilku lat bede spala sama... :nerd::nerd: Chyba tego nie lubie :eek::angry:
Maja, witaj ponownie! Ale fajnie, ze jestes znow z nami :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry