reklama

Holandia

WITAM !!!!!!!1
Mialam wam cosik napisac,ale jakos nic mi sie nie klei,moze jutro...:elvis:
Ide spac,bo padam z nog.Zalamuje mnie to,ze zapowiadaja fatalna pogode na najblizsze dni,oby do pierwszych wiosennych promieni slonecznych.
Dziewczyny mam pytanko.Czy wy sie rozliczacie w Polsce ze skarbowka?My mamy certyfikat IND ale slyszalam,ze to mozna sobie wsadzic w kieszen i jak sie urzednik w skarbowce uprze to nas z torbami pogoni.Przyznam,ze sie podlamalam wizja niezaplaconego podatku w Polsce,w sumie nie wiem czy ja nie mam tam nadplaty bo jak zaczne sie zaglebiac to wyjdzie ze jeszcze moje wnuki beda za mnie podatki placic:-D
DO JUTRA

reklama
oj temat podatkow to ciezka sprawa, ale jak sie mieszka cala rodzinka za granice to sie przenioslo tkzw osrodek interesow zyciowych i sie nie podlega polskiemu urzedowi, gonic moga tylko w ciagu 3 lat zdaje sie potem ulega przedawnieniu :baffled: (tu nie jestem pewna ile lat)
jakby emigracja zaczela w PL placic podatki to by Polska sie stala najbogatszym krajem swiata chyba, a emigranci bankrutami

ja ciezko zestresowana przed czwartkiem, objadam sie slodyczami i spoznia mi sie okres wiec dodatkowo sie denerwuje, w piatek moze mi ulzy i sie wiecej odezwe

Toola musze Cie zasmucic,bo to 5 lat a nie 3 a po drugie musisz udowodnic polskiemu fiskusowi,ze w Polsce przebywasz mniej niz 183 dni w roku i jak sie uwezmie jakas pani w skarbowce to nawet certyfikat holendrskiej rezydencji podatkowej nie pomoze.
Polska i Holandia nie ma podpisanej umowy ,ktoa znioslaby podwojne opodatkowanie.

ty mnie tulipanek nie strasz bo jak maz pracuje full time i ma zledwie 20 dni urlopu to nawet jakby co weekend jezdzil do PL to nie uzbiera 183 dni, a ja nie mam dochodow wiec i nie mam od czego placic podatku, juz ten temat przerabialismy 100x nawet w urzedzie powiedzieli ze jak sie na stale mieszka to sie nie ma co martwic, rezydentura, meldunek + rodzinka w komplecie to chyba wystarczajacy dowod, zreszta jak sie myle to ja bede za to placic :-p, a czy 5 lat czy 3 lata to nie ma znaczenia jak sie jest OK

Witajcie drogie Mamy holenderskie i Wasze Maluchy!! Jestem nowa na forum, mamy roczna coreczke, a druga siedzi w brzuszku :) Teraz jestem w Polsce, ale mieszkamy w Holandii.. Jak super, ze jest tez forum "holenderskie"!! Pozdrawiamy wszystkich! Ja i spiaca juz Krolewna.

reklama
Sencilla witaj serdecznie, a w jakiej miejscowosci mieszkacie jesli mozna wiedziec i napisz cos o sobie, nie jest nas zbyt duzo tutaj, a ostatnio watek przycichl :-(:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry