reklama

Holandia

Witaj!! Mieszkamy obecnie pod Rotterdamem, ale planujemy przeprowadzke w okolice Amsterdamu, bo tam wlasnie pracuje moj maz. Czas nas nagli, bo za 4 miesiace na swiat przychodzi Dzidzius, a wszystko takie drogie.. Ale wierzymy, ze wkrotce cos znajdziemy!!

reklama
super, mam nadzieje, ze kiedys sie zobaczymy!! o ile uda nam sie cos znalezc ;) A moze znasz jakies fajne stronki z niedrogimi mieszkaniami w tej okolicy, albo znajomych, ktorzy chca cos wynajac? Mieszkamy teraz w malej klitce i naprawde juz bysmy chcieli cos wiekszego i blizej Amsterdamu.. a dlugo juz jestescie w holandii? Pozdrowionka wieczorne!!

dziekuje za odpowiedz, zerkam na funda regularnie, znam te strone. Do holandii jeszcze nie wiem kiedy wracam, to zalezy wlasnie od mieszkania :) W haarlem mieszkalismy miesiac :) bardzo piekne miasteczko.

No to watek nam pada :-(:no:
Pola usprawiedliwion, bo remont.
U mnie byla sesja...Ale reszta??
Toola i Jolka jeszcze cosik czasem naskrobia, ale po Paulinie, Tulipanku, Missdior i Kindzi to sluch juz prawie zaginal :-(
Aneta tez rzadko tu zaglada :-(

Sencilla Witamy serdecznie :-) Niestety trafilas chyba na watkowy kryzys :no: Miejmy nadzieje, ze sie polepszy, bo inaczej zamkna watek i bedzie po ptokach :no:

Jolka jak tam zdrowko coreczki? Moj mlody tez juz oczywiscie kaszle. Tylko poszedl do zlobka i od nowa Polska Ludowa. Udalo mi sie jednak opanowac katarzysko. Co wieczor po kapieli nacieram mu stopki LUUF i zakladam skarpetki. Pod nochalem smaruje mascia majerankowa (oczywiscie z Polski). Klatke piersiowa tez mu Luuf nacieram i jak na razie OK. Przynajmniej z nosa mu nie cieknie i kaszel wilgotny.

Toola daj znac jak poszlo :tak:

Dziewczyny, jesli nie piszecie to rzuccie chociaz na priva adresy skype lub gg, to przynajmniej bedzie mozna was czasem zlapac i zapytac co slychac, bo nasz watek jesli dalej tak pojdzie to dlugo nie pociagnie :-(

Baby ja już po części na kartonach, ale remont rusza dopiero od piątku, kiedy dostaniemy klucze od domu.
Jutro przyjeżdżają rodzice wraz z majstrami.
Ja sobie Was podczytuję i 2-krotnie próbowała pisać i wcięło mi lub nie wysłało tekstu, więc "zrobiłam wypad".
Mała się obudziła (a powinna jeszcze spać, więc mnie trafia:angry:). Oglądam tvn style a tam o zabawach dla roczniaka (według fizjoterapeuty to konwencjonalne, według prowadzącej niekonwencjonalne zabawy) Majka się tak ze mną bawi, czyli ok, ale myślałam, że pokażą mi coś nowego...
Oki, znów sobie idę przedwcześnie, a powinnam jeszcze coś napisać.
Była sobie taka kiedyś panna na naszym forum chcąca się ze mną spotkać ale jakoś "zagubiła się w akcji". Na "naszej klasie" jest wątek Polacy w Holandii-zapraszam:-)
Piosenka o Polakach-głupawa, choć po części prawdziwa-niestety....
Odezwę się podczas pierwszej nadarzającej się okazji
Pola

reklama
no cos sie dzieje :-D
u nas same dobre wiesci
1. moja bratowa jest w ciazy!!!!!!!! wszyscy ze szczescia chodza po suficie
2. Krysia zaczyna "czytac" :szok:
a oto jak radzi sobie z puzzlami:
YouTube - puzzle cz1
YouTube - puzzle cz2
YouTube - puzzle cz3
3. w Hadze poszlo w miare dobrze, sa zainteresowani moim projektem, maja jednak problem z tym ze chce pracowac w domku, czekam na propozycje i bede negocjowac :-p juz ustalilam z mezem ze sie zgodze na max 1 dzien w tygodniu zeby tam zasuwac a M. bedzie 1 dzien pracowal w domku

z informacji neutralnych:
trwa u nas nauka nocnika :baffled: bez zdumiewajacych efektow, tzn Krysia wie o co chodzi, czasem zawola, czasem tez zrobi gdzie trzeba ale najgorsze ze kupy tam nie chce robic tylko siku, dziwne nie :sorry2:

pozatym juz niedlugo rodzi chrzestna Krysi i tez to przezywam jak nie wiem :tak:

w srode mamy ksiedza po kolędzie wiec bedzie fajosko
jutro pieke poczaki na tlusty czwartek to sie ksiadz tez zalapie, powidelka z PL przywiezione, tylko musze jakies dobre drozdze zlapac, poleccie jakies i jak to sie nazywa i gdzie to szukac :confused:

Pola a co to za cwiczenia??

Ma-Rita moj nr gg jest ogolno dostepny pod avatarkiem, zapraszam anytime po 21.00

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry