Na sam poczatek witam wszystkie mamusie.
Zwracam sie do Was z ogromna prosba,poniewaz nie wiem juz do kogo sie zwrocic o pomoc ...bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz.
Naswietle troszezczke sytuacje,otoz
4 lata temu wyszlam za maz za holendra (slub odbyl sie w holandii-cywilny)po 2 latach maz wyzucil mnie z domu ... od tego czasu minelo 2 lata i on ma wszystko w D.... . Mieszkam u mamy nie mam za co zyc,poniewaz nie placi mi zadnych pieniedzy,zostalam na lodzie.Aktualnie wiem ze maz sprzedal dom i przeprowadzil sie z rodzicami gdzies indziej.Bylam zameldowana u meza,w chwili obecnej nie mam meldunku ?? czy tak mozna wymedowac bez mojej zgody ??????
Nie wiem co robic zostalam na lodzie.
Milam adwokata holenderskiego,ktory zakonczyl wspolprace pod pretekstem braku mojego zameldowania-mimo wczesniejszego dostarczenia papierow z Urzedu o meldunku u meza.
Nie wiem co mam robic,kogo prosic o pomoc
nie mam za co zyc.A od meza zadnych informacjii o rozwodzie.
Prosze Was Drogie o udzielenie jakiej kolwiek informacjii co moge zrobic.
Bede wdzieczna
ps.Przez caly okres malzenstwa maz mnie nie ubezpieczyl... czy to dopuszczalne ??
Zwracam sie do Was z ogromna prosba,poniewaz nie wiem juz do kogo sie zwrocic o pomoc ...bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz.
Naswietle troszezczke sytuacje,otoz
4 lata temu wyszlam za maz za holendra (slub odbyl sie w holandii-cywilny)po 2 latach maz wyzucil mnie z domu ... od tego czasu minelo 2 lata i on ma wszystko w D.... . Mieszkam u mamy nie mam za co zyc,poniewaz nie placi mi zadnych pieniedzy,zostalam na lodzie.Aktualnie wiem ze maz sprzedal dom i przeprowadzil sie z rodzicami gdzies indziej.Bylam zameldowana u meza,w chwili obecnej nie mam meldunku ?? czy tak mozna wymedowac bez mojej zgody ??????
Nie wiem co robic zostalam na lodzie.
Milam adwokata holenderskiego,ktory zakonczyl wspolprace pod pretekstem braku mojego zameldowania-mimo wczesniejszego dostarczenia papierow z Urzedu o meldunku u meza.
Nie wiem co mam robic,kogo prosic o pomoc
Prosze Was Drogie o udzielenie jakiej kolwiek informacjii co moge zrobic.
Bede wdzieczna
ps.Przez caly okres malzenstwa maz mnie nie ubezpieczyl... czy to dopuszczalne ??
Tak jak pisze Kindzia, jesli nie podpisalas intercyzy przed lub po slubie to nalezy ci sie polowa wartosci waszego majatku tzn. np domow. Poza tym mozesz domagac sie alimentow, bo nie pracujesz i nie jestes w stanie sie utrzymac. Niestety nie wiem wiem jakie sa dokladnie warunki, zeby te alimenty dostac. Poszukaj koniecznie adwokata. Nie pamietam dokladnie gdzie mozna uzyskac bezplatna porade prawna w Amsterdamie, ale wiem, ze jest to gdzies na Spui. Popytam kolezanek. Wtedy moze bedziesz mogla skontaktowac sie z nimi telefonicznie lub przez mail.