No nareeeeeeszcie ! Dzieki Ma-Rita, bo dzięki Tobie cos drgnęło :-) !!!
Ta dziewczyna studiuje w Amsterdamie, więc zakladam że jest tylko jedna uczelnia z wydziałem prawa, czy nie ??? Ja z nią rozmawiałam tylko wtedy na andrzejkach i nawet jej imie zopomniałam (wstyd!) ale sympatyczna była :-).
Toola - no własnie jak na nowym mieszkaniu ?
i trzymam kciuki w związku z wyjazdem rzecz jasna. A jak Wam idzie nauka czytania, dalej masz na to czas ?
Moje dziecko sie rozgadało tak na całego w okolicy drugich urodzin. Zasób slownictwa w obu językach ma porównywalny, choć może odrobinę lepiej wysławia się po polsku (zwłaszcza chodzi mi o użycie czasów). Ma-Rita, myślę, że dużo zalezy od tego ile czasu spędzasz z dzieckiem, ja nie pracuję i przez cały dzień nawijamy w domu po polsku. U Ciebie jest inaczej, bo masz uczelnię a synek kinderopvang więc myślę, że może szybciej i lepiej mówić po tubylczemu.
Byłyśmy dziś w szpitalu na kontroli wzroku i jak na złość przez cały tydzień nie padało a od wczoraj wieczora lało bez przerwy i nie dało się dojechać w taka ulewę inaczej jak taksówką (samochodu nie mam, na rower się nie zdecydowałam) więc się trochę wykosztowałam, nie żeby majątek ale zawsze.... taki pech z tą pogodą... Zreszta nadal leje...
Miss Dior !!!! My tu tęsknimy, proszę sie meldować !!!!