• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Toola sprawdzilam te sklepy internetowe na watku o czytaniu. Rzeczywiscie, tanio. I nawet pisza, ze mozliwe wysylki za granice. Tylko, ze klania sie ta sama kwestia. Za przesylke dojdzie jakis 10 Euro, za przelew pieniedzy na ich konto 15 Euro kosztow administracyjnych + koszty papieru (powiedzmy 10 Euro) . To razem 45 Euro. Znow sie nie oplaca :-( Bo mialabym za to jakies 20 arkuszy papieru. A tu za te 45 Euro kupie 45 arkuszy. Suma sumarum jak sie nie jedzie do Polski to lepiej juz tu kupic :baffled:

A co myslicie o zwyklym bloku rysunkowym formatu A3? Te kartki troche cienkie, ale moze by sie udalo?

reklama
Ma-Rita najlepiej popytaj na watku o czytaniu bo co mama to inna technika, ja robilam zanim powstal watek wiec wzorowalam sie tylko na ksiazce, ale dziwczyny widzialam mialy extra pomysly, np drukowaly kontury slow na drukarce, wypelnialy pisakiem/farbami i naklejaly na karton wtedy karton moze byc cienszy, generalnie chodzi o to zeby pisak nie przebijal i zeby bylo w miare wytrzymale, dla pocieszenia dodam ze potem sie zmniejsza wielkosc czcionki i wychodzi taniej, a ksiazki jak juz wspomnialam robimy na bloku i jak przebije pisak to maz podkleja karteke od drukarki :sorry2: potrzeba matka wynalazkum:laugh2:
a moze w PL ktos zamowi i przesle poczta :) moze wtedy sie oplaci bo to nie jest ciezkie przeciez

Ma-rita w sklepie Hema widzialam ostatnio blok wiekszy formatowo niz A4,nie wiem niestety jakiej grubosci kartki mial,ale widzialam napewno bo kupowalam art. papiernicze.Toola dzieki ,wydrukowalam sobie "Jak nauczyc male dziecko czytac " i od dzisiaj zaczynam lekture.Sencilla wejdz na strone Prima makelaar,bo widzialam ich tablice ogloszen jak bylam z synem na basenie i byly fajne oferty wynajmu,najtansze mieszkanie 395 euro za 2 pokoje a 3 byly po 500-650 euro.
MILEGO WEEKENDU;-)

Tulipanku, dziekuje, zerknelam wlasnie na ich strone. Ale wiekszosc to sa oferty kupna, hipotek, A to co maja do wynajmu, to jedynie w okolicy Rotterdamu. Za daloeko dla nas :( Potrzebujemy cos blizej Amsterdamu...

Dzieki za mile przyjecie:tak:

W Polsce zostaly mi jeszcze dwa semestry. Studiuje anglistyke(specjalnosc nauczycielska). Niedlugo ide na kurs i mam nadzieje, ze w przyszlosci bede uczyla niemowlaki angielskiego:tak:. I tak sobie kraze miedzy Holandia a Polska, ale mam nadzieje, ze niedlugo to sie skonczy;-)

Toola, swietnie, ze mieszkasz w Almere, jestem tutej przez 2 tygodnie teraz i milo by bylo sie spotkac!!:-D Ja jestem od poniedzialku do piatku sama w domu, wiec zapraszam!

reklama
Witam Was dziewczyny:tak:. Przepraszam, że długo mnie nie było, ale miałam małe problemy rodzinne, o których wolę nie wspominać:-(. Czytałam Was, ale jakoś nie miałam sił coś napisać. Gdy już się zebrałam i sporo napisałam to wszystko mi wcieło i się obraziłam :angry: , i nie pisałam, ale już mi przeszło:-D.
Witam Sencille i Peri86 - bardzo mi miło Was poznać:tak:.
Tola czy ja także mogę prosić na email wszystko co potrzebne do nauki czytania?
Nikuś "wyskoczył" tak w górę, że w 1 miesiąc wszystkie rękawki i nogawki za krótkie. Uczymy się pisać:tak:. Olinuś to już duży chłop w piątek skończył 11tyg. Jak tatuś był to go rozlelał i teraz mama musi nosić:baffled:.
Pozdrawiam Was!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry