reklama

Holandia

reklama
Toola ja wlasnie natrafilam na watek -w co sie bawic-czytanie- i jestem zaszokowana(pozytywnie ),bardzo mi sie podoba ta cala "akcja" nauki czytania .Dzisiaj oczy mi sie kleja,ale jutro usiade i poczytam sobie uwazniej.Ja starszego syna uczylam czytac wczesnie,ale nie robilam szablonow tylko polegalo to na pokazywaniu pojedynczych liter w ksiazeczkach z gigantycznym drukiem i w wieku 5 lat szlo mu juz calkiem dobrze,oczywiscie plynnie i biegle nie czytal ale w zerowce jeszcze w Polsce szlo mu super.Teraz czyta jedna ksiazke tygodniowo,aktualnie jest Mikolajek na topie i Koszmarny Karolek.Zawsze jak jade do Polski to kupujemy sporo lektur,az sie polka urwala niedawno pod naporem. W kazdym badz razie skoro mam czas na nauke ze starszym i przerabiamy material z klasy 2-ej to koniecznie musze wdrozyc w zycie nauke z maluchem,mysle ze za 2.3 miesiace moge zaczac,tylko musze poczytac wiecej info na ten temat.
Czy te ksiazke -Jak nauczyc male dziecko czytac ,Domana- mozna jakos sciagnac z internetu??

Hej Dziewczyny!!
Pisze do Was, poniewaz po czesci tez jestem z Holandii, milosc mojego zycia tam mieszka, a ja dosc czesto Go odwiedzam.

Mieszkamy w Almere.

Coprawda nie mam jeszcze dziecka(ale w niedalekich planach:-)) mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swego grona;-)

Pozdrawiam wszystkich.

PS. Jutro wyruszam do Holandii na dlugie dwa tygodnie.

tulipanek dawaj mejla na priva to dostaniesz wszystko co potrzebne zeby zaczac zabawe

Peri witaj!! ja tez z Almere :tak: to moze sie spotkamy niebawem :-)

No i prosze, jak ladnie sie nasz watek ozywil :-)

Peri witamy i serdecznie zapraszamy :-) Napisz cos wiecej o sobie :tak:

Sencilla wielkie dzieki za zakupienie ksiazeczek :laugh2:

Nie wiem, co sie dzieje z Paulina :-(

Jolka tez sie dawno nie pokazywala...

A Kindzia to juz zupelnie o nas zapomniala...
Toola gdzie kupowalas karton do robienia tych szablonow ze slowami? Ja wczoraj patrzylam w Brunie i cena mnie powalila- 1 Euro za 1 kartke...

Ma-Rita wiekszosc kartonow kupowalam w PL, od pomyslu do rozpoczecia nauki minely z 2 miechy kiedy sie przygotowywalam i zawczasu zaopatrzylam w co trzeba,
teraz jak robimy juz ksiazki to na bloku rysunkowym, mozna w miare tanio kupic, ale nie wiem czy blok bedzie dobry na slowa :baffled: musialabym sprawdzic i zmierzyc
wiem ze mozna zamowic bardzo tanio kartoony w PL przez internet i nawet tna na paski jakie sie zazyczy, na watku o czytaniu laski podaly 2 sklepy, ale nie wiem jaki jest koszt transportu za granice :zawstydzona/y:

Ma-Rita i Tulipanek,
koszt przesylki na kazda z nas wyniesie 3,20 zl. A wiec tam sobie policzcie :)
A wiecie ze ja wczoraj wieczorem tez wlasnie trafilam na watek o czytaniu? Tylko zerknelam, bo juz mnie sen morzyl, ale bardzo mnie zainteresowal!! Mam zamiar sie bardziej w to wglebic...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry