• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Drogie Ma-Rita i Tulipanek,
najprawdopodobniej moj maz przyjezdza na weekend z holandii :tak: :happy2: :-), wiec bedzie mogl Wam wziac obrazki dla maluchow, ktore juz zakupilam dla Was. Tulipanku, czy dalabys rade podjechac do Vlaardingen po nie?to jest rzut beretem od rotterdamu. a Ty, Ma-Rita , w jakim miescie mieszkasz?

Sencilla- ja mieszkam w Hillegom. Moze zapakuj od razu moje ksiazki w papier albo w duza koperte tak jak do wyslania i maz tylko je podrzuci na poczte. A ja mu dosle koszty przesylki, bo nie wiem ile to wyniesie.
Prosze przyslij mi na priva dane meza (imie, nazwisko, nr konta i miejscowosc) i sume jaka mam wplacic to przesle pieniazki :tak:

Aneta no to male urwisy rosna jak na drozdzach :-):-) Wpadaj do nas czesciej i pisz co u was :tak::-)

Sencilla mój mąż od września 2007 pracuje w NL, a ja niestety mieszkam w PL z dziećmi:-(:-(:-(. Mam nadzieję, że w najbliższych kilku miesiącach to się zmieni. Chcę dołączyć do męża z chłopcami:tak::tak::tak:, ale musimy poszukać to cholerne mieszkanie. Mój mąż wynajmuje obecnie mieszkanie w Hadze, ale płaci za czynsz 1000e:baffled:.

Ma-Rita, tak wlasnie zrobie, bo moj maz to nawet nie ma czasu aby sobie beknac (sorry), wiec mu wszystko przygotuje. Do Hillegom jezdzilismy swojego czasu na msze polskie. Wysle Ci na priv te dane. Aneta, my tez jestesmy w podobnej sytuacji... Po prostu ceny mieszkan nas przerastaja, a musimy zmienic kawalerke, w ktorej sie juz nie miescimy, bo za 3 miesiace rodze.. Dlatego ja tez teraz jestem w Polsce, ale tak juz bysmy chcieli byc razem..

Sencilla tak tez myslalam, ze malzonek zapracowany :tak:
A tak w ogole to ja mieszkam doslownie rzut beretem od tego kosciola, gdzie sa polskie msze :tak: Wiec gdybys w przyszlosci znalazla sie w Hillegom to zapraszam na kawke :-)

Dziekuje za zaproszenie!! My teraz pod rotterdamem mieszkamy, a wlasciwie "mieszkaMY", bo z racji naszej nie za wesolej sytuacji mieszkaniowej jestem w polsce... Ale moj maz pracuje w amsterdamie i gdzies w tamte okolice chcemy (a i wlasciwie musimy) sie przeprowadzic. Hillegom jest chyba przyjaznym miasteczkiem, nie?

Hillegom to rzeczywiscie spokojne miejsce :tak:Ja nie narzekam, fajnie sie tu mieszka. W sumie blisko i do Haarlemu i do Amsterdamu i do Leiden i do Hoofddorp. Jedyny minus to fatalna lokacja stacji kolejowej...Ale wlasciwie nie powinnam narzekac, bo ja i tak mieszkam blisko (15 min piechota). Szkoly sa, dwa zlobki, praktyka poloznych, no i kosciol z polskimi mszami.
Wiec Sencilla jakby co to szukajcie domu w Hillegom :-):-)

reklama
Aneta, placimy wlascicielce 500 euro + rachunki (jakies 80 euro), ale to jest jeden pokoj z aneksem kuchennym i maciupenka lazieneczka. No po prostu klitka, nawet nie wiem, czy jest tam 25 m2. Mieszkalismy tam we trojke (!!) z Malutka prawie 3 miesiace, ale tak sie dluzej nie da.. A Twoj maz ma jak duze to mieszkanie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry