• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Aneta, to naprawde dobra cena. No ale jesli Was nie stac, to jasne, ze tak. My mamy identyczny problem, jest sporo mieszkan do wynajecia, ale wszystkie takie drogie.. A byliscie w Vestedzie? Wiem, ze oni maja fajne mieszkania, np. W rijswijku (moi znajomi wynajmuja od nich), my juz do nich aplikowalismy, ale zadaja od nas niebotycznych jak na nasze obecne mozliwosci dochodow.

reklama
"A byliscie w Vestedzie?"
Sencilla nie, nie byliśmy, ale jak sama napisałaś "ale zadaja od nas niebotycznych jak na nasze obecne mozliwosci dochodow"....

Piszcie co chcecie,ale 1000 euro za wynajecie mieszkania to kupa kasy ,nawet dla przecietnej rodziny holenderskiej,zreszta dla nas tez a zle nie zarabiamy.My wynajelismy za 455 z ogrodem.Bylo do odmalowania,polozylismy sami panele i mamy chatke jak ta lala.Ja w pierwszej pracy zarabialam 1200 euro i jakbym miala placic taki czynsz to bym chyba sepuku popelnila.Moim znajomi wynajeli za 750 euro domek,widzialam dzisiaj i jest ok,tylko sciany odmalowac i w ogrodzie posprzatac,ale 1000 za mieszkanie ??:no::crazy::baffled:Nawet z Belastingdienst dofinansowania sie nie dostanie jak taki czynsz.

Tulipanek w 100% się z Tobą zgadzam:tak::tak::tak:. Dla nas 1000e to dużo. Tylko mąż pracuje, ja mam marny macierzyński, mamy 2 dzieci i budowe domu (postępy marne). Tulipanek jak poszukaliście swoje mieszkanie? Możesz podać stronkę? Ile macie pokoi? My takż szukamy w granicach 500e.
toola Wy nie płacicie dużo jak za domek, ale mieszkanie 1000e to przesada (jak dla mnie).

Aneta dam Ci namiary wieczorem poznym jak moj M. wroci.Mamy 4 pokoje,ale 2 sa niezbyt duze,jednak dla dzieci wystarcza.
Musicie poszukac Makalaara,ktory wykupuje cale kondygnacje,czy klatko schodowe z mieszkaniam na wynajem,wtedy mieszkania sa tanie i to o wiele.
100 euro to a moge placic jak na hipoteke wezme mieszkanie czy dom i bede je splacac.Pomyslec,ze w Polsce to mozna zyc za takia forse jak krol.

Dziewczyny, gdzie Wy takie mieszkania w miare niedrogie znalazlyscie? My juz naprawde nie mamy sily.. szukamy mieszkania od pol roku, ceny sa tak wysokie, po prostu nie mozemy sobie na zadne mieszkanie pozwolic.. Z tego tez wzgledu jestem teraz w polsce, bo mieszkanie we troje na 20 metrach kwadrat. to sie nie da na dluga mete.. A za ta klitke placimy z rachunkami prawie 600 euro :baffled:
Jak nic nie znajdziemy w przeciagu miesiaca, to bedziemy sie musieli przeprowadzic do polski, bo przeciez musze gdzies urodzic :hmm::unsure:

reklama
Tulipanek jeśli możesz... będę wdzięczna:biggrin2::tak::wink::yes::happy:.
Tęsknota za mężem jest straszna:-(:sad::hmm::frown:, z miesiąca na miesiąc, z dnia na dzień jest coraz trudniej:-(, a myślałam, że można się przyzwyczaić:baffled::no::no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry