reklama

Holandia

reklama
Sencilla mieszkamy w pobliżu Jarocina, a Ty? W lutym (jeszcze nie wiek którego) mężuś przyjeżdża na ok 3 dni, ale dłuższy urlop ma dopiero w kwietniu:-(:-(.

Dziewczyny czym mogę przemywać ropiejące oczka niemowlakowi? Mój Olinuś od urodzenia ma coś z oczkami, non stop ropieją. Miał już tyle razy zmieniane leki i brak rezultatu:baffled::baffled:. Stosowaliśmy już wszystkiego: rumianek, biodacyna, kwas borny (rozcieńczony z wodą), tobrex, floxal.
U nas ładna pogoda dziś:-), słoneczko świeci:-).
Pozdrawiam:tak:

Aneta maluszki czesto tak maja z oczkami. Przemywaj sola fizjologiczna i przegotowana woda. Chodzi o zapchane kanaliki lzowe, ale jak wychodzi ropa to jest OK. Zwykle takie rzeczy same przechodza. Stosowania kropli z antybiotykiem nie ma sensu, bo rozwiazuje ten problem chwilowo. Z czasem to samo minie, jak maluch oswoi sie z wszyskimi bakteriami :tak:

Ma-Rita właśnie teraz mu przemywam przemywam sola fizjologiczna i przegotowana woda, ale oczka ropieją. Widzę, że malutki się z tym męczy, ma pozaklejane oczka, całe czerwone:-(. Nikodem też tak miał, ale po zastosowaniu odpoiwedznich leków (antybiotyku) wszystko przeszło, a u Olinka nie:-(:-(:-(. Okulistka mi ostatnio powiedział, że jak "te" leki nie pomogą to musi mieć przeczyszczone kanaliki łzowe, ale ja się boję:baffled::baffled::baffled:. Ja mam wadę wzroku, kiedyś mnie też tak oczy ropiały, łzawiły, miałam całe czerwone,,, i dlatego od szkoły podstawowej (chyba klasy 7) noszę okulary. Boję się, że malutki odziedziczył to po mnie:-(:-(:-(.

Aneta, ja mieszkam w Stalowej Woli. A Ty w Jarocinie w wielkopolsce, tak? BO Jarocin jest tez kolo mnie... :tak: Jak oczka Twojego Synka? Juz lepiej? Ja przemywalam rumiankiem oraz sola fizjolog. i pomoglo, ale jesli na Twojego Malucha to nie dziala, to nie wiem.. :no: A w jakim miescie szukacie mieszkania w Holandii? I jak duze chcecie, aby bylo?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry